Γιατί… όλα εξαρτώνται μόνο από μένα!!!

CHAPLINΣήμερα ξύπνησα νωρίς και αναρωτήθηκα τι πρέπει να κάνω, πριν το ρολόι μου δείξει μεσάνυχτα.
Είναι δική μου η απόφαση να διαλέξω, με ποιόν τρόπο θα ξοδέψω τη μέρα μου.
Μπορώ να παραπονεθώ γιατί βρέχει, ή να ευχαριστήσω την βροχή γιατί καθαρίζει την ατμόσφαιρα!

Μπορώ να είμαι θλιμμένος επειδή δεν έχω χρήματα…
…ή να νιώσω ευτυχισμένος, επειδή αποφάσισα να περιορίσω τις δαπάνες μου!
Μπορώ να γκρινιάζω για την υγεία μου, ή να ευγνωμονήσω τον Θεό που είμαι ζωντανός!
Μπορώ να παραπονιέμαι ότι φταίνε οι γονείς μου για τη φτώχεια μου, ή να τους ευγνωμονώ που με έφεραν στον κόσμο!
Μπορώ να βαριέμαι όταν πρέπει να πάω να δουλέψω, ή να νιώθω ευλογημένος, που έχω μια δουλειά!
Μπορώ να δυσανασχετώ, επειδή πρέπει να κάνω κάποιες δουλειές στο σπίτι μου…
…ή να δοξάζω το Θεό, που έχω μία στέγη!
Μπορώ να στεναχωριέμαι, γιατί κάποιοι φίλοι μου με πλήγωσαν…
…ή να είμαι γεμάτος χαρά, επειδή μπορώ να κάνω καινούργιες φιλίες!
Μπορώ να είμαι απογοητευμένος γιατί κάτι που ονειρεύτηκα δεν πραγματοποιήθηκε…
…ή να είμαι ευτυχισμένος γιατί έχω την δυνατότητα, να κάνω μια καινούργια αρχή!
Η μέρα είναι μπροστά μου και με περιμένει.
Περιμένει να την προγραμματίσω, με τον τρόπο που θέλω εγώ!
Κι εγώ είμαι εδώ!
Είμαι ο άνθρωπος που μπορεί να δώσει μορφή και σχήμα σ’ αυτό το υπέροχο έργο…
Γιατί…
όλα εξαρτώνται μόνο από μένα!!!

Τσάρλυ Τσάπλιν

Διαβάστε ακόμη:

Μείνε νέος και στα –ήντα σου!!!!

happy-workerτου Γιάννη Αραχωβίτη (SuccessMentor)

«Όποιος σταματάει να μαθαίνει είναι ‘γέρος’  και δεν παίζει ρόλο αν είναι στα τριάντα του ή στα ογδόντα του. Όποιος συνεχίζει να μαθαίνει παραμένει νέος. Το πιο σπουδαίο πράγμα στη ζωή είναι να κρατάς το μυαλό σου νέο και ζωντανό» ~ Χένρυ Φορντ

Νοιώθω ότι μερικές φορές αναπτύχθηκα  περισσότερο σε 10 μέρες από ότι σε δέκα χρόνια. Αυτό έγινε επειδή εκείνη τη περίοδο (στις 10 μέρες) αποφάσισα να μάθω εντατικά και ήμουν στη παρέα ή υπό την καθοδήγηση εμπνευσμένων μεντόρων/δασκάλων. Σαν συνέπεια είναι ότι έκτοτε αφιέρωσα πολύ χρόνο και ενέργεια στη συνεχή ανάπτυξή μου σε διάφορους τομείς της ζωής (επαγγελματικούς, προσωπικούς, πνευματικούς κ.λ.π.).

Περισσότερα

Γιατί άρχισα και γιατί δεν θα σταματήσω

arxiΥπάρχουν πολλοί και λόγοι γιατί άρχισα να γυμνάζομαι κάθε πρωί. Εδώ και 5 χρόνια, 5 μέρες τη βδομάδα, ξυπνώ στις 6 και στις 6.30 είμαι στο γήπεδο και τρέχω, γυμνάζομαι. Το ξύπνημα δεν είναι πάντα ευχάριστο αλλά όταν έχεις σοβαρούς λόγους το ξεπερνάς. Και όπως είπα, υπάρχουν πολλοί λόγοι, αλλά θα ήθελα να αναφερθώ σε τρεις και νομίζω ότι είναι αρκετοί για να μου δίνουν κίνητρο.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι γυμναστική μου δίνει φυσική και ψυχική ενέργεια για να ανταποκριθώ στις διάφορες εργασίες που πρέπει να εκτελέσω κάθε μέρα. Παλαιότερα κουραζόμουν εύκολα, ένοιωθα άνευρος, και τρόπος του λέγειν, « σερνόμουνα» ανόρεκτα όλη την μέρα. Αυτό έχει βελτιωθεί κατά πολύ, μπορώ και αποδίδω περισσότερο, ποιοτικότερα και χωρίς να βαρυγκωμώ όλη την ώρα. Επίσης έχω μάθει να καταλαβαίνω καλύτερα τις αντοχές μου, να διαχειρίζομαι την ενέργειά μου ορθότερα και να προλαβαίνω με διάφορες τεχνικές το ενεργειακό άδειασμα. Χωρίς ενέργεια δεν μπορείς να παράγεις, Συνεπώς χρειάζεσαι τρόπους αποφόρτισης του στρες και της κούρασης και να επαναφορτιστείς ενεργειακά.

Περισσότερα

Τόλμα να είσαι!

Τόλμα να είσαι!

Όταν η μέρα αρχίζει, τόλμα να χαμογελάς από ευγνωμοσύνη.
Όταν υπάρχει σκοτάδι, τόλμα να είσαι ο πρώτος που θα ανάψει το φως.
Όταν υπάρχει αδικία, τόλμα να την πολεμήσεις.
Όταν η ζωή σε ρίχνει κάτω, τόλμα να ξανασηκωθείς.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software