Σήκωσε ανάστημα!

Όταν το κεφάλι σου ξεπροβάλει πάνω από το πλήθος να είσαι προετοιμασμένος για τους αγέρηδες που θα θελήσουν να σε κάνουν να σκύψεις και να σε ξεριζώσουν. Να είσαι οπλισμένος με ψυχική δύναμη και γερό κορμί για να αντισταθείς και να μην λυγίσεις. Να μη σε παρασύρουν ξανά στο πλήθος που δεν ανέχεται τους ξεχωριστούς.

Ο καθένας μας έχει (και έχει έρθει για) ένα σκοπό. Σε σένα έγκειται να τον βρεις και να τον εκπληρώσεις. Οι περισσότεροι δεν τον εκπληρώνουν ποτέ, είτε γιατί δεν τον εντοπίζουν, είτε γιατί δειλιάζουν να βγουν στα ανοιχτά. Οι κορυφές είναι ψηλά και μοναχικές. Αν θες να πας, προετοιμάσου και για το κρύο και για τη μοναξιά. Λίγοι θα σε χειροκροτήσουν , λιγότεροι θα σε θαυμάσουν και ελάχιστοι θα σου συμπαρασταθούν. Εκείνοι οι ελάχιστοι είναι οι φίλοι σου. Αυτοί που θέλουν να σε δουν να ανεβαίνεις, να βελτιώνεσαι, να ξεχωρίζεις και ας μένουν αυτοί πίσω.

Οι πολλοί δεν καλοβλέπουν τα ξεπέταγμά σου. “Ποιος είναι αυτός που σηκώνει κεφάλι; Πώς το «παίζει» και τι προσπαθεί τάχα μου να μας δείξει;” , θα τους ακούσεις να μουρμουράνε. Τους πειράζει που μένουν πίσω, που δεν έχουν το κουράγιο να πάνε ψηλότερα, που φαίνεται το έλλειμμά τους. Για αυτό και μας θέλουν όλους ίδιους, πρόβατα στο πλήθος.

Μένοντας στο πλήθος όμως σπάνια πετυχαίνεις κάτι σπουδαίο για σένα ή για τον κόσμο. Δεν φτάνεις στο Έβερεστ μένοντας στα χαμηλά. Δεν ανακαλύπτεις Αμερικές αν δεν διαβείς ωκεανούς, αν δεν πας κόντρα στο τι πιστεύουν οι πολλοί.

Απλώς χρειάζεσαι προετοιμασία. Πάρε χρόνο και ετοιμάσου. Το ταξίδι στα ανοικτά, το πέταγμα στα ύψη κρύβουν κινδύνους, έχουν απαιτήσεις, θέλουν κότσια. Αλλά μην λιποψυχήσεις. Μην αφήσεις τα όνειρά σου γιατί φοβάσαι την κριτική των άλλων και τα στοιχειά της φύσης. Μάθε, μελέτα, δυνάμωσε. Και ξεκίνα. Μην αναβάλλεις. Ο χρόνος περνάει και χάνεται. Το ίδιο συμβαίνει και με τα όνειρα αυτών που ποτέ δεν ξεκινούν, που ποτέ δεν τολμούν να ξεπροβάλλουν από το πλήθος, από τον κρυψώνα και την ασφάλεια του «κάθομαι στα αυγά μου».

Μόνο από ψηλά βλέπεις τον κόσμο διαφορετικό. Μόνο όταν σηκώσεις ανάστημα η ματιά σου φτάνει μακριά και ανοίγεται ο ορίζοντάς σου. Ο καθένας μας είναι σημαντικός και διαφορετικός. Ο καθένας μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα αν τραβήξει το δρόμο του ονείρου του. Σπάσε τα δεσμά που σε κρατούν χαμηλά, χαμένο και ακινητοποιημένο στο πλήθος. Μην φοβάσαι να πάρεις διαφορετικό μονοπάτι και να βγεις από την περπατημένη. Απλώς φρόντισε να έχεις τα απαραίτητα εφόδια.

Στην εικόνα : Ο Υπερίων (Τιτάνας της Ελληνικής μυθολογίας) είναι το ψηλότερο δέντρο στον κόσμο. Έχει ύψος 115,61 , περίπου δύο φορές το μέγεθος του Αγάλματος της Ελευθερίας (χωρίς το θεμέλιο), και με ηλικία περίπου 700-800 ετών.

Η χρονιά ξεκίνησε. Ξεκίνα και εσύ...

Διαβάστε ακόμη:

Όταν αφήνεσαι, όλα ξεκαθαρίζουν

flowerΚάπως έτσι λειτουργεί η πίστη: όταν πλέον εμπιστεύεσαι, με κάποιο σχεδόν μαγικό τρόπο, όλα ξεκαθαρίζουν. Αλλά έχουμε παρεξηγήσει τις έννοιες και έχουμε παρερμηνεύσει τις λέξεις που χρησιμοποιούμε αλόγιστα στην καθημερινότητα μας.

Προσπαθούμε να ελέγξουμε τη ζωή, θέλουμε οι άλλοι να αλλάξουν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μας, πολεμάμε συνεχώς ενάντια στο ρεύμα της ζωής, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη ότι όλα αυτά που σχεδιάζουμε και προσπαθούμε μας κρατάνε μακριά από την πραγματικότητα που συμβαίνει εν τω μεταξύ και δεν αντιλαμβανόμαστε.

Για να εμπιστεύεσαι όμως πρέπει να γνωρίζεις και δεν μπορείς να γνωρίζεις αν δεν κατανοείς. Η κατανόηση είναι προϊόν της παρατήρησης και η παρατήρηση είναι πάντα επαναστατική ενέργεια. Ο κύκλος αυτός δεν σπάει και δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση, για κανέναν άνθρωπο.

Περισσότερα

Ο ιός του φόβου

Ο ιός του φόβου

-Του Γιάννη Α. Αραχωβίτη

­­­­­­­­­Πράγματι το να κλείνεις τα μάτια στον πραγματικό κίνδυνο είναι σαν τη στρουθοκάμηλο που χώνει το κεφάλι της στην άμμο.

Κανείς λογικός δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κρισιμότητα των ημερών που περνάει η χώρα μας και σχεδόν όλος ο πλανήτης.

Περισσότερα

Δεν αξίζει να κρατάμε κακία!

kakiaτου Γιάννη Αραχωβίτη

«Η κακία είναι μια ανοησία για εκείνους που δεν έχουν καταλάβει ότι δεν ζούμε για πάντα»- Αριστοτέλης

Στη ζωή πολλοί άνθρωποι θα μας βλάψουν , θα μας κάνουν κακό και θα μας αδικήσουν. Και σίγουρα αυτό δεν αρέσει σε κανένα μας.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software