Μην τους διαλέγεις για φίλους!

filoiτου Γιάννη Αραχωβίτη
«Αυτοί που κατηγορούν τους άλλους δεν είναι κατάλληλοι για φιλία» - Ισοκράτης (Ρήτορας 436-338)

Η φιλία όπως όλοι γνωρίζουμε είναι από τα πιο όμορφα πράγματα. Η αληθινή φιλία είναι σπάνια και δυσεύρετη. Δοκιμάζεται και αποδεικνύεται στα δύσκολα. Τότε που είσαι πεσμένος κάτω και ο φίλος σε προστρέχει.


Δυστυχώς οι άνθρωποι αρέσκονται στα πολλά λόγια και λιγότερο στις πράξεις. Με συνέπεια να σχολιάζουν τους πάντες και τα πάντα. Όμως το να κρίνεις τους άλλους είναι μια συνήθεια η οποία δεν τιμά αυτόν που την εφαρμόζει και μάλιστα καλό είναι να μην τον επιλέγουμε για φίλο. Η συνήθειά του αυτή μόνο δεινά μπορεί να μας φέρει. Η βάση της φιλίας είναι η εμπιστοσύνη. Αυτοί που κρίνουν συνεχώς τους άλλους και δεν μπορούν να κρατούν μυστικά , κάποια στιγμή, σύντομα, θα περιλάβει και εσένα, κάτι που θα καταστρέψει την φιλία σας. Γιατί η κριτική του γίνεται από «χόμπι» και όχι μόνο όταν χρειάζεται και προσφέρει θετικές υπηρεσίες στον άλλο.
Απόφυγε τέτοιους ανθρώπους. Φίλος χωρίς εμπιστοσύνη, που μιλάει πολύ και κρίνει αδιακρίτως μόνο προβλήματα μπορεί να σου δημιουργήσει.


Γίνε πρώτα και μετά θα λάβεις!

Διαβάστε ακόμη:

Οργάνωσε τη μέρα σου!

success tips plan«Για κάθε λεπτό που αφιερώνεις στην οργάνωση της εργασίας σου και της ζωής σας, κερδίζεται μία ώρα»- Βενιαμίν Φράνκλιν

Οι παραγωγικοί άνθρωποι και αυτοί που θέλουν να απλοποιούν την εργασία τους, προετοιμάζουν την επόμενη μέρα από την προηγούμενη. Στο τέλος κάθε ημέρας εργασίας, αφιερώνουν λίγο χρόνο στο να τσεκάρουν το τι έκαναν σήμερα και το τι είναι σημαντικό να γίνει αύριο. Έτσι έχουν ξεκάθαρο πρόγραμμα και δεν ψάχνουν κάθε πρωί από πού να ξεκινήσουν.

Περισσότερα

Μια ιδέα 600.000 δολαρίων!

Μια ιδέα 600.000 δολαρίων!

Το 1918, ο Τσαρλς Μ. Σουάμπ ήταν πρόεδρος της Bethlehem Steel Corporation, η μεγαλύτερη ναυπηγική εταιρεία και ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ατσαλιού στην Αμερική εκείνη την εποχή. Ο διάσημος εφευρέτης Θωμάς Έντισον τον ονόμαζε «ζουζούνι» γιατί συνεχώς έψαχνε να βρει ή να δημιουργήσει σημεία υπεροχής έναντι των ανταγωνιστών του.

Περισσότερα

Δεν είναι ατύχημα, αλλά σχέδιο

Δεν είναι ατύχημα, αλλά σχέδιο

Του Γιάννη Α. Αραχωβίτη

Success Mentor- Peak Performance Trainer

Ο εθισμός στην τεχνολογία (τηλέφωνα, κομπιούτερ, ιντερνέτ, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τηλεόραση, ράδιο, παιχνίδια κ.λ.π.) δεν συμβαίνει τυχαίως αλλά αποτελεί την κατάληξη ενός καλοσχεδιασμένου σχεδίου και μιας ύπουλης παγίδας. Όλες αυτές οι συσκευές και τα συστήματα είναι έτσι προγραμματισμένες να σε αιχμαλωτίζουν νοητικά και συναισθηματικά. Κάθε φωτισμός τους, εικόνα, ήχος, γκατζετάκι κ.λ.π. είναι σκοπίμως σχεδιασμένο να εξασκεί «γοητεία» πάνω σου και να σε ελκύει μονίμως κοντά του.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software