Γράφτηκε στις .

5 Επαγγελματικές Ευκαιρίες με Μεγάλες Προοπτικές

001

Σύγχρονες μορφές επιχειρείν, με λαμπρό παρόν και μέλλον.

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) πολλές φορές αναγκαζόμαστε να ζητήσουμε και άλλες εναλλακτικές ασχολίες για να συμπληρώσουμε το εισόδημά μας. Κάποιες άλλες η αλλαγή έρχεται κατόπιν ψύχραιμης επιλογής, είτε γιατί αναζητούμε το καλύτερο, είτε γιατί θέλουμε να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο.

Όποια και αν είναι η αιτία, όταν θα έρθει αυτή η στιγμή, καλό είναι να βρούμε λύσεις, την πληροφόρηση και την κατεύθυνση για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μας.

002

Ειδικά σε περιόδους ισχνών αγελάδων, η αναζήτηση επιβάλλεται από την ανάγκη. Και όπως έλεγε και ο Ξενοφώντας «Δεν υπάρχει καλύτερος δάσκαλος πέραν της ανάγκης». Συνεπώς, όταν έρχεται η ανάγκη, μην διστάζουμε να μάθουμε, να αλλάξουμε, να κινηθούμε. Το χειρότερο είναι η απραξία και η μοιρολατρία.

Τώρα, το επόμενο βήμα του καθενός είναι προσωπικό. Ανάλογα με τα προσόντα, τις ευκαιρίες, τις επιθυμίες και τις δυνατότητες, ο καθένας θα πρέπει να χαράξει την πορεία του.

Το επιχειρηματικό πλαίσιο έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Πάνε οι καιροί που ανοίγαμε ένα μαγαζάκι και αράζαμε εκεί για όλη μας την ζωή. Με την ανάπτυξη της τεχνολογία, την παντοδυναμία του ίντερνετ και την παγκοσμιοποίηση νέοι δρόμοι ανάπτυξης και επαγγελματικής δραστηριότητας άνοιξαν. Πολλές δουλειές υπάρχουν απλώς στο διαδίκτυο, κάποιες άλλες έχουν πελάτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Νέες, ευέλικτες και καινοτόμες επιχειρήσεις πετυχαίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα σε σύγκριση με τις βαριές βιομηχανικές μονάδες του παρελθόντος. Σήμερα από ένα γραφείο μπορείς να επιχειρείς και να ευδοκιμείς. Με ένα προϊόν μπορείς να πουλάς στα πέρατα της γης, να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που ουσιαστικά δεν έχεις γνωρίσει ποτέ, να πληρώνεσαι σε ξένο νόμισμα ή σε ιντερνετικό νόμισμα (bitcoin).

003

Όλα αυτά μπορεί να μας δυσκολεύουν και να μας φοβίζουν. Ο κόσμος δεν φαίνεται τόσο σίγουρος, τόσο οικείος, τόσο σταθερός. Όμως, αυτή είναι πια η πραγματικότητα και αφορά σχεδόν όλους μας. Συνεπώς αφού χαλαρώσουμε, θα πρέπει να σκεφτούμε, να αναζητήσουμε και να σχεδιάσουμε το επόμενο βήμα μας. Και το πιθανότερο είναι να ασχοληθούμε με νέες μορφές επιχειρηματικότητας, με ρηξικέλευθες δομές και τρόπους ανάπτυξης ή με προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν ευοίωνο παρόν και μέλλον.

Εδώ και 3-4 χρόνια, από τον καιρό που συνειδητοποίησα ότι η κρίση στη χώρα μας δεν ήταν κάτι περαστικό, ούτε σαν αυτές που είχαμε βιώσει παλιότερα, άρχισα συστηματικά να αναζητώ και άλλες εναλλακτικές διόδους επιχειρηματικότητας και παραγωγής εισοδήματος. Όλο αυτό το διάστημα κρατούσα τα μάτια μου και τα αυτιά μου ανοικτά. Διάβασα και σύγκρινα πολλές προτάσεις που έρχονταν στο γραφείο μου, που μου πρότειναν φίλοι ή διάβαζα δεξιά και αριστερά. Έκανα έρευνες επί ερευνών (σε Ελλάδα και εξωτερικό), διασταύρωσα απόψεις και στοιχεία, μίλησα με εκατοντάδες ειδικούς και μη.

Έχω καταλήξει σε 5 περιπτώσεις, που πιστεύω, ότι έχουν τρομακτικές δυνατότητες ανάπτυξης, σχετικά γρήγορη απόδοση και πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Σίγουρα καμιά επιχείρηση δεν πετυχαίνει από μόνη της. Οι άνθρωποι παίζουν το μεγαλύτερο ρόλο. Απλώς κάποιες είναι πιο δυσκίνητες, χρονοβόρες ή απαιτούν πολλά κεφάλαια και μόνο για να τις ξεκινήσεις, συν του ότι μπορεί να έχουν και μεγάλο ρίσκο.

Αν νοιώθεις και εσύ, ότι οι καιροί απαιτούν δημιουργικότητα, κίνηση και ανάληψη πρωτοβουλίας, τότε είμαι στη διάθεσή σου να συζητήσουμε. Αν πιστεύεις, ότι για να βελτιώσεις το εισόδημά σου, θα πρέπει να κάνεις και κάτι άλλο (πλήρης ή μερική απασχόληση), τότε στείλε μου ένα μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Γράψε το όνομά σου και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι ευκαιρίες υπάρχουν, αρκεί να τις βλέπουμε και να τις κυνηγάμε.

Ζητούνται σοβαροί συνεργάτες με ήθος και θέληση για εργασία με όραμα και δυνατότητες. Ίσως μία από τις 5 περιπτώσεις να είναι η κατάλληλη και για σένα.

004

Στείλε μου, τώρα, ένα μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Γράψε στο μήνυμα το όνομά σου, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και την λέξη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τι κερδίζω;

image001

Τι θα απολαύσω;

image002

Τι εξασφαλίζω;

image003

Τι απαιτείται;

image004

Στείλε τώρα ένα μήνυμα, εκφράζοντας το σοβαρό ενδιαφέρον σου για περισσότερη ενημέρωση και λεπτομέρειες.

Αν σε εκφράζουν τα πιο πάνω και αν πράγματι έχεις όραμα και όρεξη για καριέρα / εργασία, στείλε μήνυμα ενδιαφέροντος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γράψτε και το τηλέφωνο επικοινωνίας σας.

Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Με εκτίμηση,

yiannis bussiness card e mail