Δώσε τα δώρα σου! Πρόσφερε χαρά και ανακούφιση!

doraτου Γιάννη Αραχωβίτη (www.SuccessMentor.gr)

Ένας από τους υψηλότερους ανθρώπινους σκοπούς θα πρέπει να είναι η συνεισφορά. Το να συμμετέχεις ενεργά και να συμβάλεις θετικά στα κοινωνικά δρώμενα είναι ύψιστο χαρακτηριστικό χρήσιμου και συνειδητοποιημένου πολίτη.

Όταν ο άνθρωπος σκέφτεται ευρύτερα, πέρα από το στενό του εγώ, και ενδιαφέρεται για το πώς ο κόσμος θα γίνει καλύτερος εκπληρώνει σε μεγάλο βαθμό την αποστολή του.

Η συνεισφορά μπορεί να έχει διάφορες εκφράσεις. Μπορεί να εκφράζεται οικονομικά π.χ. κάποιος διαθέτει μέρος του πλούτου του σε ένα κοινωφελές ίδρυμα, στην ανακούφιση μιας πάσχουσας κοινωνικής ομάδας. Κάποιος άλλος συνεισφέρει θετικά με τον δημιουργεί ιδέες και να τις μοιράζεται για το γενικό καλό. Κάποιος τρίτος γράφει τραγούδια, ποιήματα προσφέροντας ανακούφιση, χαρά και δημιουργικό προβληματισμό στους άλλους.

Ο αγρότης επιλέγει να μην δηλητηριάζει τα κηπευτικά του ώστε τα προϊόντα του να είναι όσο πιο αγνά γίνεται. Ο μαραγκός βάζει το μεράκι του. Ο μουσικός καταθέτει την ψυχή του.

Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει θετικά στον κόσμο αυτό. Το να προσφέρεις χαρά ,πρόοδο, ψυχική ανάταση είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εξίσου σημαντικό είναι και το να περιορίσεις τις αιτίες πόνου, φτώχειας και ανέχειας.

Κάνε αυτό που μπορείς με αγάπη και μεράκι. Δώσε τον καλύτερο εαυτό σου και άσε τον κόσμο να κερδίσει από τα ταλέντα σου. Μην του στερείς τα δώρα σου. Μην τα κρατάς κλειδωμένα. Δώσε την δική σου δημιουργία, παίξε την δική σου μελωδία, τον δικό σου σκοπό.

Ζήσε μια ζωή με αρμονία και πληρότητα. Όταν εκπληρώνεις τον σκοπό σου, κανείς δεν ήρθε τυχαία σε αυτό τον κόσμο, ανταποδίδεις την ευλογία της ζωής που σου έδωσε ο θεός.

Επίσης διάβασε: Εσύ τα κάνεις υπαρκτά!!

Γίνε φίλος της σελίδας μας!!! Δωρεάν άρθρα, δώρα, προσφορές!!! Kάνε μας "Μου αρέσει-Like"

Διαβάστε ακόμη:

Οι αξίες αναδεικνύονται όταν δοκιμαζόμαστε!

axiesτου Γιάννη Αραχωβίτη

Τώρα που πιάσανε τα κρύα, τα δύσκολα για τους άστεγους και για τα αδέσποτα, ας δώσουμε τον ένα μας χιτώνα σε αυτούς που τον χρειάζονται.
Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους και πραγματικά το να ζητάς από κάποιον να είναι ελεήμονας ίσως και να μην είναι το ευκολότερο πράγμα. Όμως όλοι μας μέσα μας, βαθιά μέσα στην καρδιά μας, ξέρουμε ότι έχουμε περίσσευμα. Μπορούμε να δώσουμε κάτι που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε. Κάτι που για μας δεν είναι απαραίτητο αλλά για κάποιον άλλο μπορεί να κάνει τη διαφορά στις μέρες που περνάμε.

Περισσότερα

Η δύναμη του συσωρευτικού πλεονεκτήματος

Η δύναμη του συσωρευτικού πλεονεκτήματος

Αυτό που είναι αρχικά ένα μικρό, φαινομενικά ασήμαντο  πλεονέκτημα στην πορεία γίνεται τεράστιο. Δες που έχεις ταλέντο, προβάδισμα, που ξεχωρίζεις και επένδυσε σε αυτό σου το δυνατό σημείο ακόμα περισσότερο.

Περισσότερα

Γίνε η γέφυρα για να περάσει ο άλλος!!

gefira(5 Οκτώβρη, παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών!)
του Γιάννη Αραχωβίτη

«Ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει τις δικές του γέφυρες» - Νίκος Καζνατζάκης

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software