Για να φτάσεις ψηλά...

na ftaseis psilaτου Γιάννη Α. Αραχωβίτη

Πολλές φορές , αν όχι όλες, το αν θα πετύχεις στη ζωής σου, το αν θα είσαι ευτυχισμένος, υγιής κ.λ.π. είναι αποτέλεσμα προσπαθειών και συνεργασιών που καταβάλλονται από πολλά άτομα. Μπορεί εσύ να σηκώνεις το μεγάλο βάρος, να έχεις την ευθύνη για τη ζωή σου, αλλά και η βοήθεια που λαμβάνεις από τους άλλους δεν είναι αμελητέα ποσότητα, ούτε και ποιότητα.

Είναι η δουλειά άλλων που γίνεται σκαμνάκι, για να πατήσουμε πάνω και να φτάσουμε ψηλότερα. Μάθε να συνεργάζεσαι και να τιμάς τη προσφορά των άλλων. Κανένας στη ζωή δεν τα έκανε όλα μόνος τους. Όλοι μας στηριζόμαστε στους ώμους κάποιων άλλων για να φτάσουε ψηλά.. Δεν υπάρχει αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και ας το ισχυρίζονται κάποιοι αδαείς. Δεν μπορείς να καλύψεις όλες τις ανάγκες σου για ανάπτυξη, χωρίς τη γνώση, τη δημιουργία και την σοφία άλλων. Δεν μπορείς να μιλήσεις στην άλλη άκρη του κόσμου χωρίς τις σύγχρονες μορφές επικοινωνίας, που κάποιου άλλου η εργασία στις προσφέρει.
Μάθε να αναζητάς και να βρίσκεις ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν μαζί σου μέρος της δουλειάς που πρέπει να κάνεις. Μάθε να δίνεις και να παίρνεις. Βρες τους καλύτερους και πιο έμπιστους. Αυτούς που αληθινά θέλουν, που μπορούν να βοηθήσουν και να μοιραστούν το όραμά σου. Αυτοί που αντιλαμβάνονται, ότι όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε στα …. Αστέρια

Καλές Γιορτές
Γιάννης Αραχωβίτης
Success Mentor- Speech Coaching -Habits Expert
www.SuccessMentor.gr


Kάνετε κλικ στο "Μου Αρέσει" για να λαμβάνετε πρώτοι νέα, άρθρα και προσφορές

Διαβάστε ακόμη:

Επτά Τρόποι για να Προσελκύσεις τον Μέντορα σου!

mentorΕίχες ποτέ σου κάποιον δάσκαλό σου , κάποιον Μέντορά  σου, που σου είπε κάτι και συγκλόνισε ; Μου συνέβηκε σε μένα όταν έλαβα ένα μήνυμα από το τον  Μπρέντον Μπουρσάρντ!! (ένας από τους μέντορές μου).

« Μου έμαθες τόσα πολλά στο πως να αντιμετωπίζω τις διάφορές σε διαφορετικές κουλτούρες! Μου έμαθες ότι κάποια πράγματα δεν είναι το ίδιο στην Ευρώπη , ούτε και σε διαφορετικές χώρες. Σε ευχαριστώ που με βοήθησες να δω πιο ξεκάθαρα το τοπίο!»

 

 

Περισσότερα

Με πιάνει το παράπονο!

acropolisτου Γιάννη Αραχωβίτη

Ας ελπίσουμε ότι θα μπορούμε να χαιρόμαστε αυτό το μοναδικό μεγαλείο.
Γιατί με τα τόσα δεινά που συσσωρεύτηκαν σε αυτή τη γωνιά του κόσμου τα τελευταία χρόνια, δεν ξέρω πόσοι θα έχουμε το κουράγιο να απολαμβάνουμε και να θαυμάζουμε αυτά τα απαράμιλλα μνημεία πολιτισμού. Δεν ξέρω πόσοι θα μπορέσουν να αντέξουν σε αυτή την ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται και πόσοι θα παραμείνουν στην πατρίδα.

Περισσότερα

Γιατί ζουν οι άνθρωποι; Μια πρωτότυπη έρευνα της Washington Post

violinΜία πρωτότυπη έρευνα της εφημερίδας Washington Post κι ένα κοινωνιολογικό πείραμα για το γούστο, την αντίληψη και τις προτεραιότητες των ανθρώπων έγινε στο μετρό της Ουάσιγκτον.

Η διεξαγωγή του πειράματος
Ήταν γύρω στις 8 το πρωί της 12ης Ιανουαρίου του 2007 όταν, ένας νεαρός ντυμένος με ένα παντελόνι παραλλαγής, ένα μπλουζάκι μακό κι ένα κασκέτο, στάθηκε δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων μιας πολυσύχναστης αποβάθρας.
Στα χέρια του κρατούσε ένα βιολί και άρχισε να παίζει κομμάτια του Μπαχ για περίπου μία ώρα. Ο κόσμος περνούσε βιαστικός για τη δουλειά του, όταν μετά από 3 λεπτά ένας μεσήλικας πρόσεξε ότι κάποιος έπαιζε μουσική. Κοντοστάθηκε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά συνέχισε βιαστικός τον δρόμο του.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software