Η Πρακτική φέρνει την τελειότητα!!! Σωστά; Λάθος…

improvementτου Γιάννη Αραχωβίτη (www.SuccessMentor.gr)

Είναι προφανές ότι για να πετύχεις εξαιρετικά αποτελέσματα σε κάτι θα πρέπει να καταβάλεις μεγάλες προσπάθειες και ατελείωτες επίμονες ώρες πρακτικής. Αυτό δεν αποτελεί νέο. Απλούστατα , δεν μπορείς να διακριθείς αν δεν κάνεις ξανά και ξανά και πάλι ξανά πρακτική.

Αλλά για να αριστεύσεις σε κάτι δεν φτάνουν οι ατελείωτες ώρες προπόνησης και οι χιλιάδες επαναλήψεις. Η Αριστεία, η τελειότητα δεν υπάρχει, απαιτεί το σωστό είδος εξάσκησης. Η φυσική τάση των ανθρώπων, επαγγελματιών και μη, είναι να πέφτουν στη παγίδα της ρουτίνας από τη στιγμή που φτάνουν ένα υψηλό επίπεδο εκτέλεσης ενός έργου, μιας άσκησης κ.λ.π.
Για παράδειγμα εκτελείς ένα τραγούδι , ή ένα είδος μουσικής, στο πιάνο ξανά και ξανά. Στην αρχή, αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη για να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου. Και όπως έχω ήδη αναφέρει σε άλλα άρθρα μου, είναι μέσα από αυτές τις επίμονες και επίπονες ασκήσεις που κάποιος αρχάριος μπορεί να φτάσει κάποιο υψηλό επίπεδο απόδοσης.
Σε κάποιο σημείο, όμως, φτάνεις ένα επίπεδο αξιοπρόσεκτης επιδεξιότητας και απλώς το να επαναλαμβάνεις την ίδια άσκηση ή μέθοδο ξανά και ξανά δεν φέρνει περεταίρω βελτίωση. (Αυτό στη πραγματικότητα συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα: κάνε πρακτική με τον ίδιο τρόπο συνεχώς και θα παράγεις τα ίδια αποτελέσματα).

Ο Έρικσον, ο ψυχολόγος που έγραψε για τον κανόνα των 10.000 πρακτικής, τόνισε αυτή τη σημαντική διαφορά. «Δεν ωφελείσαι από τις μηχανικές επαναλήψεις μιας άσκησης αλλά από την συνεχή προσαρμογή των τεχνικών σου να φτάσεις πιο κοντά στο στόχο σου. Πρέπει να ρισκάρεις το σύστημα με το να σπρώχνεις τα όριά σου, να επιτρέπεις λαθάκια αρχικά καθώς θα ανεβάζεις τον πήχη».
Αυτό είναι το σημείο που οι πραγματικά σπουδαίοι (σε κάθε τομέα) ξεχωρίζουν. Είναι αυτοί που δεν αφήνουν τις (μεγάλες) ικανότητές τους να λιμνάσουν. Ακόμη και σε υψηλότατα επίπεδα απόδοσης βρίσκουν τρόπους να προκαλέσουν εσκεμμένα τον εαυτό τους και να βελτιστοποιήσουν τις τεχνικές τους παρά να επαναπαυτούν σε ήδη πετυχημένες ρουτίνες αλλά χωρίς περεταίρω πρόοδο. Βρίσκουν πάντα τρόπο να γίνουν έστω και 1% καλύτεροι από αυτό που ήταν χτες, την περασμένη βδομάδα, μήνα.

Αν θέλεις να χτίσεις μια συνήθεια ή να βελτιώσεις την ήδη υψηλή απόδοση επικοινώνησε μαζί μου για μια Δωρεάν συνεδρία στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο 6945 954 564.

Η επιτυχία δεν είναι θέμα τύχης αλλά γνώσης, προσπάθειας και σωστών συνεργασιών.

Επικονώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο 6945 954 564.

Κάνε «Μου Αρέσει- Like» στη Σελίδα μας (δωρεάν άρθρα, σεμινάρια, προσφορές)

Ο ρόλος του δασκάλου (μέντορα, προπονητή, καθοδηγητή)

Διαβάστε ακόμη:

15 πράγματα που οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες κάνουν κάθε μέρα!

15 πράγματα που οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες κάνουν κάθε μέρα!

blog-checklistΟι πιο αποτελεσματικοί επιχειρηματίες βλέπουν τον εαυτό τους ως πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο. Συνεχώς επενδύουν στον εαυτό τους και στο μέλλον τους μέσω συνεχούς εκπαίδευσης και αυτοβελτίωσης.

Αν θέλεις να γίνεις καλύτερος επιχειρηματίας ώστε να πετύχεις σε οτιδήποτε και αν επιχειρήσεις , τότε αφιέρωσε χρόνο και κόπο να βελτιώσεις τις καθημερινές σου συνήθειες.

Σου παραθέτω 15 πράγματα που βάζουν στο φορτωμένο τους πρόγραμμα αυτοί που θέλουν να ξεχωρίζουν στη ζωή και να επηρεάζουν τα πράγματα. Βρες τα βήματα που θα σε βάλουν για τα καλά σε τροχιά ανάπτυξης.

Διάβασε Δωρεάν – άμεση πρόσβαση με απλή εγγραφή!

Περισσότερα

Το απλό είναι και το καλό! Μείνετε στα βασικά!

aploτου Γιάννη Αραχωβίτη

"Η ζωή μας αναλώνεται σε λεπτομέρειες..
Απλοποιήστε,απλοποιήστε!!" -Henry David Thoreau

Τις περισσότερες ώρες μας δυστυχώς τις περνάμε σε πράγματα που δεν έχουν μεγάλη αξία για την βελτίωσή μας ή σε λεπτομέρειες που βρίσκουν τον τρόπο να μας αποσπάσουν την προσοχή. Πράγματα ασήμαντα καταβροχθίζουν το χρόνο μας, μας αποσυντονίζουν και μας αφήνουν στο τέλος της μέρας με μια αίσθηση κενού. Με την αίσθηση ότι η μέρα μας γλίστρησε με από τα δάχτυλά μας σαν την άμμο χωρίς να αφήσει ίχνος.

Περισσότερα

Πρόσθεσε αξία στη ζωή των άλλων

του Γιάννη Αραχωβίτη (SuccessMentor)

aksiaΠροσθέτοντας αξία στη ζωή των άλλων είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις και δεν έχει να κάνει τίποτα με τα χρήματα.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software