Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει τις ώρες του διασκεδάζοντας. Ο εξαιρετικός άνθρωπος στην εκπαίδευση του εαυτού του

educationτου Γιάννη Αραχωβίτη (www.SuccessMentor.gr)

Πράγματι πολλές ώρες περνάμε άσκοπα σερφάροντας άσκοπα και ψιλοζαλισμένα στο ίντερνετ, διαβάζοντας από περιέργεια τα διάφορα κουτσομπολιά, μια ατάκα που είπε ο δείνα ξερόλας ή ο τάδε «αστέρας» των τηλεοπτικών τηλεπαιχνιδίων. Ξαναδιαβάζουμε και αναπαραγάγουμε για χιλιοστή φορά τη φάση του πέναλτι που δεν δόθηκε στο χ ποδοσφαιρικό αγώνα ή το νέο φόρεμα της ξανθιάς τηλεπαρουσιάστριας.

Και βεβαίως δεν υποστηρίζω ότι το να διασκεδάζει κάποιος είναι κακό. Απεναντίας το θεωρώ αναγκαίο και χρήσιμο. Την ασταμάτητη και άσκοπη « χαζοδιασκέδαση» είναι που θεωρώ χάσιμο χρόνου. Αυτή που μας σερβίρουν τα MME και τα Social Media και δυστυχώς απορροφούν όλη μας την προσοχή και την παραγωγική μας ενέργεια.

Προστατέψτε τον χρόνο σας. Το που και πως αφιερώνεται το χρόνο σας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητά σας , το τι είστε και το τι θα γίνεται.
Η εκπαίδευση του εαυτού μας είναι η καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε. Από αυτόν μπορούμε να περιμένουμε την βελτίωση που πραγματικά χρειάζεται ο καθένας μας και όχι από την παθητική περιπλάνηση των ματιών μας στα κουτσομπολίστικα περιοδικά. Από αυτόν θα βρούμε την δύναμη και τη βοήθεια που θα χρειαστούμε στα δύσκολα. Αυτός είναι που μας μεταφέρει στο μονοπάτι της ζωής και αυτός χρειάζεται να τροφοδοτείτε με γνώσεις, ικανότητες και ψυχικές δυνάμεις.

Γίνεται λοιπόν επιλεκτικοί στο τι διαβάζετε, στο πως περνάτε τον χρόνο σας, στο ποιους συναναστρέφεστε. Κάθε τι που κάνετε μετράει. Είτε σας κάνει καλύτερους , είτε χειρότερους. Ο χρόνος και η ενέργεια είναι χρήμα και δεν πρέπει να ξοδεύεται απερίσκεπτα και άσκοπα.

Αν δυσκολεύεσαι στο να κάνεις τις αλλαγές που θέλεις γράψε μου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γίνε φίλος της Σελίδας. Κάνε «Μου Αρέσει- Like» Δωρεάν άρθρα & προσφορές!!

Διάβασε επίσης: Τα 6 μυστικά του αυτοέλεγχου

Διαβάστε ακόμη:

8 πράγματα που κάνουν διαφορετικά οι πετυχημένοι

success01Γιατί κάποιοι πετυχαίνουν τους στόχους τους, ενώ άλλοι όχι; Η αυθόρμητη απάντηση – ότι γεννιούνται με έμφυτα ταλέντα και επιδεξιότητες – είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του παζλ. Στην πραγματικότητα, η σχετική έρευνα που γίνεται εδώ και δεκαετίες δείχνει ότι οι πετυχημένο άνθρωποι δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους μόνο και μόνο επειδή είναι αυτό που είναι, αλλά επειδή κάνουν συγκεκριμένα πράγματα.

Περισσότερα

Διαφορετική η (καλωδίωση) γυναικείου και ανδρικού εγκεφάλου!


brainsΝέα μελέτη εξηγεί γιατί οι άνδρες διαβάζουν καλύτερα τους χάρτες ενώ οι γυναίκες έχουν ανώτερη μνήμη και συναισθηματική νοημοσύνη

Πως μας επηρεάζει?

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Στόχοι ζωής

image001Γιάννη Αραχωβίτη (successMentor)

Όσοι θέλουν να πετύχουν στη ζωή έχουν ένα κοινό πράγμα. Έχουν στόχους που είναι αντικειμενικοί, μετρήσιμοι και επιτεύξιμοι. Το να έχεις στόχους σε βοηθάει να αναπτυχθείς και να γίνεις το άτομο που θέλεις. Είτε οι στόχοι σου είναι προσωπικοί, οικονομικοί ή επαγγελματικοί σε προδιαθέτουν και σου δίνουν την κατεύθυνση της προσπάθειάς σου. Η διαδικασία της συνεχούς αυτοβελτίωσης είναι η συνταγή για την επίτευξή τους. Παρόλο που κάποιοι μπορούν να σχεδιάζουν, να οργανώνουν και να εκτελούν την όλη διαδικασία από μόνοι τους (σε κάποιο βαθμό), η βοήθεια ενός ειδικού (coach/mentor) είναι εξαιρετικά πολύτιμη αν θέλεις να αποφύγεις ολέθρια λάθη, μεγάλες σπατάλες και σημαντικό χάσιμο χρόνου.

επίσης: Ένα από μυστικό των ομιλητών !!!

Λάβετε καθημερινά άρθρα! Πατήστε «Μου Αρέσει» και μπείτε στη παρέα μας!!

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software