Εν μία νυκτί!

Όλοι μας έχουμε ακούσει για ανθρώπους που έγιναν (έκαναν) μεγάλη επιτυχία «εν μία νυκτί».

Και τους ζηλεύουμε, τους θαυμάζουμε και ευχόμαστε να συμβεί και σε εμάς. Να ξυπνήσουμε και ξαφνικά να είμαστε πρωτοσέλιδο, στις ειδήσεις και όλοι να μας γνωρίζουν και να μας μακαρίζουν.

Όμως στις πλείστες των περιπτώσεων τα πράγματα δεν εξελίσσονται έτσι. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι εμείς (ο κόσμος, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κ.λ.π.) μαθαίνουμε ξαφνικά τα κατορθώματα κάποιου.

Αυτό που ποτέ δεν βλέπουμε είναι τα πολλά χρόνια σκληρής προσπάθειας, πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, που έχουν προηγηθεί. Χρόνια υπομονής, επιμονής και βουβής προσπάθειας χωρίς ανάλογη ανταμοιβή και αναγνώριση.

Ακόμη και άνθρωποι που έχουν χαρακτηριστεί ως ιδιοφυίες, για παράδειγμα ο Μότζαρτ, είχαν αφιερώσει χρόνια ευλαβικής εξάσκησης προτού τους «ανακαλύψουν» οι πολλοί.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι όσοι πέτυχαν πολλά και σημαντικά, δεν είχαν απλό ενδιαφέρον σε αυτό που είχαν σκοπό και όνειρο. Δεν περίμεναν άπραγοι και νωχελικοί να συμβεί. Προσπαθούσαν καθημερνά. Έχτιζαν πέτρα πέτρα, και με μπόλικο ιδρώτα το δρόμο που ήθελαν να διαβούν. Η τελική επιτυχία δεν τους ήρθε ουρανοκατέβατη. Δεν τους χαρίστηκε. Τη δημιούργησαν, την έχτισαν βήμα βήμα ώσπου κάποια μέρα έγινε ορατή στους πολλούς.

Δούλε και εσύ στοχευμένα, μεθοδικά, καθημερινά. Τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί σε κάποιον που πραγματικά θέλει και είναι αποφασισμένος να παλέψει. Βελτίωσε το ποιος είσαι και το τι μπορείς να κάνεις και οι ανταμοιβές θα έρθουν. Απλώς χρειάζεται χρόνος, τρόπος και κόπος. Διάρκεια, τεχνικές και προσπάθεια.

Αναρωτήσου λοιπόν. Έχεις κάποιο πρόγραμμα συνεχούς βελτίωσης; Είσαι επικεντρωμένος στη καθημερινή προσπάθεια ανάπτυξης ή απλώς αναλώνεσαι σε ευχολόγια και ευσεβής πόθους; Έχεις σχεδιάσει το πώς θα φτάσεις εκεί που θέλεις; Έχεις αποφασίσει τις θυσίες που θα κάνεις;

Αν δεν τα έχεις ( τα πιο πάνω), λυπάμαι που στο λέω, αλλά μην ελπίζεις. Καθημερινά , λόγω δουλειάς, μιλάω με ανθρώπους που εύκολα θα τους χαρακτηρίζαμε πετυχημένους. Όμως, πίστεψέ με, όλοι τους έχουν σωστή νοοτροπία και ικανότητες. Είναι έτοιμοι και σε θέση να δημιουργήσουν καταστάσεις, να αρπάξουν ευκαιρίες, να σχεδιάσουν, να παρακινήσουν, να εκτελέσουν. Η επιτυχία τους δεν είναι αποτέλεσμα τύχης. Είναι οι ίδιοι ικανοί να κάνουν πράγματα. Έχουν εργαλεία, γνώσεις, δύναμη κ.λ.π. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Και αν έστω κάποιοι, σε κάποια στιγμή, στάθηκαν περισσότερο τυχεροί, αυτοί είχαν την ικανότητα να συνεχίζουν να χτίζουν πάνω σε αυτή τους την τύχη. Την έκαναν σκαλοπάτι και αφετηρία για μεγαλύτερα πράγματα. Η τύχη βγάζει ρίζες μόνο σε γόνιμα εδάφη και χρειάζεται συνεχές πότισμα και καλλιέργεια. Αλλιώς μετακομίζει και αλλάζει κηδεμόνες.

Σου εύχομαι να έχεις ένα σκοπό που να μπορείς να αφιερώνεσαι καθημερινά και με πάθος.

Γιάννης

Διαβάστε ακόμη:

Πρόσθεσε αξία στη ζωή των άλλων

του Γιάννη Αραχωβίτη (SuccessMentor)

aksiaΠροσθέτοντας αξία στη ζωή των άλλων είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις και δεν έχει να κάνει τίποτα με τα χρήματα.

Περισσότερα

Ομαδικός νους: η δύναμη της σύνθεσης

nousΌποιος έχει μιλήσει μπροστά σε μια ομάδα ανθρώπων, γνωρίζει πως υπάρχει μια ιδιαίτερη αίσθηση που συνδέεται με την εμπειρία. Σφίξιμο στο στομάχι και τον λάρυγγα είναι τα κοινότερα συμπτώματα της εμπειρίας. Ακριβώς όπως στην περίπτωση της διαπροσωπικής επικοινωνίας, ο ομιλητής μπορεί να αισθανθεί την εστίαση των θεατών επάνω του ως πίεση, την ώρα της ομιλίας. Οι καλοί ομιλητές μπορούν να αντιστρέψουν αυτή την τάση χρησιμοποιώντας τη δύναμη της πειθούς ή τη δύναμη των συναισθημάτων τουςΜέσω της δύναμης του νου ή της συγκινησιακής τους κατάστασης μπορούν να εξαναγκάσουν το ακροατήριο να σκέφτεται και να αισθάνεται με τον ίδιο τρόπο που σκέπτονται και αισθάνονται οι ίδιοι, μεταφέροντας με επιτυχία το μήνυμά τους.

Περισσότερα

Λίγες τεχνικές καταπολέμησης του άγχους πριν την ομιλία σας!

omiliesΌλοι νοιώθουν νευρικά προτού δώσουν μια ομιλία μπροστά σε κοινό. Δεν παίζει ρόλο αν είναι ο πρώτος σου ή ο χιλιοστός σου λόγος. Οι στιγμές πριν ανέβεις στην σκηνή, πριν πιάσεις το μικρόφωνο ποτέ δεν είναι εύκολος και ανέμελες. Παρόλα αυτά, με το πέρασμα του χρόνου αντιλήφθηκα ότι λίγη ένταση (θετικό στρες) βοηθάει αν ξέρεις πως να το χρησιμοποιήσεις σωστά.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software