11 απλοί τρόποι για να αυξήσεις δραματικά την …ευφυΐα σου και την απόδοσή σου!

Εκπαίδευσε το πιο ισχυρό σου όπλο-το μυαλό σου!

Το βιβλίο εστιάζει στο πώς μπορεί ο καθένας μας να ακονίσει της νοητικές του ικανότητες. Το μυαλό μας είναι πράγματι το πιο εκπληκτικό όργανο. Για αυτό χρειάζεται όχι μόνο να ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε αλλά και να το καλλιεργούμε ώστε να αποδώσει στο μέγιστο. Και τα καλά νέα είναι ότι ο καθένας μας μπορεί να πετύχει με απλές και στρατηγικές κινήσεις και τακτικές να πολλαπλασιάσει (2,3,5 φορές) την απόδοση των βασικών λειτουργιών του μυαλού (μάθηση, μνήμη, συγκέντρωση, ταχύτητα αντίληψης και επεξεργασίας).

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους όσους χρειάζονται να βελτιώσουν κάποια πράγματα στη ζωή τους (προσωπικά, επαγγελματικά, κοινωνικά). Ένα ισχυρό και εκπαιδευμένο μυαλό είναι ο καλύτερος υπηρέτης μας. Ένα αδύναμο και  μη ελεγχόμενο μυαλό γίνεται ανυπόφορος δυνάστης και ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Τα πάντα καθορίζονται από τη λειτουργία του μυαλού μας.
Εκπαίδευσε το μυαλό σου. Φρόντισε το σώμα σου, τον εγκέφαλό σου. Βάλε φρένο στο χάσιμο της μνήμης, αντέστρεψε την κατάσταση και κράτησε το μυαλό σου ενεργό μέχρι τα βαθιά γεράματα. Το μυαλό δεν γερνάει από την ηλικία. Γερνάει από την αχρησία. Τώρα ακολουθώντας τους 11 τρόπους μπορείς κρατήσεις το μυαλό σου ακμαίο , κοφτερό και «νεανικό».

Ποιός δεν θα ήθελε να συνεργάζεται με έξυπνους ανθρώπους που ελέγχουν τη συμπεριφορά τους, που μπορούν να πειθαρχούν και να παράγουν αποτελέσματα; Όλοι  μπορούν να αναπτύξουν έναν υγιή εγκέφαλο και ένα παμίσχυρο μυαλό.
Η βελτίωση πετυχαίνεται μέσω της καθημερινής συνειδητής προσπάθειας. Ότι δεν καλλιεργείται συρρικνώνεται, φθείρεται, μικραίνει.

Μάθε πώς να μπορείς να προκαλέσεις το μυαλό σου ώστε να ενεργοποιηθεί δημιουργικά, να δουλέψει, να αναπτυχθεί, να βγει από την αδράνεια. Δυνάμωσε τη συγκέντρωσή σου, την παρατηρητικότητά σου, την απορρόφηση και ανάκληση πληροφοριών. Ενεργοποίησε όλα τα μέρη του εγκεφάλου σου και συγχρόνισε αριστερό- δεξιό ημισφαίριο. Πολλαπλασίασε την ενέργεια, την καθαρότητα και τη μνήμη του μυαλού σου. Ξύπνα τον καλύτερό σου σύμμαχο στη μάχη της ζωής.

Ζούμε σε ένα άκρως απαιτητικό κόσμο. Χιλιάδες ερεθίσματα προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή μας, να μας ελκύσουν το ενδιαφέρον, να μας «καθοδηγήσουν», να μας παρασύρουν. Χρειαζόμαστε ικανότητες και αντοχές για να ανταπεξέρθουμε. Χωρίς νοητικές και ψυχικές δυνάμεις γινόμαστε έρμαιο του ενός και του άλλου. Προστάτεψε τον εαυτό σου και αύξησε τον έλεγχο της ζωή σου. Ακόνισε το μυαλό σου.

Οι σωστές αποφάσεις μπορούν να παρθούν μόνο με τη βοήθεια ενός ικανού μυαλού. Η επικοινωνία με τους άλλους, οι σχέσεις με τα μέλη της οικογένειάς μας και τους φίλους μας, η παραγωγικότητα, ο μισθός μας, η ίδια μας η ευτυχία, εξαρτώνται από το πώς σκεπτόμαστε και από το πώς ενεργούμε.

Τώρα μπορείς με τους 11 τρόπους να αποκτήσεις έλεγχο, κατεύθυνση και αυτοπεποίθηση σε ότι και να προσπαθήσεις.
Άλλαξε κάποια πράγματα, για να αλλάξεις επίπεδο απόδοσης και ζωής. Η δύναμη και οι ικανότητες του μυαλού μας είναι απεριόριστες. Μάθε να τις καλλιεργείς και να τις χρησιμοποιείς καθημερινά.

Αγόρασε το Σήμερα σε Ηλεκτρονική Μορφή!

Για να γίνει σήμερα δικό σου στείλε μας μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα Βιβλίο: 11 απλοί τρόποι για να αυξήσεις δραματικά την …ευφυΐα σου και την απόδοσή σου! και θα σου στείλουμε τον τρόπο αγοράς!

Σχόλια αναγνωστών


Ματίνα Χαραμή, Αθήνα, επιχειρηματίας

“Δεν χρειάστηκε να κάνω περισσότερα πράγματα. Απλώς άλλαξα το πώς τα έκανα. Χρησιμοποίησα ενεργά τις τεχνικές που περιγράφονται σε αυτό το υπέροχο βιβλίο. Σιγά σιγά διαπίστωσα ότι μπορούσα να κινηθώ, να μιλήσω, να σκεφτώ, να ενεργήσω διαφορετικά. Αυτό μου έδωσε χαρά και δύναμη. Γέμισα με αυτοπεποίθηση. Άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου και το περιβάλλον μου καλύτερα. Αυτό με οδήγησε σε καθαρότερες σκέψεις, σε σοφότερες επιλογές, σε στοχευόμενες κινήσεις. Απόκτησα έλεγχο του εαυτού μου και στη πορεία άλλαξε η ζωή μου. Ευχαριστώ το Γιάννη για αυτό το υπέροχο δώρο , τους 11 τρόπους. –

Σούλα Μιχαηλίδη, Καλλιτέχνης, Πειραιάς.

“Όλοι ξέρουμε τη σπουδαίο ρόλο του  μυαλού στη ζωή μας. Λίγοι ασχολούμαστε ενεργά, συγκεκριμένα με την ανάπτυξή του. Έχουμε το πιο εξελιγμένο όπλο και δεν το φροντίζουμε, δεν το χρησιμοποιούμε, δεν το ακονίζουμε. Παρασυρόμαστε από την καθημερινότητα, πέφτουμε σε ρουτίνες, γινόμαστε δέσμιοι καταστροφικών συνηθειών και το μόνο που κάνουμε είναι να μουρμουράμε και να παραπονιόμαστε. Το ίδιο έκανα και εγώ για χρόνια. Μου χάρισαν το βιβλίο αυτό και ξύπνησα. Μικρές αλλαγές που οδηγούν σε μεγάλες νίκες. Εμπιστεύομαι το μυαλό μου, ελέγχω τη ζωή μου, παίρνω συνειδητές αποφάσεις. Τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν στον τρόπο σκέψης μας.”

Νίκος Μακρυγιάννης, ελεύθερος επαγγελματίας, Χαλκίδα

«Κάθε εβδομάδα επικεντρώνομαι σε ένα από τους 11 τρόπους που περιγράφονται στο παρών βιβλίο. Από την Κυριακή έχω έτοιμο το πρόγραμμα, ξέρω τις ώρες και τι ακριβώς θα κάνω. Εστιάζω και συνειδητά προσπαθώ να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου να κάνει πράγματα με διαφορετικό τρόπο, να αναπτύξει νέες συνήθειες. Μετά από 3 μήνες προσπάθειας έχω αλλάξει κατά πολύ. Τη διαφορά τη βλέπω δουλειά μου, στη φροντίδα του σπιτιού και της οικογένειάς μου, στη σχέση μου με τους φίλους μου. Έχω έλεγχο του πώς ενεργώ, του πώς σκέπτομαι και αποφασίζω. Νοιώσω πιο δυνατή, έχω συγκεκριμένους στόχους κάθε μέρα, δεν χάνω το χρόνο σε άσκοπα και ανώφελα πράγματα. Όταν χρειάστηκα κάποιες διευκρινήσεις, ο κ. Αραχωβίτης με βοήθησε πρόθυμα. Τώρα πια φροντίζω το σώμα μου και εκπαιδεύω το μυαλό μου. Μακάρι όλα αυτά να μου τα είχαν πει όταν ήμουν στο σχολείο. Ίσως η ζωή μου να είχε πάρει διαφορετική κατεύθυνση και να είχα πραγματοποιήσει κάποια από τα όνειρα που είχα αλλά δε πίστευα ότι είχα τις ικανότητες. Δυστυχώς τότε δεν είχαμε βοήθεια, δεν ξέραμε που να στραφούμε, οι δάσκαλοί μας απλώς μας έλεγαν το μάθημα και μας φοβέριζαν για να το μάθουμε. Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή όμως χρειάζονται τρόπο, σύστημα, τεχνικές. Και ο άνθρωπος χρειάζεται ένα υγιές σώμα και μυαλό που να τον στηρίζει στο ταξίδι του.»

Χρήστος Κρητικός, καθηγητής γυμνασίου

“Χωρίς δύναμη στο μυαλό είναι σίγουρο ότι δεν μπορείς να προκόψεις. Χωρίς ενεργή φροντίδα δεν βελτιώνεται, υπολειτουργεί, γίνεται η Αχίλλειος φτέρνα σε ότι και να επιχειρήσουμε. Μέσα από ένα ισχυρό μυαλό πετυχαίνεται ο αυτοέλεγχος, μέσα από το μυαλό ελέγχουμε το περιβάλλον μας. Χωρίς αυτό, παρασυρόμαστε αδύναμοι και γινόμαστε θύματα στη ζωή”.

Γεωργία, κέντρο μελέτης, Αθήνα

«Στους μαθητές που κάνω ιδιαίτερα μαθήματα, τους έχω κάνει δυο από τα βιβλία του Γιάννη Αραχωβίτη δώρο. Με τις τεχνικές που έμαθαν από αυτά, τώρα μπορούμε να καλύπτουμε περισσότερη ύλη και δεν χρειάζεται να αναμασάμε ξανά και ξανά τα ίδια. Η απόδοσή τους έχει αυξηθεί πάνω από 50%. Αφιερώσαμε λίγο χρόνο για να μάθουμε τις τεχνικές και να αλλάξουμε κάποια πράγματα (συχνότητα επαναλήψεων, διάρκεια μελέτης, εστίαση στα «κλειδιά» κάθε κεφαλαίου, τεχνικές χαλάρωσης κ.λλ.π.) αλλά αυτό τώρα μας βοηθάει καθημερινά».

Ελένη Πλακοκέφαλου, Αρκαδία

«Εστιάζω σε κάθε ένα τομέα ξεχωριστά. Κρατάω σημειώσεις για την πρόοδό μου. Σε όλους τους τομείς έχω βελτιωθεί αρκετά, ιδιαίτερα στο να θυμάμαι κείμενα και αριθμούς. Δεν με πιάνει πανικός, δεν αγχώνομαι γιατί πια διαθέτω ένα ρεπερτόριο τεχνικών που με βοηθούν στο να καταλάβω και να θυμάμαι αυτά που μαθαίνω. Η αυτοπεποίθησή μου έχει δυναμώσει, δεν αποφεύγω τα δύσκολα γιατί ξέρω τεχνικές και τρόπους αντιμετώπισης»

Μανώλης Γρηγοριάδης

“Κάποια στιγμή άρχισα να ξεχνάω ονόματα και διάφορα πράγματα που έπρεπε να κάνω μέσα στη μέρα. Πήγαινα στο σούπερ μάρκετ να αγοράσω 5 πράγματα και αναγκαζόμουν να πάρω τηλέφωνο τη γυναίκα μου να μου τα θυμίσει. Έβλεπα γνωστούς και δυσκολευόμουν να θυμηθώ τα ονόματά τους. Άρχισα να φοβάμαι τα χειρότερα. Η αδερφή του πατέρα μου έπασχε άνοια. Διαβάζοντας το βιβλίο κατάλαβα ότι πρέπει να δράσω. Άλλαξα διάφορα πράγματα στη ζωή μου (διατροφή, ύπνο, ενυδάτωση, γυμναστική, εξάσκηση μυαλού). Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Μαζί και η εμπιστοσύνη στον εαυτό μου που είχε αρχίσει να κλονίζεται. Τώρα μπορώ να εστιάζω, να παρατηρώ, να κρατώ το μυαλό μου σε πράγματα που με ενδιαφέρουν. Ταυτόχρονα μαθαίνω πράγματα που πριν τα θεωρούσα περιττά. Η όλη υπόθεση με έχει αλλάξει ως άνθρωπο. Τώρα φροντίζω και το μυαλό και το σώμα μου. Τα βιβλίο του κ. Αραχωβίτη είναι απλό και ξεκάθαρο. Η υγεία του μυαλού μας επηρεάζει τα πάντα και για αυτό αξίζει να το φροντίζουμε.»

Νίκος Παππασταύρου, γονιός μαθητή, Θεσσαλονίκη

«Νόμιζα ότι ο γιός μου απλώς δεν είχε ισχυρό μυαλό και θέληση. Καθόταν και διάβαζε για ώρες αλλά στο τέλος δεν θυμόταν ούτε καν τα μισά. Την άλλη μέρα στο σχολείο το έπιανε πανικός και ξεχνούσε και τα υπόλοιπα. Συνεργάστηκα με τον κ. Αραχωβίτη, ακολούθησα τις συμβουλές του, διάβασα τα βιβλία του για να βοηθήσω το παιδί μου. Το αποτέλεσμα; Ο γιός μου σιγά - σιγά άρχισε να χαίρεται τα μαθήματα, άρχισε να θυμάται, απόκτησε σύστημα στο διάβασμα, η μνήμη του δυνάμωσε, το ίδιο και η αυτοπεποίθησή του. Τώρα πια δεν φοβάται, είναι άνετος γιατί τον στηρίζει το μυαλό του, ξέρει πώς να μαθαίνει, να μελετά, πώς να θυμάται και πώς να χαλαρώνει. Η απόδοσή του στο σχολείο έχει βελτιωθεί κατά 50% για να μην πω περισσότερο. Τώρα δεν χρειάζεται να κάθομαι πάνω από το κεφάλι του , ούτε να διαβάζω εγώ τα μαθήματά του για να τον βοηθάω. Μειώσαμε επίσης τα φροντιστήρια. Μπορεί μόνος του χάρη στη καλλιέργεια του μυαλού του και στις τεχνικές μελέτης που απόκτησέ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δάσκαλο (κ. Αραχωβίτη). Μακάρι στα σχολεία να βοηθούσαν περισσότερο τους μαθητές. Τους βάζουν ένα τόνο πράγματα να μάθουν αλλά δεν τους δείχνουν το πώς να τα μάθουν.»

Νίκος Ζιακόπουλος, διευθυντικό στέλεχος, επικεφαλής τμήματος προώθησης υπηρεσιών

«Όλοι μιλούν για τη εξάσκηση του σώματος αλλά λίγοι για την εξάσκηση του μυαλού. Όμως τα πάντα ξεκινούν από αυτό. Στη δουλειά μου χωρίς καθαρή σκέψη, χωρίς έλεγχο των συναισθημάτων και χωρίς νοητικές και πνευματικές αντοχές δεν μπορείς να αποδώσεις. Υπάρχουν χιλιάδες πληροφορίες και απαιτήσεις που μας απασχολούν καθημερινά. Αν το μυαλό μας δεν εκπαιδευτεί, αν δεν είναι σε καλή κατάσταση απλούστατα δεν αντέχει και καταρρέουμε. Οι συνέπειες μπορεί να είναι οδυνηρές από κάθε άποψη. Για αυτό το βιβλίο με βοήθησε να βάλω τάξη στη ζωή μου, στον τρόπο μάθησης και λήψεις αποφάσεων. Φροντίζω το πιο πολύτιμο όργανό που διαθέτουμε. Το μυαλό μου. Αυτό κάνει τον άνθρωπο να ξεχωρίζει και να λειτουργεί σε ψηλό επίπεδο. Συνιστώ το βιβλίο σε όλους και ιδιαίτερα σε αυτούς που δουλεύουν σε πόστα που απαιτούν συγκροτημένη σκέψη και αντοχές»
 • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

  Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

  Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

  Περισσότερα

 • Μεγάλη Επιτυχία

  Μεγάλη Επιτυχία

  Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

  Περισσότερα

 • International Coach Federation

  International Coach Federation

  O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board  e-genius.gr ...intelligent web software