Έτσι δεν είναι;

etsi einaiτου Γιάννη Αραχωβίτη

Πράγματι οι καιροί είναι δύσκολοι (τουλάχιστον στην χώρα μας) και για να μπορέσεις να βοηθήσεις όλους όσους χρειάζονται την βοήθειά σου δεν είναι εύκολο.
Με το που θα μπεις στο μετρό θα περάσουν 3-4 συνάνθρωποί μας που ο καθένας για τους δικούς του λόγους ζητούν την βοήθειά μας. Το ίδιο συμβαίνει στους δρόμους της Αθήνας, το ίδιο συμβαίνει στους σταθμούς, δεξιά αριστερά. Ακόμα και να μπορούσες δώσεις από κάτι σε όλους δεν θα έβρισκες άκρη.

Από την άλλη μεριά το να φτάνουμε στο άλλο άκρο είναι υπερβολικό. Το να κλείνουμε τα μάτια μας, τα αυτιά μας, την πόρτα μας και την καρδιά μας σαν να μην υπάρχουν δεν μας τιμά. Όπως δεν τιμά και τους όποιους κακοπροαίρετους και “πονηράκηδες” που ζητούν συνεχώς από επιλογή και από «επάγγελμα». Το να ξεχωρίσεις τον πραγματικά άτυχο στην ζωή από τον άλλο που εκμεταλλεύεται την φιλευσπλαχνία των ανθρώπων δεν είναι εύκολο.

Όμως μην αφήσουμε αυτές τις δυσκολίες μας κάνουν αδιάφορους και άκαρδους προς όποιους πραγματικά υποφέρουν και έχουν την ανάγκη ενός πιάτου φαγητού, μιας μικρής εξυπηρέτησης , μιας καλημέρας, και σε όποιους κάποια από τα πουκάμισα που μας στένεψαν θα μπορούσαν να του φανούν χρήσιμα. Όταν κάποιος θέλει να κάνει το καλό, βρίσκει αυτόν που όντως το χρειάζεται. Όταν δεν θέλει, του φαίνονται όλοι ύποπτοι και ενοχλητικοί. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι ξέρουμε ποια άτομα στην γειτονιά , στο χωριό μας, έχουν ανάγκη, ποια είναι ορφανά και ποιος είναι άνεργος.

Είπαμε όλους δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε αλλά όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον. Έτσι δεν είναι;


O δρόμος προς την κορυφη!

Γίνε φίλος μας! Πάτα "Μου αρέσει/ like" στη Σελίδα μαςΓίνε φίλος μας! Πάτα "Μου αρέσει/ like" στη Σελίδα μας
Καθημερινά εμπνευσμένα άρθρα, γνωμικά,θετική ενέργεια, χαμόγελο

Διαβάστε ακόμη:

Άλλαξε ρότα!

rotaτου Γιάννη Αραχωβίτη

Είναι γνωστό πως σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν σηκώσουμε τα μανίκια. Όσο και να ονειρευόμαστε κάτι, όσο και να διαλογιζόμαστε, όσες θετικές διαβεβαιώσεις και να στείλουμε στο σύμπαν, στο τέλος της ημέρας θα χρειαστεί να δράσουμε. Χωρίς πράξεις, αποτέλεσμα δεν έρχεται.

Περισσότερα

Black Friday – Μαύρη Παρασκευή! Έκπτωση 50%

Black Friday – Μαύρη Παρασκευή! Έκπτωση 50%

Λέμε να πάμε και εμείς με τη μόδα και να προσφέρουμε για σήμερα (Black Friday) μια γενναία έκπτωση στις υπηρεσίες μας.

Περισσότερα

21 απαραίτητα και κρίσιμα «μαθήματα» που οι άνθρωποι τα έμαθαν αργά στην ζωή τους (μακάρι να τα είχαν μάθει νωρίτερα)

life-lessonsΜερικά από αυτά τα μαθήματα μαθαίνονται δύσκολα αλλά είναι σημαντικά. Γνώριζε ότι η ζωή μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή για αυτό να χαίρεσαι και να εκτιμάς αυτά που έχεις ενώ μπορείς. Να χαίρεσαι την ζωή, να είσαι θετικός και να βγάζεις τον καλύτερό σου εαυτό.

Μάθε εγκαίρως για να γλυτώσεις βάσανα, στεναχώριες, απογοητεύσεις και αποτυχίες. Ελπίζω να βοηθηθείς!!

Διάβασέ τα δωρεάν πατώντας παρακάτω.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software