Άλλαξε ρότα!

rotaτου Γιάννη Αραχωβίτη

Είναι γνωστό πως σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν σηκώσουμε τα μανίκια. Όσο και να ονειρευόμαστε κάτι, όσο και να διαλογιζόμαστε, όσες θετικές διαβεβαιώσεις και να στείλουμε στο σύμπαν, στο τέλος της ημέρας θα χρειαστεί να δράσουμε. Χωρίς πράξεις, αποτέλεσμα δεν έρχεται.

Καλές και άγιες οι θετικές σκέψεις, και πράγματι βοηθούν στο να μπορούμε να αποδώσουμε καλά σε ότι και να κάνουμε. Όμως αν δεν βάλω την κατσαρόλα στη φωτιά, το φαγητό δεν πρόκειται να μαγειρευτεί από μόνο του.

Βεβαίως εξίσου σημαντικό είναι να κάνουμε τις κατάλληλες πράξεις. Γιατί η επανάληψη μιας δραστηριότητας που αποδεδειγμένα οδηγεί σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα είναι ανώφελη. Το τι επιλογές κάνουμε και πως προσαρμοζόμαστε σε αυτά που αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες στο να πετύχουμε αυτά που θέλουμε.

Ας εστιάσουμε την προσοχή και τις ενέργειες μας σε πράξεις που παράγουν. Σε πράξεις που είναι συμβατές με τις επιθυμίες μας. Όπως είπε και ο Αϊνστάιν ο ορισμός της βλακείας είναι να κάνουμε τα ίδια και τα ίδια και να περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα. Για αυτό για να φτάσεις σε ένα διαφορετικό λιμάνι θα πρέπει να αλλάξεις ρότα, πλεύση.


Λίγες τεχνικές καταπολέμησης του άγχους πριν την ομιλία σας!

Γίνε φίλος της Σελίδας μας. Καθημερινά άρθρα και πληοροφίες για μια καλύτερη ζωή!

Διαβάστε ακόμη:

«Δεν έχω χρόνο»

xronosτου Γιάννη Αραχωβίτη

Ποια είναι η πιο συνήθης απάντηση που λαμβάνεις , όταν ρωτάς φίλους και γνωστούς (και άγνωστους) , γιατί δεν ζουν τη ζωή που θέλουν;

«Δεν έχω χρόνο»!

Αυτή η απάντηση αποτελεί την μεγαλύτερη και ευκολότερη δικαιολογία για να μην κάνουμε πράγματα- είτε αυτό αφορά την υγεία μας, τα οικονομικά μας, την δουλειά μας, είτε αφορά την σχέση μας με τους άλλους κ.λ.π.

Περισσότερα

Οκτώ λάθη που πρέπει να αποφύγετε στο LinkedIn

linkΤο LinkedIn είναι το Facebook των επαγγελματιών και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που σας δίνει την ευκαιρία να δείξετε πόσο ενεργοί και δραστήριοι είστε σε έναν συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο. Ωστόσο, υπάρχουν παγίδες που αν δεν τις αποφύγετε υπάρχει ο κίνδυνος να χάσετε σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης. Δείτε παρακάτω ορισμένα λάθη που πρέπει να διορθώσετε άμεσα στο προφίλ σας.

  •  Δεν έχετε προσθέσει φωτογραφία. Σκεφτείτε ότι, όταν ψάχνετε στις αγγελίες για να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα, συνήθως επιλέγετε να δείτε αυτές που συνοδεύονται από φωτογραφίες. Στις ευρωπαϊκές χώρες, υπάρχουν διάφορες τάσεις όσον αφορά την προσθήκη ή μη φωτογραφίας σε ένα βιογραφικό σημείωμα. Ωστόσο, στο LinkedIn η προσθήκη φωτογραφίας φαίνεται να αποτελεί συνήθη πρακτική παγκοσμίως.

Περισσότερα

Θεραπεία μέσω μουσικής (αρχαία Ελλάδα)

therapeia mousikiΗ Mουσικοθεραπεία είναι η εφαρμογή της μουσικής και η χρησιμοποίησή της, ως θεραπευτικό μέσο,μέσα από διάφορες μεθόδους και τεχνικές με σκοπό τη βελτίωση και τη διατήρηση της ψυχικής, πνευματικής και σωματικής υγείας.H μουσική είναι ένα δημιουργικό, μη λεκτικό μέσο που προωθεί την προσωπική έκφραση και ανάπτυξη του ατόμου, όπως και την επικοινωνία και την επαφή του με τους άλλους. H θεραπευτική ιδιότητα του ήχου και της μουσικής αποτελεί αντικείμενο έρευνας και μελέτης.O ακριβής χαρακτήρας και η δομή της θεραπευτικής μουσικής είναι βέβαια άγνωστος, αφού μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιηθεί για πειραματισμό διάφορα μουσικά ακούσματα, όπως η κλασική, η ελαφρά ποπ, ή η τζαζ μουσική και φυσικα η επιλογή της μουσικής για θεραπευτική χρήση επηρεάζεται από την κουλτούρα με την οποία κάποιος έχει ανατραφεί.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software