Άμα πάρεις λάθος τρένο, όπου και να κατέβεις, πάλι λάθος θα είσαι...

trainτου Γιάννη Αραχωβίτη (www.SuccessMentor.gr )

Οι επιλογές που κάνουμε καθορίζουν και το που θα καταλήξουμε στη ζωή.
Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό κάθε φορά να υπολογίζουμε και να εξετάζουμε τα πράγματα.
Αν μια πράξη δεν ανταποκρίνεται στην ηθική μας, στα θέλω μας και γενικότερα δεν μας «κάθεται» καλά θα ήταν σοφότερο να πάρουμε λίγο χρόνο και να κάνουμε μια ενδοσκόπηση. Να κάνουμε μια εσωτερική και εξωτερική έρευνα για να καταλήξουμε στον αν πραγματικά μας ταιριάζει και αν αυτή είναι η κατεύθυνση που θέλουμε να κινηθούμε.

Πολλοί άνθρωποι ξεκινάνε κάτι και στα μισά του δρόμου αρχίζουν να αναρωτιόνται αν έχουν πάρει τη σωστή απόφαση, αν μπήκαν στο σωστό καράβι ή τραίνο. Η σκέψεις έχουν αξία να γίνονται και στο σωστό χρόνο. Τότε είναι που βοηθούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά.

Βεβαίως δεν λέω ότι πρέπει να μένουμε αιωνίως στις σκέψεις ούτε να αναβάλουμε τα πάντα μένοντας μονίμως κολλημένοι στον βατήρα της εκκίνησης. Αλλά κάθε πράξη που θα επηρεάσει σημαντικά τη ζωής μας, στο που θα καταλήξουμε, σε τι προορισμό θέλουμε να πάμε, με ποιον θέλουμε να μοιραστούμε το ταξίδι της ζωής μας είναι κάτι που απαιτεί λίγο χρόνο, έρευνα και περίσκεψη.

Μην πηδάς στο πρώτο τραίνο που περνάει από εμπρός σου. Ρώτα πρώτα που πηγαίνει. Μην αποφασίζεις πριν σκεφτείς, πριν κοιτάξεις τα συναισθήματά σου, πριν αναλογιστείς τις πιθανές απαιτήσεις και συνέπειες των επιλογών σου. Λίγη στρατηγική, λίγη σκέψη, λίγη συζήτηση με κάποιον που έχει τη σοφία, την εμπειρία και την διάθεση να σε συμβουλέψει μπορεί να αποδειχτεί θησαυρός.

Αν χρειάζεσαι να μοιραστείς κάτι ,κάτι να ρωτήσεις, γράψε μου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γίνε φίλος της Σελίδας μας . Κάνε " Μου Αρέσει- Like"
Coaching -Top Performance Training- Mentoring
https://www.facebook.com/pages/Success-Mentor/180718888790068
Δωρεάν άρθρα- προσφορές-δώρα!!

Διαβάστε ακόμη:

Χρόνος και χώρος για περισυλλογή!!!

arahovitisτου Γιάννη Αραχωβίτη (SuccessMentor)

«Η ζωή που δεν εξετάζεται δεν αρμόζει σε άνθρωπο» -Σωκράτης

Ως επαγγελματίας εκπαιδευτικός γνωρίζω πως το να βρεις χρόνο για περισυλλογή, για συλλογισμό και στοχασμό είναι από τα βασικά εργαλεία για κάποιον που θέλει να μάθει. Επίσης είναι ένα εργαλείο το οποίο το χρησιμοποιούμε στο (SuccessMentoring) για ανάλυση, ανατροφοδότηση, ανασύνταξη και ανάπτυξη. Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εξασκούνται συχνά και αρκετά σε αυτή την σημαντική τεχνική.

Περισσότερα

Μάθε να ρωτάς! Έτσι βρίσκεις το δρόμο της ανάπτυξης, το κλειδί της επιτυχίας!

queΜία απλή ερώτηση μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου

Η ερώτηση είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος στο δρόμο προς την αναζήτηση.

Αυτό το τόσο απλό πράγμα είναι το κλειδί για να ανοίξουμε μια πόρτα άπειρων πιθανοτήτων μπροστά μας. Οι σημαντικές ερωτήσεις δε, είναι αυτές που ξεκλειδώνουν τις απεριόριστες δυνατότητές μας.

Όλες οι μεγάλες αλλά και οι μικρές ανακαλύψεις στον κόσμο, προήλθαν από μία απλή ερώτηση. Στην φιλοσοφία αυτές οι μεγάλες ερωτήσεις είναι "Ποιός είμαι;", "Τι έχω έρθει να κάνω;", ενώ στην επιστήμη συνήθως γίνονται οι ερωτήσεις "τι κρύβεται πίσω από το τάδε φαινόμενο", "Πως μπορώ να κάνω κάτι καλύτερα";

Περισσότερα

Τα «ελαττώματά» μας

Τα «ελαττώματά» μας

Ένα δεκάχρονο αγόρι αποφάσισε να μάθει τζούντο (Γιαπωνέζικη πολεμική τέχνη), παρά το γεγονός ότι είχε χάσει το χέρι του σε ένα καταστροφικό αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Το μικρό αγόρι άρχισε τα μαθήματα με έναν ηλικιωμένο σοφό δάσκαλο του αθλήματος. Το αγόρι τα πήγαινε αρκετά καλά, για αυτό και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί μετά από τρεις μήνες εξάσκηση, ο δάσκαλός του το είχε μάθει μόνο μία κίνηση.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software