Δεν μπορείς να ζεις στο παρελθόν!

parelthonτου Γιαννη Αραχωβίτη

Πολλές φορές επαναπαυόμαστε και περιμένουμε μια παλιά μας επιτυχία να μας εξασφαλίσει το μέλλον. Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει. Το «φρέσκα κουλούρια!» ισχύει στην ζωή. Τις δυνατότητές μας και την αξία μας θα πρέπει να τις πιστοποιούμε μέσα από τις καθημερινές μας πράξεις. Το να αναπαυόμαστε στις δάφνες του παρελθόντος και να περιμένουμε το κόσμο να τρέχει ξοπίσω μας και να μας κάνει τεμενάδες σήμερα είναι τουλάχιστον άτοπο. Σίγουρα ο σεβασμός και ο θαυμασμός ανήκει σε αυτούς που κάποτε πρόσφεραν πολλά. Αλλά μέχρι εκεί.

Η καθημερινότητα είναι σκληρή, αδυσώπητη και καθημερινά υπάρχουν νέες προκλήσεις και νέες ανάγκες. Κανείς δεν πρόκειται να σταματήσει την ζωή σε κάποιον μακρινό παρελθόν. Το τι γίνεται εδώ και τώρα είναι που μετράει. Η ανάγκη σε προσγειώνει θέλεις δεν θέλεις. Γιατί αλλιώς τα γεγονότα σε ξεπερνούν και σύντομα γίνεσαι γλυκιά ανάμνηση μεν , αλλά ταυτόχρονα εύθραυστος και αδύναμος να ανταπεξέρθεις στις απαιτήσεις του σήμερα.

Ας αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και ας ασχοληθούμε σοβαρά, με υπομονή και επιμονή. Δεν μπορείς να ζεις στο παρελθόν. Η ζωή σου είναι εδώ. Πάρε τα μαθήματα και την έμπνευση από τα παλιά αλλά πάλεψε στο γήπεδο του τώρα. Γίνε δυνατός! Κυνήγα τις επιλογές και τις εναλλακτικές που θα σου δώσουν δυνατότητες και ισχύ. Με το απλώς αναπολείς τα χαμένα μεγαλεία δεν μπορείς να αλλάξεις τα δεδομένα του σήμερα. Σήκωσε τα μανίκια και πρόσφερε καθημερινά έργο ικανό να σου λύσει τα προβλήματα, να σε ανεβάσει επίπεδο στο σημερινό πολιτικοοικονομικό γίγνεσθαι.


Γίνε φίλος της σελίδας μας!

Διαβάστε ακόμη:

Ας πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας

tuxiτου Γιάννη Αραχωβίτη

«Τα πάντα είναι είτε μια ευκαιρία για να αναπτυχθείς, είτε ένα εμπόδιο για να σε εμποδίσει από το να αναπτυχθείς. Εσύ θα πρέπει να αποφασίσεις»- Wane W. Dyer

Και εδώ είναι μια ιστορία από την Ελληνική μυθολογία που πάει «γάντι» με την πιο πάνω σοφή φράση.

Ο Ηρακλής και ο Αμαξάς»- Αίσωπος

Ένας αγρότης οδηγούσε την άμαξά του σε έναν λασπωμένο αγροτικό δρόμο μετά από μια δυνατή βροχή. Τα άλογα με το ζόρι μπορούσαν να τραβήξουν τα φορτίο μέσα από τις βαθιές λάσπες, και κάποια στιγμή αναγκάστηκαν να σταματήσουν, όταν ο ένας τροχός βούλιαξε μέχρι τον άξονα.

Περισσότερα

Ξεκίνα την μέρα σωστά, για να πάει καλά

Για να κατεβάσετε το παρακάτω άρθρο στείλτε μας μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με το όνομα σας και θα σας στείλουμε άμεσα και δωρεάν τον κωδικό πρόσβασης!

pdf button clear 1

Περισσότερα

Το σχολείο των ζώων

skiourosΈνας λαγός, ένα πουλί, ένα ψάρι, ένας σκίουρος, μια πάπια και διάφορα άλλα ζώα αποφάσισαν ν’ ανοίξουν ένα σχολείο.

Κάθισαν όλοι κάτω να οργανώσουν το πρόγραμμα.

Ο λαγός επέμεινε ότι στο πρόγραμμα έπρεπε να συμπεριληφθεί το τρέξιμο.

Το πουλί επέμεινε για το πέταγμα.

Το ψάρι επέμεινε για το κολύμπι.

Ο σκίουρος επέμεινε για το κάθετο σκαρφάλωμα στα δέντρα.

Κι όλα τα άλλα ζώα ήθελαν να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα η ειδικότητά τους, κι έτσι έβαλαν τα πάντα και μετά έκαναν το ανεπανόρθωτο σφάλμα να επιμείνουν να παρακολουθήσουν όλα τα ζώα όλα τα μαθήματα.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software