Η λέξη ευχαριστώ!

thanksτου Γιάννη Αραχωβίτη

Μια από τις πιο όμορφες λέξης είναι το ευχαριστώ. Πολλές φορές είναι το εισιτήριο που μας βάζει στην καρδιά του άλλου.
Κάποιες άλλες είναι η απόλυτη πληρωμή για κάτι καλό που μας έκαναν ή κάναμε.

Είναι η γέφυρα που ενώνει άρρηκτα αυτόν που δίνει και αυτόν που δέχεται. Είναι η αποδοχή της καλοσύνης και η έκφραση της ευγνωμοσύνης.
Η έλλειψή της δημιουργεί μια δυσφορία γιατί η αχαριστία , το γράφαμε και στα λευκώματα ως μαθητές, είναι από τα χειρότερα ελαττώματα. Κανείς δεν συμπαθεί τον αχάριστο.
Χωρίς να σημαίνει ότι το καλό το κάνουμε για το ευχαριστώ, η έλλειψη αναγνώριση της προσφοράς, προκαλεί μια πικρία.

Για αυτό μην ξεχνάς να λες ευχαριστώ σε όσους ομορφαίνουν την ζωή σου. Ευχαρίστησε τους γονείς σου, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου. Τον γείτονα που σου έφερε την εφημερίδα, τα πουλιά που σου κελαηδούν, τον σκύλο που σου κουνάει την ουρά του.

Μην παραμελείς την ευγένειά και την ευγνωμοσύνη. Μια σταγόνας τους αρκεί για να μαλακώσει και την πιο σκληρή καρδιά. Το ευχαριστώ ,όταν το εννοεί κάποιος, αξίζει πολλά καντάρια χρυσό.
Ουδείς αγάπησε τον αχάριστο. Όλοι αγαπούν αυτόν που εκτιμά το καλό που του κάνουμε , την προσφορά μας και την καλοπροαίρετη βοήθειά μας.

Κράτησε την γέφυρα των ψυχών ανοικτή με το να ευχαριστείς και να ευγνωμονείς το κάθε τι που σου προσφέρει ο συνάνθρωπός σου, η φύση, ο θεός.

Γιάννης Αραχωβίτης
www.SuccessMentor.gr


Γίνε φίλος της Σελίδας. Λάβε καθημερινά δωρεάν άρθρα, νέα και προσφορές που σε βοηθούν να αναπτυχθείς! .

Πάτα "Μου Αρέσει- Like" και «Να λαμβάνω ειδοποιήσεις»!

Βελτίωσε τον εαυτό σου – Άλλαξε την ζωή σου !!! ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ του SuccessMentor - βελτίωσε την ζωή σου!

Διαβάστε ακόμη:

Νόμοι που διέπουν την πορεία μας!

nomoiτου Γιάννη Αραχωβίτη

«Αν στα είκοσι δεν μάθεις,
στα τριάντα δεν κάνεις,
στα σαράντα δεν έχεις,
τότε στα πενήντα ούτε θα μάθεις, ούτε θα κάνεις, ούτε θα έχεις». – Μάρκος Αυρήλιος

Στην ζωή και στην φύση υπάρχει πάντα νομοτέλεια, μια φυσιολογική ροή και σειρά των πραγμάτων. Είναι η προϋπόθεση που απαιτείται για να εξελιχθούν / αναπτυχθούν κάποια φυσικά και κοινωνικά φαινόμενα. Για παράδειγμα δεν μπορείς να θερίσεις αν πρώτα δεν σπείρεις.

Περισσότερα

Η δύναμη του συσωρευτικού πλεονεκτήματος

Η δύναμη του συσωρευτικού πλεονεκτήματος

Αυτό που είναι αρχικά ένα μικρό, φαινομενικά ασήμαντο  πλεονέκτημα στην πορεία γίνεται τεράστιο. Δες που έχεις ταλέντο, προβάδισμα, που ξεχωρίζεις και επένδυσε σε αυτό σου το δυνατό σημείο ακόμα περισσότερο.

Περισσότερα

Η διαφορά ανάμεσα στο καλό και το σπουδαίο αποτέλεσμα.

Η διαφορά ανάμεσα στο καλό και το σπουδαίο αποτέλεσμα.

Του Γιάννη Α. Αραχωβίτη

Η μεγαλύτερη απειλή για επιτυχία είναι η βαρεμάρα και η ανυπομονησία.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software