Πώς να θυμάσαι ονόματα!

Έχεις βρεθεί ποτέ στη δύσκολη θέση του να μη θυμάσαι το όνομα του συνομιλητή σου; Να είσαι σίγουρος ότι είναι γνωστός σου αλλά το όνομα του να σου διαφεύγει. Η μνήμη σου σε έχει προδώσει στην πιο άσχημη στιγμή.

Ο πιο γλυκός ήχος στα αυτιά κάθε ανθρώπου- ανεξαρτήτου γλώσσας- είναι το όνομά του. Το να μη θυμάσαι το όνομα κάποιου, εκτός από την αμηχανία που σου προκαλεί, στέλνει και υποσυνείδητα μηνύματα στον απέναντι ότι δεν τον έχεις λάβει σοβαρά υπόψη, ότι δεν σέβεσαι την προσωπικότητά του, ή ότι δεν το θεωρείς αξιόλογο. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό να τον προδιαθέσει αρνητικά απέναντί σου, να επηρεάσει τη σχέση σας, τη συνεργασία σας ή να χάσεις μια θέση εργασίας.

Γιατί όμως μας συμβαίνει αυτό. Γενικά ο ανθρώπινος εγκέφαλος δυσκολεύεται να θυμάται αφηρημένες έννοιες. Θυμάται πρόσωπα, τοποθεσίες, συναισθήματα, εικόνες αλλά όχι όμως ονόματα και αριθμούς. Συνεπώς είναι πιθανόν να συμβεί στον καθένα μας το «ολίσθημα» του μη θυμόμαστε το όνομά κάποιου γνωστού μας. Το πρόσωπό του μας θυμίζει κάποιον, αλλά ποιον;

Γιατί όμως μας συμβαίνει αυτό. Γενικά ο ανθρώπινος εγκέφαλος δυσκολεύεται να θυμάται αφηρημένες έννοιες. Θυμάται πρόσωπα, τοποθεσίες, συναισθήματα, εικόνες αλλά όχι όμως ονόματα και αριθμούς. Συνεπώς είναι πιθανόν να συμβεί στον καθένα μας το «ολίσθημα» του μη θυμόμαστε το όνομά κάποιου γνωστού μας. Το πρόσωπό του μας θυμίζει κάποιον, αλλά ποιον;
Το παρόν βιβλίο μας δείχνει ένα εύκολο και πρακτικό τρόπο, ώστε να μαθαίνουμε αλλά και να θυμόμαστε εύκολα τα ονόματα των ανθρώπων. Στη δουλειά μας, στις σχέσεις μας, στην κοινωνία θα είναι εύκολο να συνδέουμε και να απομνημονεύουμε το όνομα με το πρόσωπο κάποιου ανθρώπου. Οι στιγμές αμηχανίας θα σταματήσουν και μάλιστα θα εντυπωσιάζουμε με την άνεση που θα μας διακρίνει. Οι άνθρωποι θα μας συμπαθούν γιατί θυμόμαστε το όνομά τους και με ότι αυτό συνεπάγεται.

Απόκτησε τώρα τα βιβλίο αυτό και λύσε για πάντα τα πρόβλημα.

Αντί να βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση που να προτιμάμε να ανοίξει η γη και να μας καταπιεί , είναι καλύτερα να μάθουμε έναν απλό και πρακτικό τρόπο για να μη ξεχνάμε τα ονόματα. Όταν προσφωνούμε κάποιον με το σωστό όνομα κερδίζουμε αμέσως τη συμπάθειά του. Αν όμως τον φωνάξουμε με λάθος όνομα, τότε η θετική ενέργεια χάνεται, αρχίζουμε να τραυλίζουμε, να ψάχνουμε για λόγια δικαιολογίας, η αμηχανία και ντροπή κυριαρχούν. Δεν θέλει και πολύ ώστε όλα να «στραβώσουν».

Τώρα ο καθένας μπορεί να αποφύγει τα μοιραία λάθη. Που ναι μεν δεν είναι ποινικό αδίκημα αλλά καθιστούν κοινωνικό «έγκλημα». Με αυτό το βιβλίο θα ξεπεράσεις αυτό το πρόβλημα και με άνεση θα θυμάσαι τα ονόματα χιλιάδων ανθρώπων. Θα τους χαιρετάς με αυτοπεποίθηση και λέγοντας το όνομά τους, θα κερδίζεις την καρδιά τους. Δεν θα υπάρχει λόγος να ψάχνεις για δικαιολογίες. Τώρα βρες τη λύση σε αυτό τον πρακτικό οδηγό. Λύσε το γρίφο με τα ονόματα μια και καλή.

Αγόρασε το Σήμερα σε Ηλεκτρονική Μορφή!

Για να γίνει σήμερα δικό σου στείλε μας μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα Βιβλίο: Πώς να θυμάσαι ονόματα! και θα σου στείλουμε τον τρόπο αγοράς!

Σχόλια αναγνωστών


Ιωάννης Βρυώνης, πωλητής

Συνεχώς έπεφτα σε γκάφες. Το μυαλό μου «κόλλαγε» και δεν θυμόμουν τα ονόματα ανθρώπων. Συχνά αναγκαζόμουν να ζητώ συγνώμη και να ψάχνω για δικαιολογίες. Γενικώς θυμάμαι πράγματα. Όχι όμως τα ονόματα. Αυτό με έβαζε σε ντροπιαστικές καταστάσεις. Δεν καταλάβαινα όμως γιατί και το κυριότερο δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Η φίλη μου μού έκανε δώρο το βιβλίο του κ. Αραχωβίτη. Στην αρχή δεν το χρησιμοποίησα. Κάποια στιγμή όμως άρχισα να το ξεφυλλίζω. Το βρήκα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. Στην πορεία αποδείχτηκε αποτελεσματικό και αυτό είναι που μετράει κατά τη γνώμη μου. Τώρα σπανίως ξεχνάω ονόματα. Μάλιστα προκαλώ τις ικανότητές μου με το να προσπαθώ να θυμάμαι πολλά ονόματα. Μπαίνω σε ένα δωμάτιο με αγνώστους και προσπαθώ να απομνημονεύσω τα ονόματά τους. Η ταχύτητα και το ποσοστό επιτυχίας έχουν βελτιωθεί κατά πολύ με την πρακτική. Στη συνέχεια πήρα και τα άλλα βιβλία του κ. Αραχωβίτη σχετικά με την εκγύμναση της μνήμης, του μυαλού κ.λ.π.

Το μυαλό μου δεν με προδίδει πια σε λάθος στιγμές»

Άρης Αργυρίου, καταστηματάρχης, Ρόδος

« Ήμουν γνωστός ξεχασιάρης ονομάτων. Δεν ξέρω πώς τα κατάφερνα αλλά πάντα είχα το ταλέντο να μπερδεύω τα ονόματα. Θυμόμουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου αλλά όχι ποιο όνομα ταίριαζε σε ποιο άτομο. Με αυτό το βιβλίο έμαθα τις τεχνικές που κάνουν τα ονόματά να κολλούν στο μυαλό μου. Η αλλαγή πια είναι θεαματική. Ξέρω και συγκεντρώνομαι, δίνω την απαραίτητη προσοχή και έχω τρόπους καταγραφής και καταχώρισης των ονομάτων. Αυτό από μόνο του οδηγεί στην εύκολη απομνημόνευσή των. Το να μη θυμάσαι το όνομά κάποιου είναι κοινωνικό σφάλμα που έχει και κάποιες άσχημες συνέπειες. Το να θυμάσαι το όνομα του άλλου δείχνει σεβασμό προς το πρόσωπό του. Το να το ξεχνάς τουλάχιστον αδιαφορία. Κάτι που σε κανέναν δεν αρέσει. Τρόπο θέλει και το πρόβλημα ξεπερνιέται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Συνιστώ θερμά το βιβλίο.»

Πέτρος Λιάπης, υπάλληλος ξενοδοχείου

«Είναι γνωστό ότι όλοι θέλουμε να νοιώθουμε σπουδαίοι, σημαντική. Το να μην μας αναγνωρίζει κάποιος, το να μη θυμάται το όνομά μας μάς κάνει σχετικά αόρατους και ανύπαρκτους. Ακόμα και αν δεν υπάρχει κακή πρόθεση, είναι κάτι που δεν μας αρέσει, μας χαλάει. Συνεπώς και εμείς θα πρέπει να κάνουμε κάθε προσπάθεια να θυμόμαστε τα ονόματα των ανθρώπων που συναντάμε. Είναι κάτι που δείχνει σεβασμό στον συνομιλητή μας, ότι είμαστε παρόντες στη συζήτηση, ότι δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή. Ομολογώ ότι δεν τα κατάφερνα και τόσο καλά σε αυτό τον τομέα. ¨όταν μου σύστησαν το βιβλίο είπα να κάνω μια προσπάθεια. Τώρα, μετά από τρεις μήνες, έχω συνηθίσει να καταγράφω με ακρίβεια τα ονόματα των ανθρώπων, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές του βιβλίου. ¨Όταν αποκαλώ κάποιον με το όνομά τους, βλέπεις να χαίρονται που τους θυμάμαι. Λίγη προσπάθεια και θέληση χρειάζεται και σύντομα όλα γίνονται σχεδόν αυτόματα. Σίγουρα αξίζει ο κόπος».

Μαρία Ρεγκούκου, Ασφαλιστική σύμβουλος

«Ακολουθώντας τις τεχνικές του βιβλίου, που είναι απλές και εύκολες, εστιάζω στο όνομα του συνομιλητή μου, κάνω τους συνδυασμούς που πρέπει και το καταχωρώ στη μνήμη μου με τρόπο που το κάνει ευκολομνημόνευτο.»

Νίκος Πέτρου, Κύπρος

«Με απλό και διασκεδαστικό τρόπο βρήκα λύση στο πρόβλημά μου. Τώρα θυμάμαι τα ονόματα αυτών που γνωρίζω. Το βρίσκω σαν μια πρόκληση. Για χρόνια ήμουν ξεχασιάρης και συχνά βρισκόμουν σε δύσκολη θέση.»
 • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

  Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

  Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

  Περισσότερα

 • Μεγάλη Επιτυχία

  Μεγάλη Επιτυχία

  Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

  Περισσότερα

 • International Coach Federation

  International Coach Federation

  O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board  e-genius.gr ...intelligent web software