Το ισχυρότερο ατού του ανθρώπου!!!

xelonaτου Γιάννη Αραχωβίτη (SuccessMentor)

Πολλές φορές στη ζωή δεν κερδίζει η φυσική ικανότητα και τα μούσκουλα. Οι άνθρωποι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα δυνατά τους σημεία για να πετυχαίνουν διάφορους στόχους. Και το ισχυρότερο ατού του ανθρώπου είναι το μυαλό του. Αρκεί βεβαίως να το χρησιμοποιήσει.

Λέγεται ότι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί μόνο μέχρι 10% (στη καλύτερη των περιπτώσεων) τις ικανότητες του μυαλού του. Για σκέψου τι θα κατάφερνες αν διπλασίαζες, τριπλασίαζες το ποσοστό σου!!

Θα έχεις βεβαίως ακούσει και το πως «Σε ότι εστιάζεις, διευρύνεται». Το μυαλό είναι σαν έναν οποιοδήποτε μυ. Αν το χρησιμοποιείς δυναμώνει και αναπτύσσεται. Βάλε στόχο να το εξασκείς καθημερινά σε κάθε επίπεδο. Στην ταχύτητα, την ανάλυση, την σύνθεση, την παρατήρηση, στη φαντασία κ.λ.π. Προσπάθησε να κάνεις καλύτερα ή με διαφορετικό τρόπο με ότι καταπιάνεσαι.

Θυμήσου !!! Ο τρόπος κάνει τον κόπο λιγότερο και την επιτυχία γρηγορότερη, ευκολότερη και καλύτερη!

Γίνε φίλος της Σελίδας (δωρεά άρθρα, νέα,προσφορές)

Επίσης: Έσο Έτοιμος!!

Διαβάστε ακόμη:

Μείνε νέος και στα –ήντα σου!!!!

happy-workerτου Γιάννη Αραχωβίτη (SuccessMentor)

«Όποιος σταματάει να μαθαίνει είναι ‘γέρος’  και δεν παίζει ρόλο αν είναι στα τριάντα του ή στα ογδόντα του. Όποιος συνεχίζει να μαθαίνει παραμένει νέος. Το πιο σπουδαίο πράγμα στη ζωή είναι να κρατάς το μυαλό σου νέο και ζωντανό» ~ Χένρυ Φορντ

Νοιώθω ότι μερικές φορές αναπτύχθηκα  περισσότερο σε 10 μέρες από ότι σε δέκα χρόνια. Αυτό έγινε επειδή εκείνη τη περίοδο (στις 10 μέρες) αποφάσισα να μάθω εντατικά και ήμουν στη παρέα ή υπό την καθοδήγηση εμπνευσμένων μεντόρων/δασκάλων. Σαν συνέπεια είναι ότι έκτοτε αφιέρωσα πολύ χρόνο και ενέργεια στη συνεχή ανάπτυξή μου σε διάφορους τομείς της ζωής (επαγγελματικούς, προσωπικούς, πνευματικούς κ.λ.π.).

Περισσότερα

Κάνε αυτό που θέλεις, που σε γεμίζει και σε συνεπαίρνει… μια φορά ζούμε!!!!!

dareΕίκοσι χρόνια από τώρα θα είσαι πιο απογοητευμένος για τα πράγματα που δεν έκανες παρά για τα πράγματα που έκανες. Γι’ αυτό, λύσε τους κάβους. Σαλπάρισε μακριά από το σίγουρο λιμάνι. Εξερεύνησε, ονειρέψου, ανακάλυψε.

Περισσότερα

Οι αξίες αναδεικνύονται όταν δοκιμαζόμαστε!

axiesτου Γιάννη Αραχωβίτη

Τώρα που πιάσανε τα κρύα, τα δύσκολα για τους άστεγους και για τα αδέσποτα, ας δώσουμε τον ένα μας χιτώνα σε αυτούς που τον χρειάζονται.
Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους και πραγματικά το να ζητάς από κάποιον να είναι ελεήμονας ίσως και να μην είναι το ευκολότερο πράγμα. Όμως όλοι μας μέσα μας, βαθιά μέσα στην καρδιά μας, ξέρουμε ότι έχουμε περίσσευμα. Μπορούμε να δώσουμε κάτι που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε. Κάτι που για μας δεν είναι απαραίτητο αλλά για κάποιον άλλο μπορεί να κάνει τη διαφορά στις μέρες που περνάμε.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software