Δικαίωμά μας είναι να αλλάξουμε ρότα!

rotaτου Γιάννη Αραχωβίτη
SuccessCoach – Top Performance Trainer

Και εκεί να κάθεσαι και να απολαμβάνεις το μεγαλείο της φύσης. Και να αφήνεις την ενέργεια της θάλασσας, του ήλιου και του αγέρα να ηρεμούν το μυαλό σου και να ημερεύουν την καρδιά σου.
Και να στοχάζεσαι. Να σκέφτεσαι τι πραγματικά αξίζει σε αυτό τον κόσμο. Να αναλογίζεσαι αν το καθημερινό κυνήγι της επιτυχίας και της κοινωνικής ανέλιξης αξίζει της θυσίες. Αν αξίζει να χάνουμε τόσες ομορφιές που μας παρέχονται δωρεάν.

Σίγουρα η ζωή θέλει ισορροπία. Δεν μπορείς να είσαι συνεχώς σαν τον τζίτζικα αραγμένος αλλά ούτε και σαν το μυρμήγκι εργασιομανής. Όμως δυστυχώς οι ρυθμοί, οι ανάγκες και οι φιλοδοξίες μας πολλές φορές μας σπρώχνουν μονόπαντα και καταλήγουμε να τρέχουμε αδιάκοπα από το πρωί ως το βράδυ. Δεν βλέπουμε τα χρώματα της ανατολής, δεν ακούμε τα πουλιά, δεν μυρίζουμε τα άνθη. Δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε τι πραγματικά μετράει στη ζωή. Τρέχουμε συνεχώς προς κάποιο άπιαστο τέρμα. Και κάποια μέρα αντιλαμβανόμαστε, σαν να μας χτύπησε κεραυνός, ότι ούτε ο στόχος είναι ελκυστικός αλλά ούτε και το ταξίδι χαρήκαμε.

Ας βρίσκουμε λίγο χρόνο για να ξεδιαλέγουμε τα θέλω της ζωής μας. Ας ξεχωρίζουμε τι μετράει και τι όχι. Ας έχουμε προτεραιότητες και διαχωριστικά φίλτρα. Μην αφήνουμε να εισβάλουν σκουπίδια στο μυαλό, στη ψυχή και στο σώμα μας. Μην αφήνουμε τα όνειρά των άλλων να μας επιβάλλονται. Ας βρούμε μια γωνιά όπου μπορούμε να φιλοσοφήσουμε τη ζωή. Ας εξετάσουμε το δρόμο που πήραμε. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τον πάμε μέχρι το τέλος. Και δικαίωμα μας είναι να αλλάξουμε πορεία, να αλλάξουμε ρότα.


Μια αγκαλιά για αναζωογόνηση!

Λάβε καθημερινά δωρεάν άρθρα, νέα και προσφορές που σε βοηθούν να αναπτυχθείς!
Πάτα "Μου Αρέσει- Like" και «Να λαμβάνω ειδοποιήσεις»!

Διαβάστε ακόμη:

Ακεραιότητα και αυθεντικότητα

real"Ακεραιότητα είναι να επιλέγεις τις πράξεις σου βάσει υψηλών αξιών και όχι βάσει προσωπικού κέρδους".

 Σε έναν κόσμο που ο καθένας δηλώνει ότι θέλει, η ακεραιότητα και αυθεντικότητα είναι από βασικότερα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να σε διακρίνουν ως επαγγελματία.

Για πολλούς λόγους.

Το πρώτο είναι γιατί μπορείς να ζήσεις με καθαρή συνείδηση, διότι δεν υπερέβαλλες σε αυτά που ισχυρίστηκες, υποσχέθηκες και ότι δεν προβάλλεις έναν «δήθεν» εαυτό. Είσαι γνήσιος και αληθινός.

Περισσότερα

Joan Baez

baez«Δεν διαλέγεις πως θα πεθάνεις ή πότε. Αποφασίζεις το μόνο πως θα ζήσεις.»

Joan Baez

Περισσότερα

Tα συναισθήματά μας εκδηλώνονται στο σώμα μας

emotionΤο συναίσθημα είναι μια σύνθετη υποκειμενική συνειδητή εμπειρία. Είναι ο συνδυασμός νοητικών καταστάσεων, ψυχοσωματικών εκφράσεων και βιολογικών αντιδράσεων του σώματος. Είναι αυτό που ένας άνθρωπος «αισθάνεται», όχι ως απλή αίσθηση αλλά ως κάτι βαθύ, εσωτερικό, που επιδρά στο σώμα (πχ. καρδιακός ρυθμός) και την «ψυχή» του και σχεδόν πάντα εκφράζεται (στο πρόσωπο, στη φωνή, στη στάση του σώματος) και είναι παρατηρήσιμο από τους άλλους.

Να θυμάστε : πάντα μα πάντα τα συναισθήματά μας εκδηλώνονται στο σώμα μας. Ως εκ τούτου, για να μάθετε πώς να τα εντοπίσετε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις σωματικές σας αισθήσεις.

Το πρώτο βήμα είναι απλά να δώσετε προσοχή σε κάθε μέρος του σώματός σας και να δείτε τι συμβαίνει. Παράδειγμα : Έχετε άγχος; Δυσφορία κάπου; Έχετε εφίδρωση χωρίς προφανή λόγο; Έχετε κρύα ή ζεστά χέρια αλλά δεν κάνει κρύο ή ζέστη; Είσαστε κουρασμένοι και δεν υπάρχει λόγος που να το δικαιολογεί;

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software