Η Γάτα φταίει!!!

dog-did-itΤις περισσότερες φορές , όλοι μας, ψάχνουμε να μετατοπίσουμε τι ευθύνες μας και την ενοχή μας στους άλλους. Βρίσκουμε ένα εύκολο στόχο και με ευκολία , βιασύνη και ελαφρά τη καρδιά του φορτώνουμε τα "κακώς κείμενα". Και συνεχίζουμε σαν νίπτοντας τα χείρας μας, αγανακτισμένοι με το κράτος, τη κρίση και τις καταστάσεις.

 

 

Έτσι όμως δεν πρόκειται να αλλάξουμε, να βελτιωθούμε και να ανεβούμε επίπεδο. Και βαθιά μέσα μας το γνωρίζουμε. Απλώς φοβόμαστε να το πούμε προς τα έξω. Γιατί τότε δεν θα μπορούμε να κρυφτούμε και θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, ευθύνες και να δουλέψουμε για την αλλαγή που τη χρειαζόμαστε αλλά περιμένουμε μπας και τη πετύχουμε χωρίς να ιδρώσουμε. Και για να μην φαινόμαστε αδρανείς τα χώνουμε σε όλους τους άλλους, δείχνοντάς τους ως ένοχους της δική μας ανεπάρκειας, ατολμίας και αναποφασιστικότητας.

Γιάννης

Διαβάστε ακόμη:

Ωδή στη φύση!!!

odiτης Τόνιας Βασιλάκη
Είναι μερικές φορές, που αισθάνεσαι να πετάς από χαρά, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, να περπατάς και να νομίζεις ότι ίσα που ακουμπάς το έδαφος και ένα βαθύ χαμόγελο να σχηματίζεται στο πρόσωπο. Είναι αυτές οι απλές καθημερινές στιγμές, που με κάτι πολύ μικρό, σημαντικό ή ασήμαντο, γεμίζει η ψυχή σου....!

 

 

Περισσότερα

15 πράγματα που οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες κάνουν κάθε μέρα!

15 πράγματα που οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες κάνουν κάθε μέρα!

blog-checklistΟι πιο αποτελεσματικοί επιχειρηματίες βλέπουν τον εαυτό τους ως πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο. Συνεχώς επενδύουν στον εαυτό τους και στο μέλλον τους μέσω συνεχούς εκπαίδευσης και αυτοβελτίωσης.

Αν θέλεις να γίνεις καλύτερος επιχειρηματίας ώστε να πετύχεις σε οτιδήποτε και αν επιχειρήσεις , τότε αφιέρωσε χρόνο και κόπο να βελτιώσεις τις καθημερινές σου συνήθειες.

Σου παραθέτω 15 πράγματα που βάζουν στο φορτωμένο τους πρόγραμμα αυτοί που θέλουν να ξεχωρίζουν στη ζωή και να επηρεάζουν τα πράγματα. Βρες τα βήματα που θα σε βάλουν για τα καλά σε τροχιά ανάπτυξης.

Διάβασε Δωρεάν – άμεση πρόσβαση με απλή εγγραφή!

Περισσότερα

Ετήσια Ανασκόπηση

targetτου Γιάννη Αραχωβίτη

Κάθε χρόνο προτού γράψω, οριοθετήσω τους στόχους μου για το νέο έτος,  κάνω πρώτα μια Ετήσια Ανασκόπηση. Αυτό μου δείχνει τη πήγε καλά και τι θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Επίσης μου δίνει και την ευκαιρία να χαρώ την πρόοδο που συντελέστηκε τους τελευταίους 12 μήνες.

Αλλά στη πράξη δεν «κοιτάζω προς τα πίσω». Η καλή αναδρομή στα πεπραγμένα είναι «κοιτάζω προς το μέλλον» και για το πως μπορώ να κτίσω τη συνέχεια για μεγαλύτερη ανάπτυξη και αυτοπραγμάτωση.

Στη πραγματικότητα η ετήσια ανασκόπηση με κάνει να επανεξετάσω τις πράξεις μου και να αναρωτηθώ: «Με βοηθούν οι πράξεις μου και οι επιλογές μου  να ζήσω με τον τρόπο που θέλω;

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software