Γράφτηκε στις .

Mentoring (μάθηση με τη βοήθεια μέντορα)

the mentor

του Γιάννη Αραχωβίτη (SuccessMentor)

Ο Μέντορας /καθοδηγεί κάποιον (πελάτη, μαθητή) να αποκτήσει ικανότητες, γνώσεις και να αναπτύξει το ταλέντο του. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην αγορά δυστυχώς το μόνο που εξασφαλίζουν είναι χρόνιο άγχος και χαμηλή παραγωγικότητα. Όταν βρεις ένα κατάλληλο μέντορα για σένα επιτυγχάνεις επιτάχυνση της διαδικασίας της μάθησης και μαθαίνεις πρακτικά μυστικά που δεν τα βρίσκεις σε κανένα σχολείο ή βιβλίο.

Ποια είναι η διαδικασία;

Η διαδικασία (συνεργασία) είναι απλή.
Ο Μέντορας (Mentor) βοηθάει ένα άλλο άτομο (μαθητή, πελάτη, Mentee) σε περίοδο αλλαγών και προσπάθειας βελτίωσης για να πετύχουν συγκεκριμένους στόχους. Η όλη ιδέα έχει τις ρίζες της από πολύ παλιά , από τις αρχές του πολιτισμού και της ανθρώπινης κοινωνίας, όπου τα πιο ηλικιωμένα και σοφά μέλη μετέδιδαν τις γνώσεις και τις τεχνικές τους στους πιο νέους και άπειρους. Μέσω της συνεργασίας σου με ένα Μέντορα, σε ένα κλίμα αλληλοσεβασμού και εμπιστοσύνης, μπορείς να πετύχεις πολλά στη προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική σου ζωή.

Είναι αναγκαίο να έχεις Μέντορα;

Ας δούμε ένα παράδειγμα. Ο Δημήτρης είναι επιχειρηματικός αναλυτής σε μια κατασκευαστική επιχείρηση. Του έχουν αναθέσει να λειτουργεί ένα πολύπλοκο σύστημα διαχείρισης της παραγωγής στο κομπιούτερ. Ο διευθυντής του τον στέλνει σε ένα διήμερο σεμινάριο να μάθει το σύστημα που θα χρησιμοποιεί. Τώρα που γύρισε στη δουλειά αντιλαμβάνεται το μέγεθος και την πολυπλοκότητα του εγχειρήματος. Ποτέ του δεν είχε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο. Οι μέρες περνούν , το άγχος του αυξάνεται και αντιλαμβάνεται ότι δεν κάνει τη πρόοδο που θα έπρεπε και που απαιτούν οι ανώτεροί του. Αλλά ποιος μπορεί να τον βοηθήσει; Και από ποιον να ζητήσει βοήθεια χωρίς να φανεί ανίκανος και χαζός.. αφού αυτόν είχαν στείλει να μάθει.
Τέτοια σενάρια παίζονται καθημερινά στους χώρους εργασίας και των επιχειρήσεων. Ικανοί και ευσυνείδητοι άνθρωποι βρίσκονται εκτεθειμένοι χωρίς καθοδήγηση για το πώς θα αντιμετωπίσουν μια νέα πρόκληση.

Η συνεργασία με το Μέντορα αυξάνει την κερδοφορία και την αποδοτικότητά σου!

Η επίσημη εκπαίδευση στην αίθουσα (σχολεία) είναι μόνο το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη ικανοτήτων. Διάφορα στοιχεία προσωπικής ανάπτυξης που ΔΕΝ καλύπτονται στα σχολεία είναι:

Τι πετυχαίνει η συνεργασία (mentoring);

Βοηθάει τον μαθητευόμενο (εκπαιδευόμενο, πελάτη, μαθητή κ.λ.π.) να:

Ποια είναι τα οφέλη για τον μαθητευόμενο (εκπαιδευόμενο, μαθητή, πελάτη, επιχειρηματία κ.λ.π.)

Ο Μέντορα προσφέρει..

Βρείτε μας και στο Facebook