Γράφτηκε στις .

Εκπαίδευση Μυαλού

Μερικές οδηγίες, εν συντομία, που θα σε βοηθήσουν να εξασφαλίσεις την εκπαίδευση και βελτίωση των νοητικών σου ικανοτήτων, να αναβαθμίσεις των δείκτη νοημοσύνης, μάθησης και δημιουργικότητας σου.

1. Παρέμεινε συγκεντρωμένος στο πού θέλεις να πας

Έχει σχέση με τη συνέπεια και την επιμονή, αλλά με μια επιπρόσθετη διάσταση. Όταν είσαι πράγματι εστιασμένος στους στόχους σου, θα τους πετύχεις μέσα από το Μυαλό, τη Συμπεριφορά και τη (πνευματική) Στάση που θα κρατήσεις. Η πραγματική Εστίαση (συγκέντρωση) απαιτεί και τα τρία πιο πάνω, όχι μόνο το ένα ή το άλλο. Δεν μπορείς να πεις ότι θα κάνεις ό,τι πρEFκύψει για λίγο, μετά θα «χαζολογήσεις» για 3-4 μέρες, και όταν σου ξανάρθει η όρεξη θα δεις από πού και πώς θα το ξαναπιάσεις. Η Συγκέντρωση (Focus) θα πρέπει να είναι μόνιμη και έντονη. Και αυτό θα το πετύχεις μόνο όταν λαμβάνεις όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της, για να είναι εφικτή. Και αυτό δεν γίνεται με το να αλλάζεις συνεχώς πορεία και τακτικές αλλά μέσω από συνεπή, δυναμική και αποφασιστική προσπάθεια.

2. Προσάρμοσε το πρόγραμμά σου στο στυλ της ζωής σου

Αυτό θα σου δίνει χρόνο και όρεξη για να κάνεις αυτά που πρέπει και χρειάζεσαι. Αυτό θα γίνει επειδή προσαρμόζεις την εκπαίδευσή σου ανάλογα με το πρόγραμμά σου και όχι ενάντια σε αυτό. Η εκπαίδευση του μυαλό σου κ.λ.π. μπορεί να είναι ευέλικτη. Είναι προτιμότερο από το να μην την κάνεις καθόλου.

3. Κράτησε ημερολόγιο ( σχέδιο, στατιστική, σημειώσεις κ.λ.π.) για την εκπαίδευσή σου

Όταν κρατάς ημερολόγιο, έχεις σχέδιο. Όταν υπάρχει σχέδιο, τότε υπάρχει κατεύθυνση και στόχος που επιδιώκεις να υλοποιήσεις. Όταν δεν έχεις σχέδιο, «σχεδιάζεις» να αποτύχεις. Όταν τα σχέδιο χρειάζεται βελτίωση, το αναπροσαρμόζεις.

4. Να είσαι συνεπής

Όταν είσαι συνεπής στην τήρηση της εκτέλεσης του προγράμματός σου, αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα που θα σε οδηγήσουν στον πF1οορισμό σου. Όταν δεν τηρείς το πρόγραμμά σου, τότε καταρρέει η όποια προσπάθεια. Όχι μόνο δεν θα προοδεύσεις αλλά αποκτάς και την συνήθεια της τεμπελιάς και της αδιαφορίας. Αυτή η κατάσταση είναι πολύ αρνητική και συνεπώς θα πρέπει να κάνεις κάθε προσπάθεια να βγεις από αυτό το βαθύ «πηγάδι». Καλύτερα βεβαίως είναι να μην πέσεις μέσα ποτέ.

5. Βεβαιώσου ότι κάνεις διαλλείματα

Μπορεί να είναι προφανές, αλλά πάντα με εκπλήσσει το γεγονός που τόσο πολλοί άνθρωποι φαίνεται να πέφτουν με τα μούτρα στην εκπαίδευση ξεχνώντας ταυτόχρονα να κάνουν τακτικά διαλλείματα προς ανάπαυση και αναζωογόνηση. Όταν «απομακρύνεσαι» για λίγο από την εκπαίδευση, επιτρέπεις στο μυαλό σου να απορροφήσει και να εμπεδώσει τη μάθηση. Και πάντα χρειάζεται χρόνος για εκτίμηση και επανεκτίμηση του τι έχεις ήδη μάθει και πώς πάει η πορεία σου.

6. Βρες ένα ήσυχο καταφύγιο

Πάλι η κοινή λογική επιτάσσει να έχεις ένα είδος ησυχαστηρίου. Εκεί θα μπορείς να χαλαρώνεις και να ανασυντάσσεσαι. Αν δεν βρεις τρόπους αποφόρτισης και επαναφόρτισης, υπάρχει άμεσος κίνδυνος να «καείς».

7. Μην υπερβάλλεις.

Παν μέτρον άριστον! Εδώ βρίσκεις δεκ=DCδες τεχνικές γα να δώσεις ενέργεια και να απογειώσεις τις νοητικές σου (και όχι μόνο) ικανότητες. Αλλά βασική προϋπόθεση είναι η ενεργή εκπαίδευση και μάθηση να συνδυάζεται με ικανό χρόνο ανάπαυσης, αποφόρτισης και απορρόφησης. Η εξάσκηση του νου είναι άκρως απαιτητική και κουραστική για τον εγκέφαλό σου και απαιτεί μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Αν υπερβάλλεις αντί για βελτίωση παρατηρείται πτώση της απόδοσης. Και η ανεπαρκής αλλά και η υπερβολική εκπαίδευσή είναι αντιπαραγωγικές. Φρόντισε να ξεκουράζεσαι κι να απέχεις γενικώς 1-2 μέρες τη βδομάδα. Όχι περισσότερο.

8. Βρες εσωτερική ισορροπία

Μάθε τεχνικές συντονισμού και ευθυγράμμισης με τους στόχους σου. Η εσωτερική προετοιμασία μας βοηθάει σημαντικά στο να συμπεριφερθούμε ανάλογα και να πετύχουμε ευκολότερα τους στόχους μας. Χωρίς να είμαστε στη σωστή συχνότητα και στη κατάλληλη ενέργεια τα αποτελέσματα έρχονται σπανίως.

Τι να περιμένεις.

Όταν πάρεις ζεστά την απόφαση να ακολουθήσεις τα σωστά βήματα βελτίωσης και ακολουθείς ένα σωστό σχέδιο, σύντομα θα αποκτήσεις δυναμική και θα σου γίνει συνήθεια το να εκπαιδεύεσαι τακτικά. Τα οφέλη που θα αποκομίσεις θα αρχίσουν να έρχονται ευκολότερα και συχνότερα. Ένα εκπαιδευμένο μυαλό, σώμα και ψυχή είναι ο καλύτερος βοηθός σου στη ζωή.

Αν χρειάζεσαι βοήθεια στο να βελτιώσεις τις δυνατότητες του μυαλού σου (συγκέντρωση, μνήμη, έλεγχο σκέψεων, χαλάρωση κ.λ.π.) επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια, εργαστήρια και μαθήματα που προσφέρουμε, με έκπτωση 30%.

e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τηλ: 6945 954 564