Το ταξίδι θέλει πάθος!

pathosτου Γιάννη Αραχωβίτη
SucceesMentor- Top Performance Trainer- Speech Coach

Το πάθος, η μεγάλη επιθυμία για κάτι, είναι η κινητήριος δύναμη για να προχωρήσεις στη ζωή. Χωρίς αυτό θα παραμένεις στάσιμος, χωρίς πρόοδο, χωρίς βελτίωση και θα μαραίνεσαι μέρα με τη μέρα. Το πάθος είναι εκείνη η ζωντανή φλόγα που δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις, να αποπροσανατολιστείς και να αναβάλλεις συνεχώς. Σε κρατάει σε συνεχή εγρήγορση, σε κάνει να πετάγεσαι από τον ύπνο και να ονειρεύεσαι την ώρα κα τη στιγμή που θα ασχοληθείς με τα θέλω σου και που θα ανοίξεις τα πανιά για το ταξίδι της επιτυχίας.

Για μένα δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να υπάρχεις ση ζωή και να μη θέλεις τίποτα. Είναι η μόνη σίγουρη συνταγή για να γίνεις καταθλιπτικός, άρρωστος και απομονωμένος, χωμένος στα πιο βαθύ και πηχτό σκοτάδι της ζωής.

Χωρίς θέλω, χωρίς κίνητρο, και χωρίς πάθος για κάτι, είσαι σαν το ακυβέρνητο καράβι, που βολοδέρνει άσκοπα στις ανοιχτές θάλασσες χωρίς κατεύθυνση, πυξίδα και πανιά. Το μοιραίο δεν θα αργήσει. Θα πέσεις στα βράχια, θα γκρεμοτσακιστείς και θα βουλιάξεις αύτανδρα.

Ο καθένας πρέπει να βρει, να έχει κάτι που θα του δίνει κατεύθυνση και δύναμη στη ζωή. Όλοι χρειαζόμαστε έναν ανώτερο σκοπό, μια αποστολή. Κάτι που θα μας ενθουσιάζει, που θα μας συγκινεί και που η ενασχόλησή μας μαζί του θα μας παθιάζει και θα δίνει ενδιαφέρον στο είναι μας.

Αν δεν έχεις βρει κάτι που να σε συνεπαίρνει είναι γιατί δεν έχεις ψάξει αρκετά. Μην περιμένεις χωμένος στην πολυθρόνα, ζαλισμένος από το κομπιούτερ και την τηλεόραση να βρεις την επιφοίτηση. Βγες έξω και ψάξε. Ανακατέψου μ ε τους ανθρώπους με την ζωή. Οι επιθυμίες γεννιούνται από τις εμπειρίες. Ζήσε διάφορα πράγματα μέχρι να πεις. «Ουάου! Αυτό θέλω».

Και μην φοβάσαι, ακόμα και αν αποτύχεις μερικές φορές. Μόνο οι «νεκροί» δεν κάνουν λάθη. Αυτοί έχουν πάψει να έχουν πάθη. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε το σήμερα, ούτε το αύριο. Εσύ όμως μπορείς να ανοίξεις πανιά. Μπορείς να αφιερωθείς σε κάτι. Δεν γίνεται αλλιώς. Χωρίς πάθος, δεν ξεκινάς, δεν συνεχίζεις και βεβαίως δεν τερματίζεις. Μένεις ζωντανός «νεκρός» σαν τα σαπιοκάραβα που δεν έχουν πια καμιά προοπτική.


Σημ. Αν χρειάζεσαι βοήθεια για να βρεις τι θέλεις και τι μπορείς να κάνεις, για να βρεις κάτι που θα δώσει ζωντάνια και νόημα στη ζωή σου, είμαι στη διάθεσή σου. Γράψε μου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Καθημερινά άρθρα, συμβουλές, προτάσεις, δώρα για μια καλύτερη ζωή. Έλα στην παρέα.

Διαβάστε ακόμη:

Αισθήσεις, νους και σκέψη

aisthiseisΗ κάθε αίσθηση έχει ένα όργανο, μια λειτουργία κι ένα αποτέλεσμα (ανάλυση, σύγκριση, επαγωγή). (Αριστοτέλης)

Η οντότητα του ανθρώπου για να ζήσει χρειάζεται ένα συγκεκριμένο περιβάλλον. Το περιβάλλον αυτό είναι το περιβάλλον της Γης, δηλαδή η ατμόσφαιρά της, η οποία έχει φως, οξυγόνο και ύδωρ. Φως υπάρχει σε όλο το Σύμπαν, οξυγόνο και ύδωρ υπάρχουν σε τέτοια αναλογία σύνδεσης και σύνθεσης μόνο στη Γη, ώστε να διαιωνίζουν τη ζωή όπως τη γνωρίζουμε.

Το ανθρώπινο σώμα προσαρμοσμένο απόλυτα μέσα στο περιβάλλον της Γης, αναπτύσσει τις αισθήσεις του, οι οποίες για να λειτουργήσουν χρειάζονται τα τρία παραπάνω στοιχεία. Οι αισθήσεις είναι η σύνδεση της φύσης, μέσω του εγκεφάλου, με το σώμα. (Διδάσκαλος Σωκράτης 5-2-2010) Το ανθρώπινο σώμα αναγιγνώσκει τη φύση και εναρμονίζεται με αυτήν μέσω των αισθήσεων του, η πανίδα χρησιμοποιεί το ένστικτο της μέσω των αισθήσεων και η χλωρίδαμόνο το ένστικτο. Η ικανότητα επιβίωσης και διαιώνισης των ως άνω ζώντων οργανισμών αποτελούν τη Νόηση που διέπει τον πλανήτη.

Ο άνθρωπος, ως ξεχωριστή οντότητα στη Γη που διαφέρει διότι είναι ένλογο και νοήμον ον, ανέπτυξε τον λόγο μέσω του νοός και των αισθήσεων. Όταν οι αισθήσεις τον ξεγελούσαν για κάτι το οποίο δεν γνώριζε, το αποκαλούσε θεό.

Περισσότερα

Τα πράγματα που καταφέρνεις μόνος σου σε δυναμώνουν!!!!

bflyΗ κάμπια που δεν έγινε ποτέ πεταλούδα

Κάποια μέρα ένας άνθρωπος είδε το κουκούλι μιας κάμπιας, στο οποίο υπήρχε μία χαραμάδα από την οποία προσπαθούσε να βγεί μια μικρή πεταλούδα. Περνούσε όμως ο καιρός & η πεταλούδα αδυνατούσε να ανοίξει την χαραμάδα για να βγει..

Περισσότερα

Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό!

Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό!

Όταν κάποιος έχει γενικώς καλή ψυχή, κάνει γενικώς το καλό.

Δεν εκδηλώνει την αγάπη του περιοριστικά, με «φτιαχτές» διακρίσεις, δεν ξεχωρίζει την αγάπη σε κατηγορίες, έθνη, πλάσματα, άντρες ή γυναίκες.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software