Διαφορετικοί τρόποι όψεις και απόψεις!

different ways of looking at somethingτου Γιάννη Αραχωβίτη (SuccessMentor)

Το να βλέπουν ή να αντιλαμβάνονται δύο άνθρωποι διαφορετικά το ίδιο πράγμα είναι σύνηθες. Πόσο μάλιστα αν υπάρχουν και διαφορετικά συμφέροντα.

Βεβαίως οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι βλέπουμε τα πράγματα αντικειμενικά. Και εκεί έγκειται το μπέρδεμα και οι έντονες διαφωνίες. Από την στιγμή που αντιλαμβάνεσαι ένα πράγμα με τον Α τρόπο το θεωρείς και πραγματικό και βάσει αυτού μιλάς, κινείσαι και διεκδικείς.

Για αυτό καλό είναι να μπαίνουμε στην διαδικασία να δούμε και την πλευρά του άλλου. Η δική του οπτική γωνία μπορεί να είναι διαφορετική και να βλέπει μια άλλη εικόνα που και αυτός με τη σειρά του την θεωρεί πραγματικότητα. Όταν μπαίνουμε στη θέση του άλλου, τότε είναι ευκολότερο να καταλάβουμε τη δική του οπτική και τη δική του άποψη. Και όταν καταλαβαίνεις το λόγο, τα αίτια και τα κριτήρια του άλλου είναι ευκολότερο να δείξεις κατανόηση και να προσπαθήσετε από κοινού να βρείτε μια κοινή συνισταμένη, ένα συμβιβασμό που να καλύπτει και τις δυο πλευρές. Το να μένουμε ταμπουρωμένοι πίσω από τις μονόχνοτες απόψεις μας και να επιμένουμε σε μια στείρα αντιπαράθεση τις περισσότερες φορές προκαλεί κακό και στα δυο μέρη και δυναμιτίζει και την μελλοντική πιθανότητα συνεργασίας προς ωφέλεια και των δυο πλευρών.

Μην βιάζεσαι λοιπόν να βγάλεις τον άλλο λάθος. Μην του βάζεις εύκολα την ταμπέλα του αντιπάλου. Πλησίασέ τον. Ρώτησέ τον. Συζήτησε μαζί του και σε πνεύμα κατανόησης και αλληλοσεβασμού βρείτε την χρυσή τομή.

Γίνε φίλος της Σελίδας (δωρεά άρθρα, νέα,προσφορές) https://www.facebook.com/pages/Success-Mentor/180718888790068

Διάβασε επίσης: α 6 μυστικά του αυτολέγχου!!
http://www.successmentor.gr/portal/arthra/143-ta-6-mystika-tou-aftoelegxou (απαιτείται πρόσβαση)

Διαβάστε ακόμη:

Όπως στον 6ο π. Χ. αιώνα του Πυθαγόρα, έτσι και σήμερα η πρόοδος και η επιτυχία απαιτούν μια αέναη ουσιαστική πληροφόρηση- Ιόλη

pithagorasΤι δ΄έρεξα; Τι μοί δέον ουκ ετελέσθη;» - Πυθαγόρας

« Μηδ’ ύπνον μαλακοίσιν επ’ όμμασι προσδέξασθαι» έλεγαν οι Πυθαγόρειοι, «πριν των ημερινών έργων τρίς έκαστον επελθείν»:

διόλου μην  δεχτείς ο ύπνος να πέσει στ’ απαλά σκέπαστρα των ματιών σου, πρίν κάθε έργο της ημέρας ξεχωριστά ολόκληρες τρείς φορές αναλύσεις (και αναρωτηθείς) «πή παρέβην; Τι δ΄έρεξα; Τι μοί δέον ουκ ετελέσθη;» πού αθέτησες τα συμφωνημένα κατά την εκτέλεση του έργου; τι δεν έπραξες με την καρδιά σου όλη; Τι έπρεπε εσύ να ολοκληρώσεις, μα δεν το έκανες; «Αρξάμενος δ’από πρωτου, επέξιθι» Και ξεκινώντας από το πρώτο ερώτημα, εξέτασε τις πράξεις σου με κάθε λεπτομέρεια. «Ταύτα πόνει, ταύτα εμελέτα»  Βάλε τα δυνατά σου και μάθε γιατί, πώς, πού σε οδήγησαν οι πράξεις σου .

Περισσότερα

Είσαι αυτό που κάνεις

Είσαι αυτό που κάνεις

-του Γιάννη Α. Αραχωβίτη

Το χτίσιμο καλών συνηθειών είναι πιο σημαντικό από την απόκτηση κάποιων επιπλέον εργαλείων, τίτλων και "τεχνασμάτων".

Το να μάθεις μια νέα γλώσσα, το να γίνεις πιανίστας, το να βελτιώσεις την απόδοσή σου στα μαθήματα είναι ένας μακρύς Μαραθώνιος και όχι μια κούρσα των 100 μέτρων. Για αυτό και χρειάζεσαι "καύσιμα" μεγάλης διάρκειας.

Περισσότερα

Εκπαίδευσε τη μνήμη σου

Εκπαίδευσε τη μνήμη σου

Σου συμβαίνει να ξεχνάς κάποια πράγματα (κωδικούς, τηλέφωνα, ονόματα, ψώνια, μαθήματα, τεχνικές, διευθύνσεις, ραντεβού κ.λ.π.); Μερικά από αυτά είναι σημαντικά και μπορεί να σου κοστίσουν ακριβά. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα μια μηχανή καταγραφής αυτών που μαθαίνουμε (αισθανόμαστε) με απεριόριστη χωρητικότητα. Τα πάντα αποθηκεύονται μέσα του. Απλώς άλλα τα θυμόμαστε εύκολα, άλλα δύσκολα και άλλα μας διαφεύγουν για πάντα.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software