Η αρχή της μέρας δίνει τον τόνο και για τις υπόλοιπες ώρες!

day-startτου Γιάννη Αραχωβίτη (θετικός εκπαιδευτής-SuccessMentor)

Ξεκινήστε την μέρα θετικά. Ευχαριστείστε το θεό που μπορείτε και ακούτε . βλέπετε, υπάρχετε και αυτοδεσμευτείτε να κάνετε την καλύτερη χρήση του χρόνου και των δυνατοτήτων σας. Μπείτε με θετικό πνεύμα και προσδοκίες. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να κατσουφιάζει και μουρμουράει με το πρώτο άνοιγμα τον ματιών σας. Η έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι ένα στραβό ξεκίνημα της μέρας, δίνει τον ανάλογο τόνο (στραβό) για τις επόμενες 4-6 ώρες.


Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορεί να σας στρεσάρουν πρωί πρωί. Η ετοιμασία για την δουλειά, οι βιαστικές προετοιμασίες ώστε τα παιδιά να πάνε στο σχολείο, η πρωινή κυκλοφορία στους δρόμους. Αλλά αυτά θα υπάρχουν πιθανότατα και αύριο και από την στιγμή που δεν μπορείς να τα αλλάξεις, προσπάθησε να αλλάξεις τον τρόπο που τα βλέπεις και την βαρύτητα και την διάρκεια σκέψης που τους δίνεις στο μυαλό σου. Μάθε να αποδέχεσαι κάποια πράγματα χωρίς να σε δηλητηριάζουν κάθε μέρα. Μάθε να εστιάζεις το μυαλό σου προς τα ευχάριστα πράγματα, προς πράγματα που προσδοκάς και θέλεις να δημιουργήσεις. Όπου εστιάζεις τπ μυαλό σου ανάλογα συναισθήματα προκαλείς.

Επίσης δράσε με χαρούμενο στυλ. Ακόμα και αν αρχικά δεν το νοιώθεις. Οι πράξεις μας (έστω και λίγο προσποιητές ή αν τις ξεκινήσαμε μόνο με την δύναμη της πειθαρχίας αρχικά ) επηρεάζουν τα συναισθήματά μας και την διάθεση. Πόσες φορές δεν ήσουν απρόθυμος να μπεις στο χορό, να πας σε ένα πάρτι αλλά όταν πήγες σιγά σιγά σου ήρθε η διάθεση και πέρασες πανέμορφα;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινάς την μέρα σου ευχάριστα και με θετικές προσδοκίες και πολλά τα οφέλη που αποκομίζεις από μια τέτοια νοοτροπία και τρόπο σκέψης και διάθεσης. Φτιάξε το δικό σου στυλ ευχάριστου πρωινού. Απόλαυσε τον καφέ που θα πιείς, το φιλί των παιδιών σου, το κελάδημα των πουλιών, την δροσιά και το καλωσόρισμα του ήλιου... Φτιάξε μια διαδικασία που σε "φτιαχνει",που σου ανεβάζει την διάθεση . Που σε κάνει ανάλαφρο, ευχάριστο , αισιόδοξο και σίγουρο ότι και το υπόλοιπο της μέρας θα πάει καλά. Κάντο για 3-4 βδομάδες συνειδητά και θα δεις ότι σιγά σιγά θα ξυπνάς και θα έχεις την διάθεση του ..σκύλου σου. Λες και έχεις πιάσει το λαχείο. Καλημέρα και καλή συνέχεια. Με χαμόγελο, καλοσύνη και αισιοδοξία.
---------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ του SuccessMentor - βελτίωσε την ζωή σου!

Γίνε φίλος της Σελίδας. Λάβε καθημερινά δωρεάν άρθρα, νέα και προσφορές που σε βοηθούν να αναπτυχθείς! .

Πάτα "Μου Αρέσει- Like" και να λαμβάνω ειδοποιήσεις!

Διαβάστε ακόμη:

Να εκφράζεις τα συναισθήματά σου

freudτου Γιάννη Αραχωβίτη

Δυστυχώς πολλές φορές η επιλογή μας είναι να μην μιλήσουμε, να μην εκφράσουμε την αντίρρησή μας, να μη διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει, να μην πούμε πως νοιώθουμε γύρω από κάτι. Αυτό είναι μια συνήθη στρατηγική για να αποφύγουμε τις αντιπαραθέσεις, την γκρίνια, την αμηχανία κ.λ.π.

Περισσότερα

Η πάλη μας κάνει δυνατότερους

paliΗ πάλη προς την ελευθερία και την αρετή είναι που μας κάνει δυνατούς ώστε να μπορούμε να πετάξουμε ψηλότερα. Δώστε την ευκαιρία, αφήστε ή βοηθήστε τους άλλους (ιδιαίτερα τα παιδιά) να αναπτυχθούν.

Περισσότερα

Πως μπορεί ένας Μέντορας να σε βοηθήσει..γιατί είναι τόσος χρήσιμος;

business-success-mentorτου Γιάννη Αραχωβίτη (SuccessMentor)

Κάποια παιδιά ευτύχησαν να έχουν δίπλα τους ένα δάσκαλο, που ήξερε με απέραντη τρυφερότητα και κατανόηση να μεταδίδει γνώσεις, να κατευθύνει χωρίς πίεση και επιβολή τα παιδικά βήματα προς την μάθηση και την δημιουργία, να συμβουλεύει  και να διευκολύνει το πέρασμα από τις όποιες Συμπληγάδες

Μα και ο ενήλικος, που ξεκινά ή επεκτείνει μια δουλειά, σαν το παιδί είναι: για να  προχωρήσει, να αποκτήσει στρατηγική, να ξεπεράσει δυσκολίες, να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει, έχει πάντα ανάγκη από την εμπειρία του ειδικού. Όσο εξαιρετικός και αν είναι κάποιος, όσο ιδανικές και αν είναι οι συνθήκες, όσο παραμυθένια ρόδινο και αν προοιωνίζεται το μέλλον, όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως έχουμε ανάγκη από βοήθεια και καθοδήγηση.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software