Δημοσθένης, Αθηναίος ρήτορας και πολιτικός (384π.Χ- 322 π.Χ.).

Στην τρυφερή ηλικία των επτά ετών δυστυχώς ο Δημοσθένης μένει ορφανός και την ανατροφή και διαχείριση της περιουσίας του αναλαμβάνουν τρεις κηδεμόνες, οι οποίοι καταχρώνται το μεγαλύτερο μέρος της.
Όταν ενηλικιώνεται, με τη βοήθεια του ρήτορα Ισαίου, οδηγεί σε δικαστικούς αγώνες τους καταχραστές, χωρίς να τα καταφέρει ν’ ανακτήσει την περιουσία του.

Συνέχεια ανάγνωσης

3 δευτερόλεπτα!

3 deuterolepta 01του Γιάννη Αραχωβίτη

Όταν πέφτεις, βρες την δύναμη να σηκωθείς.

Όσο προσεκτικός και να είσαι, θα βρεθούν στιγμές που θα σε ρίξουν στο καναβάτσο. Που θα φας τα μούτρα σου και θα γονατίσεις. Έτσι είναι ζωή.

Το σημαντικό είναι να μην μείνεις κάτω. Να μην το πάρεις κατάκαρδα και προσωπικά. Να το αποδεχτείς, να το δεις σαν μάθημα, να πάρεις το δίδαγμα και να επανέλθεις δριμύτερος. Τα πάντα εξαρτώνται από το πώς θα το δεις και από το πώς θα αντιδράσεις. Προσωπικά θέλω να βλέπω τα παθήματα ως μαθήματα. Δεν θα υποστηρίξω ότι χαίρομαι και ότι το γλεντάω όταν πίνω το ποτήρι της ήττας, της απώλειας και της απογοήτευσης. Άλλωστε, θα ήταν περίεργο και παράδοξο. Όμως έχω προετοιμαστεί ψυχολογικά για τέτοιες περιπτώσεις, που ξέρω ότι θα συμβούν, και προσπαθώ να τις χειρίζομαι όσο πιο ανώδυνα και εποικοδομητικά γίνεται. Το σλόγκαν μου είναι «Ή κερδίζεις, ή μαθαίνεις». Έχω βγάλει από την εξίσωση την λέξη/ έννοια «χάνεις».

Συνέχεια ανάγνωσης

Μεγάλη διεθνή επιτυχία – Σημαντική διάκριση & επίτευξη στόχου

milanoΦέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής.

Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας ,μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

Η όλη διαδικασία ήταν πολύμηνη, επίμονη και επίπονη. Αμέτρητες ώρες προετοιμασίας, πολύ πίεση και άγχος. Όλα θα έπρεπε να γραφτούν και να ειπωθούν με την πιο μεγάλη προσοχή. Η κάθε λεπτομέρεια, η κάθε γκριμάτσα, η κάθε παύση ή λέξη μετράει. Σε τέτοιο επίπεδο διαγωνισμών, ο ανταγωνισμός είναι απίστευτα υψηλός. Αν συνυπολογίσουμε και την απειρία μας, τότε καταλαβαίνουμε, το μέγεθος και των αριθμό των δυσκολιών.

Συνέχεια ανάγνωσης

Μεγάλη Επιτυχία

mathitis successmentorΗ μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας. Όπως έλεγε και ο Βούδας "Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος θα εμφανιστεί".

Eley Yuan είσαι μια φανταστική "μαθήτρια" και πανάξια κέρδισες την 1η θέση στο διαγωνισμό.

Διάβασε ακόμα:

Μεγάλη διεθνή επιτυχία – Σημαντική διάκριση & επίτευξη στόχου

3 δευτερόλεπτα!

Άγγιξε την ζωή των άλλων!

zoiSpeakers Training Tip

‘Η δουλειά ενός ομιλητή δεν είναι να μιλά για να αρέσει. Μιλάει για να αλλάξουν συμπεριφορά αυτοί που τον άκουσαν να μιλά.

Αν όσα λέει κάποιος ομιλητής είναι μόνο για να αρέσει στους ακροατές του, τότε δεν υπάρχει ουσιαστικό όφελος για τον κόσμο. Το μικρόφωνο δεν πρέπει να το παίρνουμε για να φτιάξουμε την εικόνα μας, αλλά για να βοηθήσουμε αυτούς που μας ακούνε, για να βρουν έμπνευση στην πορεία τους, ιδέες για ανάπτυξη και λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συνέχεια ανάγνωσης

Δούλεψε τις ικανότητές σου στην επικοινωνία και διεκδίκησε περισσότερα από τη ζωή!

 • Φοβάστε να αναπτύξετε τις ιδέες σας;microphone
 • Νοιώθετε τρακ και αμηχανία όταν παρουσιάσετε την δουλειάς σας;
 • Νοιώθετε στρες όταν απευθύνεστε σε ακροατήριο;
 • Μάθετε την τέχνη της δημόσιας ομιλίας
 • Κάντε την επικονωνίας σας καλύτερη και πιο αποτελεσματική
 • Πείστε, ενθουσιάστε, επηρεάστε, εμπνεύστε τους συνομιλιτές σας
 • Μιλήστε με αυτοπεποίθηση στην επαγγελματική ή την προσωπικη σας ζωή και κερδίστε περισσότερα

13 λέξεις που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου:

«Ο Φόβος κτύπησε την πόρτα Η Πίστη άνοιξε Και κανείς δεν ήταν εκεί»

pop up successΗ σοφία του πιο πάνω ποιήματος είναι σαφής.

Όταν κάποιος γεμίζει τις σκέψεις του με σοφές λέξεις και τις κάνει πιστεύω του, τότε η ζωή αναμφίβολα θα αλλάξει προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Φόβος εξαφανίζεται ή υποχωρεί όταν αντιμετωπιστεί θαρραλέα και με Πίστη.

Τόσο πολύ δύναμη σε 13 μικρές λέξεις.

Οι λέξεις έχουν δύναμη.

«Ο Θάνατος και η Ζωή εξαρτώνται από τη δύναμη της γλώσσας …»  Παροιμίες 18:21

public speakingΤο να μπορείς να πείθεις, να ενθουσιάζεις, να επηρεάζεις και να εμπνέεις είναι ίσως το ισχυρότερο επαγγελματικό και κοινωνικό όπλο που μπορεί να διαθέτει κάποιος.
Και αυτό το πανίσχυρο όπλο μπορεί κάποιος να το αποκτήσει αν ασχοληθεί συστηματικά με την ρητορική, με την τέχνη της δημόσιας ομιλίας και της επικοινωνίας.

Αυτό είναι μια από τις βασικές μου δουλειές ως Speech Coach και Success Mentor. Να βοηθήσω τους μαθητές μου να αποκτήσουν αυτό το πανίσχυρο όπλο και να μάθουν να το χειρίζονται σωστά.

Η καλύτερη και πιο αποτελεσματική επικοινωνία είναι  συνήθως αυτό που κάνει την μεγαλύτερη διαφορά στο να προσληφθείς, στο να πετύχεις περισσότερες πωλήσεις, στο να αποκτήσεις περισσότερους πελάτες, οπαδούς, φίλους.

Σημαίνει επίσης καλύτερες σχέσεις με τον (την) σύντροφο σου, τα παιδιά σου, συγγενείς.
Περισσότερα κέρδη, καλύτερη ποιότητα ζωής, περισσότερη ελευθερία.

Η δυνατότητα να μιλάμε σωστά και με αυτοπεποίθηση είτε σε φιλικό περιβάλλον, είτε απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο πολλών ατόμων είναι επιτακτική  αναγκαιότητα στην επαγγελματική και στην καθημερινή ζωή μας.

Ο φόβος του να σταθώ μπροστά σε κόσμο και να αναπτύξω τις ιδέες μου, να παρουσιάσω την δουλειά μου, ή να εκφράσω μια αντίθετη άποψη πάνω σε ένα φλέγον θέμα είναι από τους πιο συχνούς και ισχυρούς φόβους που αντιμετωπίζουν η πλειονότητα των ανθρώπων (πάνω από το 75 %).

speaking crowd shot

Το ευτύχημα είναι ότι όποιος θέλει μπορεί όχι μόνο να ξεπεράσει αυτή την παραλυτική φοβία αλλά με την κατάλληλη προετοιμασία / σπουδές να γίνει επιδέξιος χειριστής τη δημόσιας ομιλίας.

Επικοινώνησε άμεσα μαζί μου. Δυνατότητα ομαδικών ή ατομικών μαθημάτων προσαρμοσμένα στις ανάγκες σου. Τώρα και μέσω ίντερνετ.

Δούλεψε τις ικανότητές σου στην επικοινωνία και διεκδίκησε περισσότερα από τη ζωή.

Το καλό δεν βρίσκεται στην πολλή πληροφορία αλλά στην σωστή επικοινωνία.

Ξεκίνα τώρα και επωφελήσου της τρέχουσας προσφοράς μας: 30% έκπτωση στους πρώτους 20 που θα ξεκινήσουν μέχρι τις 15 Δεκέμβρη.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ξεπερνώντας τον φόβο της δημόσιας ομιλίας!!!

microphoneτου Γιάννη Αραχωβίτη (SuccessMentor)

Πολλοί άνθρωποι τρέμουν στην ιδέα και μόνο ότι θα τους ζητηθεί να βγάλουν ένα λόγο (δημόσια ομιλία). Όταν μιλάς δημοσίως σε κοινό, θα πρέπει να έχεις την ικανότητα να τραβήξεις την προσοχή όλων των ακροατών για να μπορείς να γίνεις επιτυχημένος δημόσιος ομιλητής (ρήτορας). Ίσως να φοβάσαι πως αν δεν τα πεις καλά, ο κόσμος θα σε πειράζει, θα σε κρίνει. Αυτό από μόνο του δημιουργεί στρες. Και οι άσχημες εμπειρίες και οι αποτυχημένες προσπάθειες του παρελθόντος σε αποτρέπουν από το να το ξαναεπιχειρήσεις και βρίσκεις χιλιάδες δικαιολογίες για να το αποφύγεις.

Συνέχεια ανάγνωσης

Δούλεψε την ομιλία σου!!! Το πώς λες κάτι είναι εξίσου σημαντικό με το τι λες!!

talkτου Γιάννη Αραχωβίτη

"Συχνά αρνιόμαστε να δεχτούμε μια ιδέα, απλούστατα γιατί ο τόνος της φωνής που την εξέφρασε δεν μας ήταν αρεστός"- Φρίντριχ Νίτσε

Το να χρησιμοποιείς τον σωστό τόνο φωνής είναι εξίσου σημαντικό με την επιλογή των σωστών λέξεων και φράσεων όταν θέλεις να περάσεις ένα μήνυμα, να εκφράσεις μια ιδέα ή γενικότερα να επικοινωνήσεις με φίλους, άγνωστους, πελάτες, τα παιδιά σου κ.λ.π.

Ανά τους αιώνες οι μεγάλοι ηγέτες γνώριζαν τα μυστικά της επιτυχημένης επικοινωνίας και σε συνδυασμό με τη συμπεριφορά τους  πέτυχαν την κινητοποίηση ανθρώπων ή και ολόκληρων εθνών.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ηχητικό μήνυμα!!

yannis arahovitisΑν είσαι δημόσιος ομιλητής , εισηγητής, δίνεις σεμινάρια, παρουσιάσεις κ.λ.π. ή απλώς θέλεις να  βελτιώσεις τον τρόπο που μιλάς σε κοινό, άκουσε ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά των ρητόρων.

Ακούστε το ηχητικό μήνυμα...

 

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ομάδες Ανάπτυξης του SuccessMentor

Σου έχουν δοθεί οι ίδιες ώρες σε μια μέρα που δόθηκαν στον Αϊνστάιν, στον Ντα Βίντσι, στον Σωκράτη, στον Έντισον και σε όλους τους άλλους που μεγαλούργησαν. Σε τι λοιπόν αφιερώνεις τον εαυτό σου και με τι καταπιάνεσαι προσπαθώντας να βελτιώσεις, από κάθε άποψη, το επίπεδο της ζωής σου;

Μάθε περισσότερα

 • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

  Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

  Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

  Περισσότερα

 • Μεγάλη Επιτυχία

  Μεγάλη Επιτυχία

  Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

  Περισσότερα

 • International Coach Federation

  International Coach Federation

  O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board  e-genius.gr ...intelligent web software