Διάλεξε με ποιους κάνεις παρέα!

succes tips02Σε αυτό μου το μήνυμα θα ήθελα να τονίσω τη σημασία του να περιτριγυριζόμαστε από σπουδαία άτομα. Είναι κάτι πολύ σημαντικό με ποιους κάνεις παρέα, με ποιους συναναστρέφεσαι.

Λέγεται από κάποιους ότι είσαι ο μέσος όρος των 5 ατόμων που κάνεις συχνότερα παρέα. Μπορεί να ακούγεται λίγο υπερβολικό αλλά σίγουρα τονίζει την αξία της επιρροής των φίλων και των γνωστών μας. Αν ο κύκλος σου αποτελείται από λαμπρά άτομα, τέτοια ζωή θα έχεις και συ.

Ίσως θεωρηθεί λίγο σκληρό και εγωιστικό να σταματήσεις κάποιες παρέες, να αποκοπείς από παλιές φιλίες. Αλλά αν η συναναστροφή μαζί τους δεν είναι για το καλό σου γιατί θα πρέπει και να την συνεχίζεις; Αν σε ρίχνουν ψυχολογικά, ενεργειακά, κοινωνικά για ποιο λόγο να τους έχεις πλάι σου;

Χρειάζεσαι άτομα που να σε ανεβάζουν, που να σε βοηθούν να ανοίγεις τα φτερά σου, που μπορείς να μάθεις από το παράδειγμά τους, που σε εμπνέουν. Το περιβάλλον πάντα μας επηρεάζει. Αν είναι γόνιμο, αναπτυσσόμαστε. Αν είναι στείρο και αρνητικό, μας συμπαρασύρει στον κατήφορο.

Διάλεξε με ποιον θα κάνεις παρέα, με ποιον θα καθίσεις να πεις καφέ, με ποιον θα ανοίξεις κουβέντα για την δουλειά σου, για τα σχέδια σου, για τα όνειρά σου. Διάλεξε από ποιους θα μάθεις, με ποιους θα συνεργαστείς. Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται κάπως εγωιστικά αλλά για τον εαυτό μας πρόκειται. Και αν δεν τον προσέξουμε εμείς, τότε ποιος;

Η επιλογές των ανθρώπων που μπαινοβγαίνουν στην ζωή μας μάς επηρεάζουν είτε θετικά , είτε αρνητικά. Γιατί λοιπόν να μην κάνετε σωστές επιλογές;

Πολλές φορές τα όνειρά μας τα εγκαταλείπουμε γιατί ακούμε τα λόγια κάποιου άχρηστου, αρνητικού, και φοβητσιάρη φίλου; Κάποιες φορές κάποιοι μας βλέπουν σαν κάδο απορριμμάτων για να αδειάζουν την μαυρίλα τους, την απαισιοδοξία τους, τον αρνητισμό τους.

Διάλεξε ανθρώπους που είναι ΣΥΝ στη ζωή σου. Διέγραψε τους ΠΛΗΝ.

Διαβάστε ακόμη:

Μαθήματα Ανάπτυξης από τον μεγαλύτερο αθλητή όλων των εποχών

milonτου Γιάννη Αραχωβίτη

Όταν βελτιώνεσαι, έστω και λίγο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ , τελικά θα ΠΕΤΥΧΕΙΣ σπουδαία πράγματα. Όταν καθημερινά κάνεις εκείνο το μικρό βήμα βελτίωσης (σε οποιοδήποτε τομέα), σιγά σιγά , αλλά σίγουρα και σταθερά, θα φτάσεις στο στόχο σου. Πολλοί προσπαθούν για το γρήγορο, για το εδώ και τώρα άλμα. Δυστυχώς είτε δεν τα καταφέρνουν, είτε εγκαταλείπουν σύντομα, είτε , είτε…
Χρησιμοποίησε τις δυνάμεις σου (σωματικές και ψυχικές) να κτίσεις συνήθειες σταθερής ανάπτυξης. Μην προσπαθείς το μεγάλο και δύσκολο σκαλοπάτι να ανεβείς. Κινδυνεύεις να αποτύχεις, να απογοητευτείς, να τα παρατήσεις. Προσπάθησε να κτίσεις συνήθειες καθημερινής βελτίωσης και πετυχημένων βημάτων. Κάντο δεύτερη φύση σου και τότε η επιτυχία είναι δεδομένη.

Περισσότερα

Οι απαισιόδοξοι έχουν ένα κοινό σημείο

Οι απαισιόδοξοι έχουν ένα κοινό σημείο

Είσαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος; Ο ψυχολόγος Μάρτιν Σέλινγκμαν, ο πατέρας της θετικής ψυχολογίας, αναφέρει, ότι σύμφωνα με τις έρευνές του, η αισιοδοξία είναι κάτι που μαθαίνεται. Παρατήρησε ότι οι αισιόδοξοι μιλάνε συνεχώς γύρω από αυτά που είναι και από αυτά που έχουν, παρά για αυτά που δεν είναι και δεν έχουν. Οι απαισιόδοξοι, από την άλλη μεριά, ασταμάτητα συζητούν (διαμαρτύρονται και γκρινιάζουν) γιατί τα πράγματα δεν είναι όπως θα έπρεπε και για αυτά που τους λείπουν.

Περισσότερα

Βελτίωσε την αυτοπεποίθησή σου στη δημόσια ομιλία

public speechΠολλές φορές στην ζωή απαιτείται να μιλήσουμε μπροστά σε ολιγομελές ή και πολυάριθμο κοινό.

Το 90% των ανθρώπων κυριολεκτικά  πανικοβάλλεται. Το να μιλάμε από το μικρόφωνο ή από την εξέδρα, είναι ο νούμερο ένα φόβος του ανθρώπου (σε συχνότητα), σύμφωνα με πολλές σχετικές έρευνες που έχουν διενεργηθεί.

Αν θέλεις να αλλάξεις το επίπεδο άνεσης επί της σκηνής, να μιλάς και να κινείσαι χωρίς να τρέμεις, ενώ σε παρακολουθούν πολλοί άνθρωποι, τότε, θα πρέπει να αφιερώσεις λιγότερο χρόνο στο να μάθεις το τι θα πεις ( στο περιεχόμενο της ομιλίας) και να επικεντρωθείς στο πώς να χαλαρώνεις και να νοιώθεις όμορφα όταν καλείσαι στο βήμα.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software