Κούραση και παραγωγικότητα!

kourasiSuccessMentor Tip!

Το να πηγαίνεις στην δουλειά σου, στο γραφείο ξεκούραστος είναι σημαντικό για να έχεις μια παραγωγική μέρα.

• Φρόντισε να κοιμάσαι αρκετά- όταν νυστάζεις η απόδοση και η συγκέντρωσή σου για ποιοτική δουλειά μειώνονται σημαντικά και ραγδαία.

• Να ενυδατώνεσαι – η έλλειψη υγρών (νερού) στο σώμα δεν επιτρέπει την καθαρή σκέψη. Επίσης νοιώθεις κουρασμένος και αποσυντονίζεσαι με το παραμικρό. Φρόντισε να πίνεις νερό συχνά όλη τη μέρα. Τουλάχιστον 8 ποτήρια. Έχε συνεχώς ένα μπουκάλι με νερό πάνω στο γραφείο σου.

• Περίπατος – αν νοιώθεις κουρασμένος στη δουλειά σου, βγες έξω για λίγο, περπάτα για δέκα λεπτά και επέστρεψε. Κάθε ώρα να σηκώνεσαι από την καρέκλα και να κινείσαι έστω και λίγο, μερικά τεντώματα και αναπνοές σε βοηθούν να γυρίσεις πιο φρέσκος και συγκεντρωμένος.

• Φρόντισε τη διατροφή σου – το τι τρώμε επηρεάζει το πώς νοιώθουμε τα σώμα μας. Απόφυγε τα μεγάλα γεύματα όταν πρόκειται να δουλέψεις. Προτίμησε μικρότερα γεύματα και υγιεινές τροφές.

Ερώτηση: Τι θα αλλάξεις απο τα πιο πάνω;


Διαβάστε ακόμα: Συνεχή προσπάθεια βελτίωσης

Διαβάστε ακόμη:

3 ιδέες

3 ιδέες

Ο Σεπτέμβρης είναι παραδοσιακά ο μήνας έναρξης νέων προσπαθειών μάθησης, βελτίωσης και ανασύνταξης. Με γεμάτες τις μπαταρίες από την ξεκούραση και τη διασκέδαση του καλοκαιριού, σηκώνουμε τα μανίκια, καθόμαστε στα θρανία, αρχίζουμε νέες επαγγελματικές επιδιώξεις.

Περισσότερα

Μην κάνετε αχρείαστες και άστοχες συγκρίσεις!!!

fruitsτου Γιάννη Αραχωβίτη

Ένας κόρακας ζούσε στο δάσος και ήταν απολύτως ευχαριστημένος με την ζωή του.
Αλλά μια μέρα είδε έναν κύκνο.
-« Κοίτα πόσο άσπρος είναι» σκέφτηκε, «και εγώ τόσο μαύρος, σαν την μαύρη νύχτα.. θα πρέπει να είναι το πιο ευτυχισμένο πουλί στο κόσμο».

Και πήγε και είπε τις σκέψεις του στον κύκνο.
-«Ξέρεις», του απάντησε ο κύκνος, «ένοιωθα ότι ήμουν το πιο ευτυχισμένο πουλί μέχρι που είδα ένα παπαγάλο που είχε δυο χρώματα. Νομίζω ότι ο παπαγάλος είναι το πιο ευτυχισμένο».

Περισσότερα

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δουλειά

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δουλειά

- του Γιάννη Α. Αραχωβίτη

Δεν χρειάζεσαι ένα καλύτερο κομπιούτερ για να γίνεις καλύτερος συγγραφέας.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software