Το γέλιο θεραπεύει!

gelioΗ ικανότητα κάποιου να γελά σε μια κατάσταση ή σε ένα πρόβλημα τον χαρακτηρίζει ανώτερο και δυναμικό. Το χιούμορ και το γέλιο προωθούν μια θετική και ελπιδοφόρα στάση ζωής . Είναι λιγότερο πιθανό να υποκύψουμε σε αισθήματα κατάθλιψης και ανικανότητας εάν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε με χιούμορ τα προβλήματα μας. Το χιούμορ μας δίνει την αίσθηση ότι υπάρχουν προοπτικές στα προβλήματα μας. Το γέλιο μας δίνει την δυνατότητα να απελευθερώσουμε όλα τα συναισθήματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε άβολα , τα οποία όταν τα κρατάμε μέσα μας είναι πιθανό να δημιουργούν βιοχημικές αλλαγές στο σώμα μας και να βλάπτουν την υγεία μας.

Ο Herbert Lefcourt , διακεκριμένος ψυχολόγος του πανεπιστήμιου του Γουότερλου στον Καναδά ερεύνησε την πιθανότητα η αίσθηση του χιούμορ να μπορεί να αλλάξει την συναισθηματική μας ανταπόκριση απέναντι στο στρες. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η ικανότητα του να εκτιμούμε και να έχουμε αίσθηση του χιούμορ μπορεί να συνεισφέρει στην διαχείριση των ψυχολογικών μας διαταραχών οι οποίες οδηγούν στη δημιουργία αρνητικών γεγονότων στη ζωή μας .

πηγή: Physio-aid


Ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις αυτό που θέλεις!!!

Κάνε "μου Αρέσει -Like" στην σελίδα! Δωρεάν άρθρα, νέα, προσφορές!

Διαβάστε ακόμη:

Ήδη πέρασε ο πρώτος μήνας του 2015!

riskτου Γιάννη Αραχωβίτη
www.SuccessMentor.gr

- Τι έγινε προχωρήσαμε καθόλου;
-Σε τι;
- Μα στα σχέδια που έκανες στην αρχή του χρόνου. Ότι φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, ότι θα τα δώσεις όλα και δεν θα τα παρατήσεις….
- εε ξέρεις μωρέ! Δεν είχα χρόνο, έτρεχα.. για να είμαι ειλικρινής, δεν ξεκίνησα καθόλου. Ή για να είμαι πιο ακριβής έκανα δυο τρεις προσπάθειες αλλά μετά έμπλεξα… και τα παράτησα..

Περισσότερα

Η ομορφιά υπάρχει (και για σένα) όταν θέλεις να την δεις

birdτου Γιάννη Αραχωβίτη (SuccessMentor)

"Δεν βρίσκω άλλη αιτία για την άφιξή μου σ’ αυτήν την γη......
Ήρθα να δω την ομορφιά.....
Μήπως δεν είναι αρκετό;"

Α.Παπαδακη

Μάλλον θα υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους ο καθένας έχει έρθει στη γη.
Όμως έτσι κι αλλιώς το να «βλέπεις την ομορφιά» από μόνο του είναι θετική στάση και στοιχείο.
Το να μπορείς να ανακαλύπτεις ή καλύτερα να αποκαλύπτεις την ομορφιά που υπάρχει διάχυτη σε όλο το σύμπαν είναι μια σπάνια ιδιότητα που δυστυχώς όχι μόνο δεν την διαθέτουν όλοι αλλά και πολλοί λίγοι την εξασκούν. Αντιθέτως αναλώνονται , φθείροντας τον εαυτό τους και τους άλλους τριγύρω τους με ακατάσχετη μουρμούρα για το «πόσο άσχημα είναι το δείνα και πόσο απαίσιο το άλλο».

Περισσότερα

Δείτε μερικές από τις ατάκες του Αριστοτέλης Ωνάση. Ποια σας εκφράζει; Πως τη σχολιάζετε; Πόσο επίκαιρη είναι;

onasisΟ Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν Έλληνας μεγιστάνας και εφοπλιστής έζησε 1900-1975

Ποτέ δεν κατάλαβα την προτροπή «την υπογραφή σου και το κάτω το κεφάλι σου να προσέχεις που τα βάζεις». Έτσι χάνεις σίγουρα και στις δουλειές και στη ζωή.

Ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες.

Το μυστικό στις μπίζνες είναι να ξέρεις κάτι που κανένας άλλος δεν ξέρει.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software