Ανάπτυξη Νοητικών Ικανοτήτων

Τι κάνουμε

Το Ελληνικό Κέντρο Μνημοτεχνικής ασχολείται επαγγελματικά και συστηματικά με την ανάπτυξη και διάδοση της αρχαίας Ελληνικής τέχνης της μνημοτεχνικής σε συνδυασμό με την Ανάπτυξη των Νοητικών Ικανοτήτων του ανθρώπου, βασιζόμενοι στις ανακαλύψεις των σύγχρονων επιστημών (νευροψυχολογία, νευροπλαστική, συμπεριφορισμό, μοντέλα μάθησης, συντελεστική και κλασική μέθοδο, επιγεννετική κ.λ.π.). Συνεργαζόμαστε με κορυφαία ιδρύματα και διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου από Ελλάδα και εξωτερικό.

Θέλουμε να αναδείξουμε εκείνες τις τεχνικές και πρακτικές που βοήθησαν τους αρχαίους Έλληνες να αναπτύξουν ανεπανάληπτες νοητικές ικανότητες, που με τη σειρά τους οδήγησαν σε έναν αξεπέραστο πολιτισμό και μια πρωτόγνωρη ανάπτυξη στο σύνολο των επιστημών. Η ανθρώπινη διάνοια, ο νους, αποδεδειγμένα έχει απεριόριστες δυνατότητες. Αυτό που λείπει είναι η συστηματική χρησιμοποίηση των κατάλληλων μεθόδων και τεχνικών για την ενεργοποίησή τους, την ανάπτυξή τους και την εφαρμογή τους στην καθημερινότητα (στο σχολείο, στη δουλειά, σε οτιδήποτε προσπαθούμε να διακριθούμε). Ευτυχώς οι επιστήμονες τα τελευταία χρόνια μέσω των δυνατοτήτων της τεχνολογίας και της συσσωρευμένης γνώσης ξεψαχνίζουν τα μυστικά του ανθρώπινου νου. Τα τελευταία λίγα χρόνια οι γνώσεις μας γύρω από την υγεία και τη λειτουργία του εγκεφάλου μας πολλαπλασιάστηκαν δραματικά.

athina

Η πολύτροπος θεά των γραμμάτων, των τεχνών, των επιστημών και της σοφίας Αθηνά

Όλα αυτά μας δίνουν τη δυνατότητα να εστιάσουμε σε πρακτικές που οδηγούν με βεβαιότητα στην ανάπτυξη εκπληκτικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων που αποτελούν πανίσχυρα και αποτελεσματικά εργαλεία στη ζωή μας. Ο σύγχρονος άνθρωπος για να πετύχει απαιτείται να είναι υπεραθλητής μάθησης. Καλείται να αντιλαμβάνεται γρήγορα, να θυμάται και να εφαρμόζει με ακρίβεια πολλά και πολύπλοκα πράγματα, να απορροφά συνεχώς νέα δεδομένα σε ένα τάχιστα μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Χωρίς αυτοπεποίθηση, που απορρέει από τη πίστη στις μαθησιακές του ικανότητες και χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία σύντομα χάνει την επαφή με την εξέλιξη. Θεωρείται εκτός εποχής, ξεπερασμένος, μη χρήσιμος και περιττός.

Το Ελληνικό Κέντρο Μνημοτεχνικής έρχεται να καλύψει αυτό το κενό και αυτή την ανάγκη. Οι συνήθεις εκπαιδευτικές πρακτικές σίγουρα έχουν προσφέρει σημαντικό έργο. Παρόλα αυτά είναι δύσκαμπτες, βραδύνουσαες και σε πολλά σημεία δεν λαμβάνουν υπόψη τους, ούτε ενσωματώνουν τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις και εξελίξεις. Οι ανάγκες του σημερινού μαθητή είναι πολλές και πολύπλοκες και δεν καλύπτονται με ευκολία. Απαιτούνται σύγχρονες μέθοδοι και τεχνικές, ολιστική προσέγγιση και υποστήριξη. Όλα παίζουν το ρόλο τους και όλα πρέπει να ελέγχονται και να ρυθμίζονται ώστε να μεγιστοποιείται η απόδοση του. Ο τρόπος μελέτης, ο ύπνος, η διατροφή, η συχνότητα και ο τρόπος των επαναλήψεων, το περιβάλλον μελέτης και η ψυχολογία του μαθητή, η συναισθηματική του νοημοσύνη, είναι μόνο λίγοι από τους κρίσιμους παράγοντες που πρέπει να προσέχουμε.

mnimotexniki 05

Στόχος του Ελληνικού Κέντρου Μνημοτεχνικής και Ανάπτυξης Νοητικών Ικανοτήτων είναι να προσφέρει στους μαθητές της πατρίδας μας, ανεξαρτήτου ηλικίας και αντικειμένου, ένα σύγχρονο, δοκιμασμένο και αποτελεσματικό τρόπο μάθησης. Ένα τρόπο που θα κάνει τη δουλειά τους (τη μάθηση) ευκολότερη, γρηγορότερη, καλύτερη και πιο ευχάριστη. Έναν τρόπο που θα τους βοηθήσει σημαντικά στους επαγγελματικούς και προσωπικούς στόχους τους.

Advanced Learning Skills

Πληροφορίες για προγράμματα, σεμινάρια και συνεργασίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ποιοι είμαστε

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Άρθρα

Εκπαίδευση Μυαλού

Μερικές οδηγίες, εν συντομία, που θα σε βοηθήσουν να εξασφαλίσεις την εκπαίδευση και βελτίωση των νοητικών σου ικανοτήτων, να αναβαθμίσεις των δείκτη νοημοσύνης, μάθησης και δημιουργικότητας σου.

1. Παρέμεινε συγκεντρωμένος στο πού θέλεις να πας

Έχει σχέση με τη συνέπεια και την επιμονή, αλλά με μια επιπρόσθετη διάσταση. Όταν είσαι πράγματι εστιασμένος στους στόχους σου, θα τους πετύχεις μέσα από το Μυαλό, τη Συμπεριφορά και τη (πνευματική) Στάση που θα κρατήσεις. Η πραγματική Εστίαση (συγκέντρωση) απαιτεί και τα τρία πιο πάνω, όχι μόνο το ένα ή το άλλο. Δεν μπορείς να πεις ότι θα κάνεις ό,τι πρEFκύψει για λίγο, μετά θα «χαζολογήσεις» για 3-4 μέρες, και όταν σου ξανάρθει η όρεξη θα δεις από πού και πώς θα το ξαναπιάσεις. Η Συγκέντρωση (Focus) θα πρέπει να είναι μόνιμη και έντονη. Και αυτό θα το πετύχεις μόνο όταν λαμβάνεις όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της, για να είναι εφικτή. Και αυτό δεν γίνεται με το να αλλάζεις συνεχώς πορεία και τακτικές αλλά μέσω από συνεπή, δυναμική και αποφασιστική προσπάθεια.

2. Προσάρμοσε το πρόγραμμά σου στο στυλ της ζωής σου

Αυτό θα σου δίνει χρόνο και όρεξη για να κάνεις αυτά που πρέπει και χρειάζεσαι. Αυτό θα γίνει επειδή προσαρμόζεις την εκπαίδευσή σου ανάλογα με το πρόγραμμά σου και όχι ενάντια σε αυτό. Η εκπαίδευση του μυαλό σου κ.λ.π. μπορεί να είναι ευέλικτη. Είναι προτιμότερο από το να μην την κάνεις καθόλου.

3. Κράτησε ημερολόγιο ( σχέδιο, στατιστική, σημειώσεις κ.λ.π.) για την εκπαίδευσή σου

Όταν κρατάς ημερολόγιο, έχεις σχέδιο. Όταν υπάρχει σχέδιο, τότε υπάρχει κατεύθυνση και στόχος που επιδιώκεις να υλοποιήσεις. Όταν δεν έχεις σχέδιο, «σχεδιάζεις» να αποτύχεις. Όταν τα σχέδιο χρειάζεται βελτίωση, το αναπροσαρμόζεις.

4. Να είσαι συνεπής

Όταν είσαι συνεπής στην τήρηση της εκτέλεσης του προγράμματός σου, αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα που θα σε οδηγήσουν στον πF1οορισμό σου. Όταν δεν τηρείς το πρόγραμμά σου, τότε καταρρέει η όποια προσπάθεια. Όχι μόνο δεν θα προοδεύσεις αλλά αποκτάς και την συνήθεια της τεμπελιάς και της αδιαφορίας. Αυτή η κατάσταση είναι πολύ αρνητική και συνεπώς θα πρέπει να κάνεις κάθε προσπάθεια να βγεις από αυτό το βαθύ «πηγάδι». Καλύτερα βεβαίως είναι να μην πέσεις μέσα ποτέ.

5. Βεβαιώσου ότι κάνεις διαλλείματα

Μπορεί να είναι προφανές, αλλά πάντα με εκπλήσσει το γεγονός που τόσο πολλοί άνθρωποι φαίνεται να πέφτουν με τα μούτρα στην εκπαίδευση ξεχνώντας ταυτόχρονα να κάνουν τακτικά διαλλείματα προς ανάπαυση και αναζωογόνηση. Όταν «απομακρύνεσαι» για λίγο από την εκπαίδευση, επιτρέπεις στο μυαλό σου να απορροφήσει και να εμπεδώσει τη μάθηση. Και πάντα χρειάζεται χρόνος για εκτίμηση και επανεκτίμηση του τι έχεις ήδη μάθει και πώς πάει η πορεία σου.

6. Βρες ένα ήσυχο καταφύγιο

Πάλι η κοινή λογική επιτάσσει να έχεις ένα είδος ησυχαστηρίου. Εκεί θα μπορείς να χαλαρώνεις και να ανασυντάσσεσαι. Αν δεν βρεις τρόπους αποφόρτισης και επαναφόρτισης, υπάρχει άμεσος κίνδυνος να «καείς».

7. Μην υπερβάλλεις.

Παν μέτρον άριστον! Εδώ βρίσκεις δεκ=DCδες τεχνικές γα να δώσεις ενέργεια και να απογειώσεις τις νοητικές σου (και όχι μόνο) ικανότητες. Αλλά βασική προϋπόθεση είναι η ενεργή εκπαίδευση και μάθηση να συνδυάζεται με ικανό χρόνο ανάπαυσης, αποφόρτισης και απορρόφησης. Η εξάσκηση του νου είναι άκρως απαιτητική και κουραστική για τον εγκέφαλό σου και απαιτεί μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Αν υπερβάλλεις αντί για βελτίωση παρατηρείται πτώση της απόδοσης. Και η ανεπαρκής αλλά και η υπερβολική εκπαίδευσή είναι αντιπαραγωγικές. Φρόντισε να ξεκουράζεσαι κι να απέχεις γενικώς 1-2 μέρες τη βδομάδα. Όχι περισσότερο.

8. Βρες εσωτερική ισορροπία

Μάθε τεχνικές συντονισμού και ευθυγράμμισης με τους στόχους σου. Η εσωτερική προετοιμασία μας βοηθάει σημαντικά στο να συμπεριφερθούμε ανάλογα και να πετύχουμε ευκολότερα τους στόχους μας. Χωρίς να είμαστε στη σωστή συχνότητα και στη κατάλληλη ενέργεια τα αποτελέσματα έρχονται σπανίως.

Τι να περιμένεις.

Όταν πάρεις ζεστά την απόφαση να ακολουθήσεις τα σωστά βήματα βελτίωσης και ακολουθείς ένα σωστό σχέδιο, σύντομα θα αποκτήσεις δυναμική και θα σου γίνει συνήθεια το να εκπαιδεύεσαι τακτικά. Τα οφέλη που θα αποκομίσεις θα αρχίσουν να έρχονται ευκολότερα και συχνότερα. Ένα εκπαιδευμένο μυαλό, σώμα και ψυχή είναι ο καλύτερος βοηθός σου στη ζωή.

Αν χρειάζεσαι βοήθεια στο να βελτιώσεις τις δυνατότητες του μυαλού σου (συγκέντρωση, μνήμη, έλεγχο σκέψεων, χαλάρωση κ.λ.π.) επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια, εργαστήρια και μαθήματα που προσφέρουμε, με έκπτωση 30%.

e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τηλ: 6945 954 564

Βίντεο

Προσφορές

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

  Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

  Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

  Περισσότερα

 • Μεγάλη Επιτυχία

  Μεγάλη Επιτυχία

  Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

  Περισσότερα

 • International Coach Federation

  International Coach Federation

  O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board  e-genius.gr ...intelligent web software