Δούλεψε την ομιλία σου!!! Το πώς λες κάτι είναι εξίσου σημαντικό με το τι λες!!

talkτου Γιάννη Αραχωβίτη

"Συχνά αρνιόμαστε να δεχτούμε μια ιδέα, απλούστατα γιατί ο τόνος της φωνής που την εξέφρασε δεν μας ήταν αρεστός"- Φρίντριχ Νίτσε

Το να χρησιμοποιείς τον σωστό τόνο φωνής είναι εξίσου σημαντικό με την επιλογή των σωστών λέξεων και φράσεων όταν θέλεις να περάσεις ένα μήνυμα, να εκφράσεις μια ιδέα ή γενικότερα να επικοινωνήσεις με φίλους, άγνωστους, πελάτες, τα παιδιά σου κ.λ.π.

Ανά τους αιώνες οι μεγάλοι ηγέτες γνώριζαν τα μυστικά της επιτυχημένης επικοινωνίας και σε συνδυασμό με τη συμπεριφορά τους  πέτυχαν την κινητοποίηση ανθρώπων ή και ολόκληρων εθνών.

Είναι δεξιότητα η οποία καλλιεργείται και βελτιώνεται με συνειδητή προσπάθεια, υπομονή και θέληση. Μην βιάζεσαι να πεις "εγώ δεν μπορώ να μιλώ καλά!!"!! Είναι κρίμα να μην αναπτύσσεις και τα υπόλοιπα ταλέντα σου (όλοι τα διαθέτουν) μόνο και μόνο από τον φόβο, την εσφαλμένη πεποίθηση ή την πρόσκαιρη ανικανότητα ορθής και αποτελεσματικής χρήσης του λόγου.

Σημ. Αν ενδιαφέρεσαι να βελτιώσεις αυτή σου τη δεξιότητα επικοινώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα  :

1) Το ισχυρότερο όπλο του ομιλητή

2) Τα 5 μυστικά του καλού ακροατή!!

Ομάδες Ανάπτυξης του SuccessMentor

Σου έχουν δοθεί οι ίδιες ώρες σε μια μέρα που δόθηκαν στον Αϊνστάιν, στον Ντα Βίντσι, στον Σωκράτη, στον Έντισον και σε όλους τους άλλους που μεγαλούργησαν. Σε τι λοιπόν αφιερώνεις τον εαυτό σου και με τι καταπιάνεσαι προσπαθώντας να βελτιώσεις, από κάθε άποψη, το επίπεδο της ζωής σου;

Μάθε περισσότερα

 • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

  Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

  Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

  Περισσότερα

 • Μεγάλη Επιτυχία

  Μεγάλη Επιτυχία

  Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

  Περισσότερα

 • International Coach Federation

  International Coach Federation

  O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board  e-genius.gr ...intelligent web software