Καθημερινή ευγνωμοσύνη!

Πόσες δυσκολίες αντιμετώπισες αυτή τη βδομάδα;

Πόσες φορές σηκώθηκες, αφού προηγουμένως ένοιωθες χαμένος και απογοητευμένος;

Οι δυσκολίες είναι μέρος της καθημερινότητας, ειδικά αν έχεις να κάνεις με πολύ κόσμο.

Κάθε φορά που συναντάς κάποιον, δεν ξέρεις αν θα συμφωνήσετε ή θα διαφωνήσετε, αν θα νοιώσετε όμορφα ή θα εκνευριστείτε.

Έχοντας να διαχειριστείτε δεκάδες διαφορετικές καταστάσεις, που επηρεάζονται από δεκάδες παραμέτρους, είναι φυσιολογικό η ζωή να είναι ..αγώνας.

Μπορεί η προδιάθεσή σου να είναι η καλύτερη, να προετοιμάζεσαι άψογα, αλλά από τη στιγμή που βρίσκεσαι έξω στην κοινωνία και στα επαγγελματικά χαρακώματα δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις και τι θα αντιμετωπίσεις.

Και όταν μάλιστα ξέρεις, ότι θα πρέπει να παράγεις αποτέλεσμα, τότε η πίεση αυξάνεται, μιας και από αυτό εξαρτώνται πολλά (τροφή, ενοίκιο, ρούχα, φροντιστήρια, διακοπές κ.λ.π.). Η ζωή έχει απαιτήσεις. Τελεία και παύλα.

Μπορείς όμως να δεις τα πράγματα και λίγο διαφορετικά. Με ευγνωμοσύνη.

Μια στάση ευγνωμοσύνης, μια κοσμοθεώρηση που ποτίζεται από αυτό το λυτρωτικό συναίσθημα, μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή σου. Δεν εννοώ ότι οι δυσκολίες θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας, αλλά σίγουρα θα νοιώθεις πολύ καλύτερα και ξαλαφρωμένος. Και όταν νοιώθεις απαλλαγμένος από τα άγχος και ξαλαφρωμένος αποδίδεις καλύτερα και στη δουλειά σου και στο σπίτι.

Πολλές έρευνες αποδεικνύουν ότι η ευγνωμοσύνη μας κάνει πιο υγιείς, μας βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, μας δημιουργεί ευεξία και ευτυχία, μας βοηθάει στις σχέσεις με τους άλλους και μας βοηθάει στην επίτευξη των στόχων μας (μεταξύ άλλων). Δεν είναι ούτε λίγα, ούτε ασήμαντα όλα αυτά.

Είσαι έτοιμος (-η) για μια πρόκληση;

Για τις επόμενες δέκα μέρες, λίγο πριν πέσεις για ύπνο, κάτσε κάπου άνετα και σκέψου για πόσα πράγματα είσαι ευγνώμων. Υπογράμμισε τα 3 πιο σημαντικά και σκέψου τα λίγο. Φέρε τα στο μυαλό σου, παίξε με τα συναισθήματα που σου προκαλούν, χαμογέλασε και δόξασε το θεό γιατί υπάρχουν στη ζωή σου. Βρες και σκέψου γύρω από τις πηγές, που σου χαρίζουν αγάπη, χαμόγελο, υγεία και νόημα στη ζωή. Δεν χρειάζεται να είναι συνταρακτικά πράγματα. Απλά πράγματα , όπως το κούνημα της ουράς του σκύλου σου, η καλημέρα του γείτονα, η αγκαλιά του παιδιού σου, ο παλιός καλός συνάδελφος που σε κέρασε ένα καφεδάκι. Η ευτυχία βρίσκεται σε μικρά αλά πράγματα, που έχουν αξία και δίνουν χρώμα και νόημα στην ύπαρξή μας. Το να υπάρχεις είναι από μόνο του μεγάλος λόγος χαράς , ευτυχίας και ευγνωμοσύνης.

Μην μπερδεύεσαι και μην περιπλέκεις τα πράγματα.

Χανόμαστε στις λεπτομέρειες και στα πολύπλοκα. Νομίζουμε ότι όσα ι πολλά κάνουμε, όσα πιο πολλά έχουμε, τόσο καλύτερα θα γίνουν τα πράγματα. Για αυτό και δεν χαλαρώνουμε, δεν ησυχάζουμε και δεν μπορούμε να νοιώσουν ικανοποιημένοι. Γιατί για αυτούς που το αρκετό ποτέ δεν είναι αρκετό, ποτέ δεν πρόκειται να νοιώσουν πλούσιοι και ευχαριστημένοι. Και όλα αυτά μας δημιουργούν ένταση και δυσφορία, ταχυπαλμία και χάσιμο του ύπνου. Όλα και όλοι μας φταίνε. Τα πάντα είναι εχθρικά.

Αλλά αν αποδεχτούμε την άσκηση ευγνωμοσύνης, αν εστιάσουμε στα καλά που  μας περιβάλλουν (και είναι πολλά), τότε και η στάση μας αλλάζει. Ο τόνος της ζωής μεταφέρεται στα θετικά, η ενέργειά μας αυξάνει, παίρνουμε δύναμη και κουράγιο, αποδίδουμε καλύτερα, έχουμε αισιοδοξία, υπομένουμε με χαμόγελο, ψάχνουμε το φως στη ζωή.

Έτσι η ανάπτυξη μιας στάσης ευγνωμοσύνης δεν είναι κάτι για τους αδύναμους και λιπόψυχους. Είναι για αυτούς που στοχεύουν να ορίζουν τα πράγματα και τις καταστάσεις. Είναι για αυτούς που βρίσκουν λόγους να προχωρούν και όχι εμπόδια για να σταματήσουν. Είσαι έτοιμος να δεις τα καλά, το φως;

Αν κάνεις την άσκηση ευγνωμοσύνης και θέλεις , μοιράσου μαζί μου  τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες σου μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πάντα χαίρομαι να μαθαίνω όμορφα νέα. Είναι από τα πράγματα για τα οποία νοιώθω ευγνωμοσύνη.

Διαβάστε ακόμη:

Το καλύτερο φάρμακο!

Το καλύτερο φάρμακο!

Η φυσική δραστηριότητα (κίνηση, άσκηση) θεωρείται δικαίως ένας από τους 4 βασικούς συντελεστές (κάπνισμα, ναρκωτικά, διατροφή) που επηρεάζουν σε μέγιστο βαθμό την υγεία μας. Πολλοί ειδικοί έχουν ονομάσει την άσκηση «θαυματουργή θεραπεία» και « θαυματουργό φάρμακο». Γενικώς η τακτική άσκηση μπορεί να προλάβει ή να καθυστερήσει την γεροντική ανία, την ασθένεια του Αλτσχάιμερ, διαβήτη, κάποιες μορφές καρκίνου, κατάθλιψη, καρδιακές ασθένειες, παχυσαρκία και πολλά άλλα δεινά- μειώνοντας την πιθανότητα εκδήλωσής τους τουλάχιστον κατά 30%. Αυτό σίγουρα, από μόνο του, είναι κάτι πολύ καλύτερο και προτιμότερο από τα φάρμακα.

Περισσότερα

Τίποτα δεν νικιέται μέχρι να το αντιμετωπίσεις!

eagleΌπλισε τον εαυτό σου με κουράγιο και αντιμετώπισε τις προκλήσεις της ζωής. Δεν θα νικήσεις τα πάντα που θα αντιμετωπίσεις αλλά τίποτα δεν νικιέται μέχρι να το αντιμετωπίσεις. Μην επιτρέπεις στον φόβο και την ανασφάλεια να σε σταματάει από το να πάρεις δύσκολες αποφάσεις.

Σήκω από τον καναπέ. Άσε την τηλεόραση! Σταμάτα να σπαταλάς το χρόνο σου ακούγοντας αρνητικές απόψεις (συμπεριλαμβανομένων και των δικών σου). Περιόρισε ότι σε αποσυντονίζει. Συγκεντρώσου και πάρε πλήρη ευθύνη και έλεγχο της ζωής σου. Μην αναλώνεσαι με τον να κατηγορείς τους άλλους ή να προσδοκάς από αυτούς να σε σώσουν. Εσύ οδηγείς την μοίρα σου. Εσύ έχεις τα κλειδιά ενός καλύτερου αύριο για σένα και τους αγαπημένους σου.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software