Συγκεντρώσου (εστίασε)

1) Εκεί που αφιερώνεις την προσοχή σου, εκεί περνάς τη ζωή σου.

Εστίαση (στοχοπροσήλωση)- Θωμάς Έντισον, εφευρέτης, επιχειρηματίας

«Όλη μέρα κάτι κάνεις, δεν είναι έτσι; Όλοι κάτι κάνουν. Από το πρωί που ξυπνάς μέχρι να πας το βράδι στο κρεβάτι, μετά από 16 ώρες, σχεδόν όλοι κάτι κάνουν. Είτε εργάζονται, διαβάζουν, γράφουν, τρέχουν, σκουπίζουν, οδηγούν, μαγειρεύουν κ.λ.π. Η διαφορά είναι ότι οι περισσότεροι κάνουν πολλά πράγματα, ενώ εγώ μόνο ένα. Αν κάποιος πάρει όλη αυτή την ενέργεια και την εστιάσει (την κατευθύνει) προς ένα στόχο, σε μια κατεύθυνση, θα πετύχαιναν. Η επιτυχία είναι σχεδόν σίγουρη για αυτόν που εστιάζει (που συγκεντρώνεται) σε κάποιον συγκεκριμένο στόχο και δεν σκορπίζει σε πολλές κατευθύνσεις. Πρέπει να ξέρουμε να μένουμε συγκεντρωμένοι σε ένα και να μην παρασυρόμαστε δεξιά κι’ αριστερά σε πολλά. Η επιτυχία απαιτεί και είναι προϊόν μεγάλης συγκέντρωσης σωματικών και πνευματικών ικανοτήτων.»

2) Πάντα έχεις το δικαίωμα(έλεγχο) να προσπαθήσεις, αλλά όχι στο αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα δεν ελέγχονται (ανήκουν) σε κανέναν. Στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι δάνειο που πρέπει να ανανεώνεται κάθε μέρα. Αυτό που κατέχεις είναι το δικαίωμα να προσπαθήσεις.

Βασικές κίνητρα ανθρώπινης συμπεριφοράς

Ασφάλεια: Βρίσκουμε ηρεμία και μειώνουμε τον κίνδυνο
Σεξ- βρίσκουμε το σύντροφό μας, ικανοποίηση, αναπαράγουμε
Εξυπηρέτηση (όφελος): κερδίζουμε χρόνο, κόπο, ενέργεια, χρήμα
Κοινωνικές σχέσεις: Τα πάμε καλύτερα με τους συνανθρώπους μας.
Κοινωνική θέση: Βελτίωση κοινωνικής θέσης, αναγνώριση, σεβασμός, θαυμασμός, προνόμια κ.λ.π.

Όλα βεβαίως ανήκουν στην μεγάλη κατηγορία του « ενδιαφέρομαι να βελτιώσω τη ζωή μου» και στο «πώς μας εξυπηρετεί/ ωφελεί / προστατεύει»

3) Το διάβασμα είναι λίπασμα (βοήθεια) για να κάνουμε σημαντικές εργασίες (Τζένιφερ Ηγκάν)

H στενοχώρια (πένθος, κατάθλιψη, στρες) βλάπτει τον εγκέφαλο. https://www.successmentor.gr/portal/arthra/456-to-penthos-i-stenoxoria-epireazei-ti-mnimi-mas

https://www.successmentor.gr/portal/arthra/456-to-penthos-i-stenoxoria-epireazei-ti-mnimi-mas

Διαβάστε ακόμη:

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, η σοφία του Τσάρλι Τσάπλιν

chaplinΌλοι γνωρίζουμε τον κωμικό Τσάρλι Τσάπλιν... Πόσοι όμως τη σοφία του;

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, μπόρεσα να καταλάβω ότι ο συναισθηματικός πόνος και η θλίψη, απλώς με προειδοποιούσαν να μη ζω κόντρα στην αλήθεια μου. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα σε πόσο δύσκολη θέση ερχόταν κάποιος με το να του επιβάλλω τις επιθυμίες μου, παρότι ήξερα ότι ούτε ήταν κατάλληλη η στιγμή ούτε ο άνθρωπος ήταν έτοιμος, ακόμα κι αν αυτός ο άνθρωπος ήμουν εγώ. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ.

Περισσότερα

Συγκεντρώσου (εστίασε)

Συγκεντρώσου (εστίασε)

1) Εκεί που αφιερώνεις την προσοχή σου, εκεί περνάς τη ζωή σου.

Εστίαση (στοχοπροσήλωση)- Θωμάς Έντισον, εφευρέτης, επιχειρηματίας

Περισσότερα

Η χαρά δίνει ζωντάνια, δύναμη και όρεξη για όμορφα και σημαντικά πράγματα

happy-lifeτου Γιάννη Αραχωβίτη ( SuccessMentor)

Οι απλές χαρές είναι τριγύρω μας! Εμείς πρέπει να τις χαιρόμαστε , να τις ζούμε, να μην τις προσπερνάμε λες και δεν υπάρχουν. Και μετά να γκρινιάζουμε για την ελλειμματική ζωή μας. Πρέπει να σταματάμε και να μυρίζουμε το λουλούδι, να χαϊδεύουμε το σκυλάκι, να μιλάμε στο γείτονα και όχι να κάνουμε πως δεν τον προσέξαμε. Ακούστε τα πουλιά, δείτε το κύμα, νοιώστε τον αέρα. Ο άνθρωπος που χαίρεται τη κάθε στιγμή, είναι γεμάτος ενέργεια και όρεξη για να αποδώσει σε υψηλά επίπεδα και στον επαγγελματικό στίβο. Η σωστή ψυχολογία επηρεάζει τα πάντα. Ο γεμάτος άνθρωπος είναι αισιόδοξος , θετικός και πιστεύει στον εαυτό του. Αντιμετωπίζει τα προβλήματα ως εμπόδια για να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερος σε αυτό που κάνει.

Να χαίρεστε λοιπόν. Και δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε  για αυτό. Η φύση σας το προσφέρει άφθονα. Εσείς βάλτε τη διάθεση…

https://www.facebook.com/photo.php?v=157393712667&set=vb.561647667&type=2&theater

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software