Η ομορφιά είναι τριγύρω μας!!

beautyτου Γιάννη Αραχωβίτη (SuccessMentor)

«Η ζωή που δεν εξετάζεται δεν αρμόζει σε άνθρωπο»- Σωκράτης

Τις περισσότερες φορές η ζωή μας είναι γεμάτη από ομορφιά και χαρές. Απλώς επειδή εστιάζουμε στα άσχημα που μας συμβαίνουν και μας περιτριγυρίζουν, μας φαίνεται η ζωή να στερείται «φωτεινής» πλευράς και τα βλέπουμε όλα μαύρα.

Αυτή την εποχή, κάθε άνοιξη, όταν πηγαίνω στο χωριό μου, για περίπου ένα χιλιόμετρο ο επαρχιακός δρόμος είναι κατάφυτος από ένα πανέμορφο θάμνο (λουλούδι) που ανθίζει μόνο για λίγες μέρες. Ένα μήνα αργότερα να περάσεις, το έχασες και θα χρειαστεί να περιμένεις μέχρι τον επόμενο χρόνο για σε (ξανα)χαιρετήσει.

Γιατί γράφω αυτό το άρθρο; Για να δω πόσοι από εσάς έχουν μπει στον κόπο να το παρατηρήσουν και να ξέρουν το όνομά του (χωρίς να το ψάξουν στον Γκούγκλη. Ρώτησα 20 από τους μαθητές μου και δυο μόνο το θυμήθηκαν αχνά από την περιγραφή μου ενώ κανένας τους δεν ήξερε το όνομά του. Είναι ανησυχητικό να υπάρχει τόση ομορφιά τριγύρω μας και εμείς να είμαστε τυφλοί. Είναι ανησυχητικό το ουράνιο τόξο να έχει 7 χρώματα και εμείς να βλέπουμε μια απόχρωση από δυο. Είναι ανησυχητικό η θάλασσα να έχει τόσα χρώματα και εμείς να βλέπουμε μόνο το μπλε. Όταν δεν βλέπεις τις διαφορές είσαι περίπου τυφλός. Όταν δεν ακούς τα διαφορετικά τιτιβίσματα του αηδονιού και των άλλων πουλιών είναι σαν να είσαι άμουσος. Όταν το φαγητό το καταβροχθίζεις σαν σκύλος, χωρίς να απολαμβάνεις τις διαφορετικές γεύσεις, είσαι «κυνικός».

Εσύ αναγνώρισες το φυτό με την πρώτη ματιά, πως το λένε; Πες χωρίς σκέψη τα διαφορετικά χρώματα της θάλασσας; Πόσα διαφορετικά κελαδήματα πουλιών θυμάσαι;

Γίνε παρατηρητής της ζωής! Μην περνάς βιαστικός χωρίς να αντιλαμβάνεσαι τις ομορφιές του ταξιδιού. Μην εστιάζεις σε ένα πράγμα (μόνο) και χάνεις την ποικιλία!
Ζήσε με όλες τις αισθήσεις, αναζητώντας την ομορφιά, την αρμονία και δόξαζε το θεό που μπορείς και απολαμβάνεις αυτό τον επίγειο παράδεισο.

Κάνε «Like» στη Σελίδα (άρθρα, ενημέρωση, προσφορές)

Να τι «εργαλεία» χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τη δική σου δουλειά!!!

Διαβάστε ακόμη:

Γίνε η γέφυρα για να περάσει ο άλλος!!

gefira(5 Οκτώβρη, παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών!)
του Γιάννη Αραχωβίτη

«Ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει τις δικές του γέφυρες» - Νίκος Καζνατζάκης

Περισσότερα

Ένα καράβι είναι η επιχείρηση…..!!

shipΤου Γιάννη Αραχωβίτης  (SuccessMentor)    

Ένα καράβι είναι η κάθε επιχείρηση σ’ ένα ταξίδι μακρύ, σε νερά αχαρτογράφητα, ένα καράβι, που αρμενίζει με ούριο άνεμο, που συχνά αναποδίζει και κάποιες φορές παραδέρνει ξυλάρμενο καταμεσής στο μπουρίνι. Ένα καράβι, που θα πιάσει λιμάνι, αν το τιμόνι κρατά καραβοκύρης άξιος και αν το πλήρωμα δεν είναι τσούρμο, μα αδελφωμένο βαστά γερά στο πόστο και την αποστολή του.

Κανείς δεν ταξιδεύει σε σκυλοπνίχτη, ούτε εμπιστεύεται την πολύτιμη πραμάτεια του στα χέρια κουρσάρου. Το καράβι της επιχείρησης θα αυλακώσει τις θάλασσες  μόνο με  την σωστή αρματωσιά: Ανακάλυψε ποια 7 μυστικά θα σε βοηθήσουν να διαπλεύσεις επιτυχώς τις φουρτουνιασμένες θάλασσες.

Περισσότερα

5 μαθήματα ζωής που μαθαίνουμε πολύ αργά

life-lessonΚάποιος έχει πει ότι τα νιάτα χαραμίζονται στους νέους και μάλλον ήταν πολύ σοφός αυτός που το είπε, γιατί αν οι νέοι ήξεραν, δεν θα έκαναν τόσα λάθη. Ίσως βέβαια από την άλλη, χωρίς αυτά τα λάθη της νεότητας, να μην έρχεται ποτέ η σοφία και η πείρα της ζωής για την οποία κομπάζουν οι γηραιότεροι.

Το περιοδικό Reader's Digest, που πολύ πιθανό να έχει υψηλό μέσο όρο ηλικίας στη συνακτική του ομάδα, μας ανοίγει τα μάτια με τα 5 μαθήματα ζωής που μαθαίνουμε πολύ αργά.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software