Ανάπτυξη Νοητικών Ικανοτήτων

Τι κάνουμε

Το Ελληνικό Κέντρο Μνημοτεχνικής ασχολείται επαγγελματικά και συστηματικά με την ανάπτυξη και διάδοση της αρχαίας Ελληνικής τέχνης της μνημοτεχνικής σε συνδυασμό με την Ανάπτυξη των Νοητικών Ικανοτήτων του ανθρώπου, βασιζόμενοι στις ανακαλύψεις των σύγχρονων επιστημών (νευροψυχολογία, νευροπλαστική, συμπεριφορισμό, μοντέλα μάθησης, συντελεστική και κλασική μέθοδο, επιγεννετική κ.λ.π.). Συνεργαζόμαστε με κορυφαία ιδρύματα και διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου από Ελλάδα και εξωτερικό.

Θέλουμε να αναδείξουμε εκείνες τις τεχνικές και πρακτικές που βοήθησαν τους αρχαίους Έλληνες να αναπτύξουν ανεπανάληπτες νοητικές ικανότητες, που με τη σειρά τους οδήγησαν σε έναν αξεπέραστο πολιτισμό και μια πρωτόγνωρη ανάπτυξη στο σύνολο των επιστημών. Η ανθρώπινη διάνοια, ο νους, αποδεδειγμένα έχει απεριόριστες δυνατότητες. Αυτό που λείπει είναι η συστηματική χρησιμοποίηση των κατάλληλων μεθόδων και τεχνικών για την ενεργοποίησή τους, την ανάπτυξή τους και την εφαρμογή τους στην καθημερινότητα (στο σχολείο, στη δουλειά, σε οτιδήποτε προσπαθούμε να διακριθούμε). Ευτυχώς οι επιστήμονες τα τελευταία χρόνια μέσω των δυνατοτήτων της τεχνολογίας και της συσσωρευμένης γνώσης ξεψαχνίζουν τα μυστικά του ανθρώπινου νου. Τα τελευταία λίγα χρόνια οι γνώσεις μας γύρω από την υγεία και τη λειτουργία του εγκεφάλου μας πολλαπλασιάστηκαν δραματικά.

athina

Η πολύτροπος θεά των γραμμάτων, των τεχνών, των επιστημών και της σοφίας Αθηνά

Όλα αυτά μας δίνουν τη δυνατότητα να εστιάσουμε σε πρακτικές που οδηγούν με βεβαιότητα στην ανάπτυξη εκπληκτικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων που αποτελούν πανίσχυρα και αποτελεσματικά εργαλεία στη ζωή μας. Ο σύγχρονος άνθρωπος για να πετύχει απαιτείται να είναι υπεραθλητής μάθησης. Καλείται να αντιλαμβάνεται γρήγορα, να θυμάται και να εφαρμόζει με ακρίβεια πολλά και πολύπλοκα πράγματα, να απορροφά συνεχώς νέα δεδομένα σε ένα τάχιστα μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Χωρίς αυτοπεποίθηση, που απορρέει από τη πίστη στις μαθησιακές του ικανότητες και χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία σύντομα χάνει την επαφή με την εξέλιξη. Θεωρείται εκτός εποχής, ξεπερασμένος, μη χρήσιμος και περιττός.

Το Ελληνικό Κέντρο Μνημοτεχνικής έρχεται να καλύψει αυτό το κενό και αυτή την ανάγκη. Οι συνήθεις εκπαιδευτικές πρακτικές σίγουρα έχουν προσφέρει σημαντικό έργο. Παρόλα αυτά είναι δύσκαμπτες, βραδύνουσαες και σε πολλά σημεία δεν λαμβάνουν υπόψη τους, ούτε ενσωματώνουν τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις και εξελίξεις. Οι ανάγκες του σημερινού μαθητή είναι πολλές και πολύπλοκες και δεν καλύπτονται με ευκολία. Απαιτούνται σύγχρονες μέθοδοι και τεχνικές, ολιστική προσέγγιση και υποστήριξη. Όλα παίζουν το ρόλο τους και όλα πρέπει να ελέγχονται και να ρυθμίζονται ώστε να μεγιστοποιείται η απόδοση του. Ο τρόπος μελέτης, ο ύπνος, η διατροφή, η συχνότητα και ο τρόπος των επαναλήψεων, το περιβάλλον μελέτης και η ψυχολογία του μαθητή, η συναισθηματική του νοημοσύνη, είναι μόνο λίγοι από τους κρίσιμους παράγοντες που πρέπει να προσέχουμε.

mnimotexniki 05

Στόχος του Ελληνικού Κέντρου Μνημοτεχνικής και Ανάπτυξης Νοητικών Ικανοτήτων είναι να προσφέρει στους μαθητές της πατρίδας μας, ανεξαρτήτου ηλικίας και αντικειμένου, ένα σύγχρονο, δοκιμασμένο και αποτελεσματικό τρόπο μάθησης. Ένα τρόπο που θα κάνει τη δουλειά τους (τη μάθηση) ευκολότερη, γρηγορότερη, καλύτερη και πιο ευχάριστη. Έναν τρόπο που θα τους βοηθήσει σημαντικά στους επαγγελματικούς και προσωπικούς στόχους τους.

Advanced Learning Skills

Πληροφορίες για προγράμματα, σεμινάρια και συνεργασίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ποιοι είμαστε

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Άρθρα

Ένα πράγμα την φορά

Ένα μυστικό της συνεχούς βελτίωσης και προόδου είναι να κάνεις μόνο ένα πράγμα τη φορά. Μπορεί να ακούγεται ως κάτι το προφανές αλλά στην πράξη σπανίως το εφαρμόζουμε. Το οφέλη είναι τεράστια αλλά κερδίζονται μόνο μέσα από την εφαρμογή και την πρακτική. Στη συνέχεια θα διαβάσεις μερικές τεχνικές και το τι αποφέρουν. Έτσι θα κατανοήσεις το πόσο σημαντικό είναι να κάνεις ένα πράγμα τη φορά.

1.Κάνοντας ένα πράγμα τη φορά, μπορείς και δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου.

Αν δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεις, το μοναδικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερη απόδοση και περισσότερες επιτυχίες. Είναι αυτή η στάση του «δίνω το 100% σε κάθε τι που κάνω», που σου επιστρέψει το μέγιστο κέρδος. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να λάβεις αν δεν δώσεις, να θερίσεις αν δεν σπείρεις. Δίνοντας την κάθε στιγμή, σου επιτρέπει να λαμβάνεις σε όλες τις περιπτώσεις.

2. Κάνοντας ένα πράγμα τη φορά σου επιτρέπει να αποκτήσεις βαθιά γνώση.

¨Όταν δίνεις σε κάτι την  προσοχή αποκλειστικά, και του αφιερώνεις τις σωματικές και συναισθηματικές σου ικανότητες, τότε καταφέρνεις να διεισδύσεις μέσα του, να το κατανοήσεις κα πώς να το κάνες κτήμα σου. Έτσι θα πετύχεις το να γίνεις γνώστης και ειδικός.

3. Κάνοντας ένα πράγμα τη φορά δημιουργεί νοητική πειθαρχεία του υποσυνείδητού .

Με άλλα λόγια, θα σου επιτρέψει να ελέγξεις  και να χρησιμοποιήσεις τη δύναμη του υποσυνείδητού σου αποτελεσματικά και επίσης θα δυναμώσει τις πράξεις σου για την επίτευξη των στόχων σου. Με αυτό τον τρόπο μπορείς συνειδητά να κατευθύνεις το υποσυνείδητό σου.

Τι να περιμένεις

Κάνοντας ένα πράγμα τη φορά είναι κρίσιμο για την επιτυχία σου. Οι διακρίσεις έρχονται μόνο όταν δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου, την κάθε στιγμή, σε κάτι που αγαπάς, σε αυτό που θέλεις να κάνεις. Για αυτό θα πρέπει να μένουμε συγκεντρωμένοι και εστιασμένοι σους στόχους μας και στη προσπάθεια που καταβάλουμε , την κάθε στιγμή. Μόνο έτσι μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε την απόδοσή μας και τα κέρδη μας. Ένα συγκεντρωμένο μυαλό, μια συγκεντρωμένη και σωστά κατευθυνόμενη ενέργεια μπορούν να κάνουν θαύματα.

Καλή επιτυχία.

Γιάννης Α. Αραχωβίτης

www.SuccessMentor.gr


Μαθήματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. -30% Προσφορά Σεπτεμβρίου.

Πληρ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τηλ: 6945 954 564

Βίντεο

Προσφορές

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

  Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

  Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

  Περισσότερα

 • Μεγάλη Επιτυχία

  Μεγάλη Επιτυχία

  Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

  Περισσότερα

 • International Coach Federation

  International Coach Federation

  O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board  e-genius.gr ...intelligent web software