Καλοκαίρι είναι, ανοίξτε πανιά!

kalokairiΠολλές φορές ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας όχι γιατί ψάχνουμε μέσα μας αλλά γιατί η επιβλητικότητα, η δύναμη και η ενέργεια των εξωτερικών ερεθισμάτων μας ταρακουνούν.

Το φυσικό περιβάλλον μπορεί να μας ξυπνήσει, μπορεί να μας αλλάξει την ρουτίνα στη σκέψη μας και στον τρόπο σκέψης μας, με αποτέλεσμα τα ταξίδια και οι διακοπές να προσφέρουν (ως νέες δραστηριότητες και εικόνες) την σπίθα για αλλαγές στις ζωής μας.

Το να πηγαίνετε κάθε χρόνο στο ίδιο μέρος, στο χωριό και στη πεθερά μπορεί εν μέρει να σας εξασφαλίζει τους φίλους και τον χωριάτικο κόκορα. Όμως συνήθως είναι το διαφορετικό και οι αλλαγές που προκαλούν τις .. αλλαγές. Σχεδιάστε σκόπιμα να αλλάζετε προσλαμβάνουσες. Εμπλουτίστε το εγώ σας με διαφορετικά στοιχεία. Η ανάπτυξη δεν είναι από το να κάνουμε τα ίδια αλλά από το να δοκιμάζουμε νέα, διαφορετικά πράγματα. Διαβάστε άλλα βιβλία, γνωρίστε διαφορετικούς ανθρώπους, δείτε νέους τόπους. Μην κολλάτε στα σίγουρα, στα γνωστά, στα σίγουρα. Μπορεί να είναι άνετα αλλά δεν βοηθούν για να ανεβείτε σκαλοπάτια.

Καλοκαίρι είναι, ανοίξτε πανιά!


Η μεγαλύτερη χαρά!

Διαβάστε ακόμη:

Προσάρμοσε τα πανιά σου

Προσάρμοσε τα πανιά σου

Η τωρινή σου κατάσταση και οι συνθήκες δεν προσδιορίζουν το ποιος πραγματικά είσαι, ούτε μπορούν και να περιορίσουν αν δεν το επιτρέψεις και αν πραγματικά θέλεις να αλλάξεις.

Περισσότερα

Λατρέψτε τους ανθρώπους, όχι την τελειότητα !!

Happy-familyΑπό την MaryEllen Tribby

Λατρεύω τις γιορτινές μέρες. Αγαπώ τη μουσική των γιορτινών ημερών, την διακόσμηση και το νόστιμο φαγητό που φτιάχνουμε μόνο μία φορά το χρόνο. Αλλά κυρίως μου αρέσει η επανασύνδεση με την οικογένεια και τους φίλους αλλά και το ότι τους δείχνω ακριβώς πόσα σημαίνουν για μένα και πώς έχουν επηρεάσει τη ζωή μου.
Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι χάνουν αυτή την απόλαυση και βλέπουν τις γιορτινές μέρες σαν πολυάσχολες και αγχωτικές.

Αυτό δεν θα πρέπει να είναι έτσι. Στην πραγματικότητα οι γιορτές ,θα πρέπει να σημαίνουν όχι μόνο χαρά αλλά και διασκέδαση και πολύ ενθουσιασμό !

Περισσότερα

Η αρχή της μέρας δίνει τον τόνο και για τις υπόλοιπες ώρες!

day-startτου Γιάννη Αραχωβίτη (θετικός εκπαιδευτής-SuccessMentor)

Ξεκινήστε την μέρα θετικά. Ευχαριστείστε το θεό που μπορείτε και ακούτε . βλέπετε, υπάρχετε και αυτοδεσμευτείτε να κάνετε την καλύτερη χρήση του χρόνου και των δυνατοτήτων σας. Μπείτε με θετικό πνεύμα και προσδοκίες. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να κατσουφιάζει και μουρμουράει με το πρώτο άνοιγμα τον ματιών σας. Η έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι ένα στραβό ξεκίνημα της μέρας, δίνει τον ανάλογο τόνο (στραβό) για τις επόμενες 4-6 ώρες.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software