Αν ο άνθρωπος δεν έχει βρει κάτι για το οποίο θα πέθαινε, δεν αξίζει να ζει

louther-king"Αν ο άνθρωπος δεν έχει βρει κάτι για το οποίο θα πέθαινε, δεν αξίζει να ζει"- Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Ο σκοπός που είναι πίσω από την επίτευξη των στόχων μας είναι που τους κάνει τόσο σημαντικούς. Ζωή χωρίς στόχους , σκοπό και αξία είναι σαν να μην τη ζήσαμε. Ο θεός μας δίνει τη ζωή ως δώρο και εμείς οφείλουμε να κάνουμε πλήρη χρήση προτού του το επιστρέψουμε. Ας βρούμε κάτι που να αξίζει για μας και για τον κόσμο και ας το βάλουμε στόχο στη ζωή μας. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε πάθος , δέσμευση και ενθουσιασμό, και μόνο έτσι μπορούμε να βγάλουμε και αξιοποιήσουμε όλα τα ταλέντα μας , που όλοι διαθέτουμε.

Όταν ο εαυτός μας εναρμονίζεται με ένα σκοπό που μας εκφράζει και είναι αξιόλογος , τότε διάφορες δυνάμεις ενεργοποιούνται για να μας δώσουν δύναμη και κουράγιο. Η επιτυχία, δεν έρχεται σε μια μέρα , ούτε από τύχη. Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα επιλογών και συστηματικής προσπάθειας. Και για να μας εξασφαλίσει και εσωτερική γαλήνη (ευτυχία) θα πρέπει να συνδυάζεται με κάποιο αγαθό και καλό σκοπό.

Γιάννης Αραχωβίτης

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί η δυστυχία οδηγεί στην αποτυχία!

apotuxiaτου Γιάννη Αραχωβίτη

Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι είναι απαισιόδοξοι και νοιώθουν ότι δεν έχουν έλεγχο των πραγμάτων στην ζωή τους και συνηθίζουν να κλείνονται στους εαυτούς τους περιμένοντας παθητικά μήπως κάτι ευχάριστο τους συμβεί. Αντί να βάζουν στόχους, να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται, απλώς υπάρχουν και μετά αναρωτιόνται γιατί τα πράγματα δεν αλλάζουν και τίποτα καλό δεν τους συμβαίνει.

Περισσότερα

Κάθε αρχή και δύσκολη

Κάθε αρχή και δύσκολη

Πράγματι όταν ξεκινάμε κάτι, π.χ. να εκπαιδευτούμε σε κάτι άγνωστο, η προσπάθεια που απαιτείται είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή που καταναλώνουμε όταν ασχολούμαστε με κάτι που μας έχει γίνει συνήθεια. Άλλωστε η εκπαίδευση έχει στόχο να μας καταστήσει επαρκείς και ικανούς σε κάτι, δηλαδή να το εκτελούμε σε υψηλό επίπεδο με όση λιγότερη ενέργεια και δυσκολία γίνεται. Συνήθεια σημαίνει ότι κάτι έχει γίνει αυτοματισμός, που το κάνω όπως λέμε εύκολα και με «κλειστά τα μάτια».

Περισσότερα

Υπόφερε πρώτα, για να χαρείς μετά

aliτου Γιάννη Αραχωβίτη
top performance trainer - Success Mentor

Ας είμαστε ειλικρινείς. Πολύ λίγοι άνθρωποι τους αρέσει να δουλεύουν σκληρά. Κανείς δεν είναι τρελός να χαίρεται να σηκώνει τόνους σίδερα στο γυμναστήριο,, να τρέχει μέσα στο κρύο και την ζέστη, να στερείται συνεχώς ώρες ανάπαυσης, ξεγνοιασιάς, διακοπές κ.λ.π.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software