Ομιλίες

Ο κ. Γιάννης Α. Αραχωβίτης, ιδρυτής του Ελληνικού Κέντρου Μνημοτεχνικής & Ανάπτυξης Νοητικών Δεξιοτήτων, καλείται συχνά από διάφορους οργανισμούς ως ομιλητής αυτοβελτίωσης, προσωπικής ανάπτυξης και σε θέματα που αφορούν την εξάσκηση του μυαλού μας και την τέχνη της μνημοτεχνικής. Οι ομιλίες αυτές περιλαμβάνουν σύντομο ιστορικό της ανάπτυξη των τεχνικών μνημοτεχνικής, τη σημαντική τους συμβολή στον πολιτισμό, παραδείγματα τεχνικών, σύντομη επίδειξη, προγράμματα ανάπτυξης και κατευθυντήριες γραμμές.

Η πρόοδος του σύγχρονου ανθρώπου, σήμερα περισσότερο από ποτέ, βασίζεται στις δυνατότητες που του προσφέρει ένας υγιής εγκέφαλος, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση των εκπληκτικών του ικανοτήτων. Το ζητούμενο είναι να το αντιληφθούμε, να φροντίσουμε την υγεία μας (σωματική/ νοητική/ πνευματική), να εξασκήσουμε τις νοητικές μας στοχευμένα, ολιστικά και συστηματικά. Οι δεξιότητες βελτιώνονται και δυναμώνουν μέσα από έξυπνη και υπομονετική πρακτική. Σίγουρα απαιτείται κάποιος χρόνος και κόπος, όπως όλα τα σπουδαία πράγματα άλλωστε. Οι καρποί (τα αποτελέσματα) και οι κάθε λογής ανταμοιβές που αποκομίζουμε όμως ξεπερνούν κατά πολύ σε αξία την προσπάθεια που καταβάλουμε. Ο πόνος και ο ιδρώτας της προσπάθειας γρήγορα ξεχνιέται όταν πετυχαίνουμε τον ένα στόχο μετά τον άλλο. Ο πόνος της μόνιμης απογοήτευσης, του χαμένου κόπου και της επαναλαμβανόμενης αποτυχίας είναι που δεν αντέχεται με τίποτα.

Ο Γιάννης Αραχωβίτης (επαγγελματίας ομιλητής, πρωταθλητής Ελλάδος στη ρητορική και διακεκριμένος ομιλητής των Toastmasters International) μέσα από τις εμπνευσμένες ομιλίες του καταφέρνει και ξυπνάει τη δίψα των ακροατών (μαθητών, εργαζομένων, μελών κ.λπ.) για μάθηση και τη θέληση για συνεχή βελτίωση και διάκριση. Οι ακροατές παρακινούνται από τα εκπληκτικά επιτεύγματα των άλλων, τα ζωντανά παραδείγματα και τις διδακτικές ιστορίες που χρησιμοποιούνται ως οχήματα αφύπνισης και πίστης στις δυνατότητες του ανθρώπου που έχει μεν όραμα, αλλά δυσκολεύεται να το πραγματοποιήσει.

Πολλές φορές μια εύστοχη φράση γίνεται η σπίθα για τη μεταμόρφωση μας προς το καλύτερο, μας δίνει ενέργεια, κουράγιο και δύναμη για το ανηφορικό μονοπάτι που καλείται να διαβεί ο καθένας από εμάς που θέλει να φτάσει μακριά και ψηλά. Μια ιστορία έμπνευσης, δοσμένη με γλαφυρό τρόπο, είναι αρκετή για να αλλάξει τη ζωή κάποιου που το θέλει και το έχει ανάγκη.

Τα θέματα των ομιλιών είναι ευέλικτα, αλλά γενικώς περιστρέφονται γύρω από τη βελτίωση του ανθρώπου και της ανάπτυξης των ικανοτήτων του. Προσαρμόζονται στις ανάγκες και τους στόχους του ακροατηρίου και του εκάστοτε οργανισμού (σχολείου, επιχείρησης, συλλόγου κ.λπ.). Καλέστε σήμερα στο 6945 854 564 για περισσότερες πληροφορίες ή στείλετε το αίτημά σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

   Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

   Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

   Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

   Μεγάλη Επιτυχία

   Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

   Περισσότερα

  • International Coach Federation

   International Coach Federation

   O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board   e-genius.gr ...intelligent web software