Μια ιδέα 600.000 δολαρίων!

Το 1918, ο Τσαρλς Μ. Σουάμπ ήταν πρόεδρος της Bethlehem Steel Corporation, η μεγαλύτερη ναυπηγική εταιρεία και ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ατσαλιού στην Αμερική εκείνη την εποχή. Ο διάσημος εφευρέτης Θωμάς Έντισον τον ονόμαζε «ζουζούνι» γιατί συνεχώς έψαχνε να βρει ή να δημιουργήσει σημεία υπεροχής έναντι των ανταγωνιστών του.

Μια μέρα στα 1918, στην αναζήτησή του να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της ομάδας του και να ανακαλύψει καλύτερους τρόπους απόδοσης, ο Σουάμπ κάλεσε ένα φημισμένο σύμβουλο σε θέματα παραγωγικότητας, τον Άιβι Λη.

Ο Λη ήταν πετυχημένος επαγγελματίας στο χώρο του και πρωτοπόρος σε θέματα δημοσίων σχέσεων.

Σύμφωνα με την ιστορία η συνάντηση εξελίχθηκε ως εξής: Ο Σουάμπ δέχτηκε το Λη στο γραφείο του και χωρίς περιστροφές ρώτησε.

Σουάμπ: Δείξε μου ένα τρόπο να παράγουμε περισσότερο!

Λη: Δώσε μου 15 λεπτά με τον κάθε μάνατζέρ σου

Σουάμπ: Τι θα μου κοστίσει;

Λη: Απολύτως τίποτα! Εκτός και αν φέρει αποτέλεσμα. Μετά από τρεις μήνες, αν νομίζεις ότι άξιζε, στείλε μου ένα τσεκ με όποιο ποσό εσύ νομίζεις!

Η μέθοδος του Λη, αυτό που έδειξε στους μάνατζερ του Σουάμπ, σε μόλις 15 λεπτά, ήταν τόσο απλή που φαινόταν περίεργο. Παρόλα αυτά ο πάντα ανοιχτόμυαλος Σουάμπ δέχτηκε να τη δοκιμάσει. Άλλωστε δεν είχε να χάσει και πολλά μιας και δεν είχε πληρώσει τίποτα.

Μετά από τρεις μήνες εφαρμογής ο Σουάμπ κάλεσε τον Λη ξανά στο γραφείο του να τον ευχαριστήσει θερμά για την ιδέα του και του παρέδωσε μια επιταγή των 25.000 δολαρίων.

Τα 25.000 δολάρια του 1918, σήμερα θα ήταν γύρω στα 600.000 δολάρια.

Αυτό που έδειξε ο Λη φάνηκε τόσο πολύ χρήσιμο στην εταιρεία του Σουάμπ. Το ίδιο χρήσιμη συνεχίζει να φαίνεται και σήμερα σε χιλιάδες, σε εκατομμύρια  ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους πενταπλασιάζοντας την επαγγελματική τους αξία και την παραγωγικότητά τους.

Ζήτησε να σου σταλεί, εντελώς δωρεάν, η τεχνική κατακόρυφης αύξησης της απόδοσής σου σε ό,τι και να κάνεις. Στείλε τώρα ένα μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , με θέμα "Τεχνική Λη". Μετά, απλώς εφάρμοσε μια από τις πιο απλές και πετυχημένες τεχνικές ανάπτυξης πλούτου. Όταν τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα, τότε πετυχαίνουμε πολλά και σπουδαία.

Αν νοιώθεις ότι η μέρα σου «φεύγει» χωρίς να κάνεις τα σημαντικά πράγματα για σένα, δεν έχεις παρά να χρησιμοποιήσεις τη φόρμουλα επιτυχίας του Άιβι Λη και  να πενταπλασιάσεις ή και να δεκαπλασιάσεις την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητά σου. Στείλε μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (με θέμα "Τεχνική Λη")

 

Διαβάστε ακόμη:

Έχουν άποψη για τα πάντα!

apopsiτου Γιάννη Αραχωβίτη

Πολλές φορές, ότι και να κάνεις, υπάρχουν κάποιοι τύποι, που κατά το κοινώς θα στην «πέσουν».

Πάντα κάτι τους ακούγεται περίεργο, πάντα κάτι τους φαίνεται παράξενο, πάντα κάτι τους «μυρίζει».
Ειλικρινά δεν βγάζεις άκρη και δεν ωφελεί να προσπαθήσεις να πείσεις τους πάντες ότι οι επιλογές σου είναι σωστές. Πόσο μάλιστα όταν οι επιλογές αφορούν τη δική σου ζωή μόνο.

Περισσότερα

Η αποτυχία είναι πιο χρήσιμη (διδακτική) όταν έχεις κάνει το καλύτερο δυνατόν

Η αποτυχία είναι πιο χρήσιμη (διδακτική) όταν έχεις κάνει το καλύτερο δυνατόν

Η αποτυχία είναι πιο χρήσιμη (διδακτική) όταν έχεις κάνει το καλύτερο δυνατόν.

Όταν αποτυγχάνεις μετά από μια χλιαρή προσπάθεια, χωρίς να «τα δώσεις όλα», που λέμε, τότε δεν μαθαίνεις πολλά από την αποτυχία. Αν ήσουν λίγο πιο συγκεντρωμένος, πιο επίμονος κ.λ.π. πιθανότατα θα είχες πετύχεις. Αλλά ήσουν «χαλαρός» και δεν προσπάθησες στ’ αλήθεια.

Περισσότερα

Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό!

Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό!

Όταν κάποιος έχει γενικώς καλή ψυχή, κάνει γενικώς το καλό.

Δεν εκδηλώνει την αγάπη του περιοριστικά, με «φτιαχτές» διακρίσεις, δεν ξεχωρίζει την αγάπη σε κατηγορίες, έθνη, πλάσματα, άντρες ή γυναίκες.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software