Το κορμί αποτελεί καθρέφτη των σκέψεων και των πεποιθήσεών μας

thoughts1Η ακαμψία του σώματος αντιπροσωπεύει την ακαμψία του νου μας

«…Όπως ακριβώς δεν πρέπει να επιχειρούμε να θεραπεύσουμε τα μάτια χωρίς το κεφάλι, ούτε το κεφάλι χωρίς το σώμα, έτσι ούτε το σώμα χωρίς την ψυχή», σύμφωνα με το Σωκράτη.

Το σώμα μας είναι ο καθρέφτης των σκέψεων και πεποιθήσεών μας. Το σώμα μας μιλάει πάντα, μας στέλνει διαρκώς μηνύματα, αρκεί εμείς να βρούμε το χρόνο και τον τρόπο να τα ακούσουμε. Κάθε κύτταρο που υπάρχει μέσα στο σώμα μας ανταποκρίνεται σε κάθε σκέψη που κάνουμε και σε κάθε λέξη που προφέρουμε. Οι τρόποι με τους οποίους εκφράζουμε τις σκέψεις μας και οι λέξεις που προφέρουμε προκαλούν στο σώμα συμπεριφορές και στάσεις που άλλοτε το

ησυχάζουν και άλλοτε του προκαλούν ανησυχίες.

Η ακαμψία του σώματος αντιπροσωπεύει την ακαμψία του νου μας. Ο φόβος μας κάνει να παραμένουμε στον παλιό τρόπο συμπεριφοράς και δυσκολευόμαστε να είμαστε ευέλικτοι. Αν πιστεύουμε πως υπάρχει «ένας μόνον τρόπος» για να κάνουμε κάτι, συχνά νιώθουμε τους εαυτούς μας «πιασμένους».

Τα γόνατα όπως και ο σβέρκος, προσδιορίζουν την ευελιξία του κάθε ατόμου. Εκφράζουν την υποχώρηση και την περηφάνια το εγώ και την ισχυρογνωμοσύνη. Πολλές φορές, όταν προχωράμε προς τα εμπρός φοβόμαστε ότι θα λυγίσουμε και θα υποχωρήσουμε και τότε γινόμαστε αδιάλλακτοι. Αυτό σκληραίνει τις κλειδώσεις. Επιθυμούμε να πάμε μπροστά, όμως δεν θέλουμε να αλλάξουμε τις συνήθειές μας. Γι αυτό τα γόνατα χρειάζονται πολύ χρόνο για θεραπευτούν, επειδή εμπλέκεται το εγώ μας, η περηφάνια και ευθύτητά μας.

Το υπερβολικό βάρος αντιπροσωπεύει την ανάγκη για προστασία. Επιζητούμε προστασία από τις πληγές, την ταπείνωση, την κριτική, την κακομεταχείριση, τη σεξουαλικότητα και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, από ένα φόβο για τη ζωή γενικά. Αν αρχίσουμε να κάνουμε «δίαιτα» στις αρνητικές σκέψεις, το βάρος μας θα ρυθμιστεί από μόνο του.

Η πλάτη αντιπροσωπεύει το σύστημα της στήριξής μας. Όταν έχουμε προβλήματα με τη μέση μας, αυτό σημαίνει συνήθως πως νιώθουμε ότι δεν μας στηρίζει κανείς. Πολύ συχνά έχουμε την πεποίθηση πως τα μόνα στηρίγματα στη ζωή είναι η δουλειά, η οικογένεια ή ο σύντροφός μας. Στην πραγματικότητα έχουμε απόλυτη στήριξη από το σύμπαν, από την ίδια τη ζωή.

Μάλιστα:

• Το πάνω μέρος της πλάτης έχει σχέση με την αίσθηση κάποιας έλλειψης συναισθηματικής στήριξης. ΄Εχουμε την πεποίθηση πως ο σύζυγος, η γυναίκα, οι φίλοι, το αφεντικό μας δε μας καταλαβαίνουν και δε μας στηρίζουν.

• Το κέντρο της πλάτης έχει σχέση με την ενοχή και με εκείνα που βρίσκονται πίσω μας. Μήπως έχουμε την αίσθηση πως κάποιος μας μαχαιρώνει πισώπλατα;

• Μήπως τα οικονομικά μας είναι άσχημα ή μήπως στεναχωριόμαστε υπερβολικά γι΄αυτά; Τότε το κάτω μέρος της πλάτης μας θα μας ενοχλεί. Η έλλειψη χρημάτων ή ο φόβος για την έλλειψή τους προκαλούν ενοχλήσεις στη μέση. Το ποσό των χρημάτων που έχουμε δεν έχει καμιά σχέση μ΄αυτό.

Οι καταχρήσεις και το πολύ κάπνισμα είναι τρόποι άρνησης της ζωής. Κρύβουν τη βαθιά αίσθηση ότι δεν αξίζουμε να ζούμε. Το να επιπλήττουμε τον εαυτό μας δεν αρκεί για να κόψουμε τη συνήθεια του καπνίσματος. Είναι η βασική πεποίθηση που χρειάζεται πρώτα να αλλάξει.

Δεν έχει μεγάλη σημασία αυτό που μας συμβαίνει, αλλά το πώς εμείς αντιδρούμε σ΄αυτό. Ας σκεφτούμε λοιπόν ποιες πεποιθήσεις μας χρειάζεται να αλλάξουμε για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καλύτερες, πιο στοργικές σχέσεις στη ζωή μας.

Διαβάστε ακόμη:

Φτιάξε τη δική σου πραγματικότητα!

visionΌλοι οι μεγάλοι ηγέτες και ήρωες στην ιστορία του ανθρώπου είχαν ένα κοινό γνώρισμα. Μπορούσαν να οραματιστούν κάτι που δεν υπήρχε και μετά να προκαλέσουν την πραγματοποίησή του. Πρώτα, ελέγχοντας την δύναμη του μυαλού τους και μετά φτερά της φαντασίας τους έκαναν τις σκέψεις τους εσωτερική τους πραγματικότητα. Μετά, με ακλόνητη πίστη και βεβαιότητα, με καθημερινή προσπάθεια και δέσμευση, προκάλεσαν τις αναγκαίες αλλαγές, δημιουργώντας μια νέα εξωτερική πραγματικότητα – όχι μόνο για τους εαυτούς τους , αλλά και για εκατομμύρια συνανθρώπους τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Περισσότερα

Ανοιξιάτικες σκέψεις!

Ανοιξιάτικες σκέψεις!

Καλό μήνα και καλή Άνοιξη σε όλα. Στη διάθεσή μας, στην προσωπική μας ζωή, στις δουλειές μας. Χωρίς καλή διάθεση, δύσκολα τα πράγματα γίνονται καλύτερα. Βάλτε το χαμόγελο και παλέψτε στην ζωή. Δεν είναι οι επιτυχίες που φέρνουν την ευτυχία. Αλλά η ευτυχία που φέρνει τις επιτυχίες.

Περισσότερα

Συγκεντρώσου στο νέο….

sokratisτου Γιάννη Αραχωβίτη  (SuccessMentor)

"Το μυστικό της αλλαγής, είναι να συγκεντρώσεις όλη σου την ενέργεια, όχι στο να μάχεσαι το παλιό, αλλά να παλεύεις να χτίσεις το νέο" –Σωκράτης

Πολλές φορές, πολλοί από εμάς ξοδεύουμε πολύ ενέργεια, χρόνο και προσπάθεια στο να παλέψουμε τα κακώς κείμενα. Εστιάζοντας όμως σε μια ατέρμονη «μονομαχία» με το παλιό εξαντλούμαστε. Μένουμε χωρίς καύσιμα για την ανηφόρα της αλλαγής. Η αλλαγή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί σκληρή προσπάθεια, συγκέντρωση πνευματικών, νοητικών και φυσικών δυνάμεων. Και όλα αυτά τα εφόδια θα πρέπει να κατευθύνονται και να επενδύονται με σκοπό στην αλλαγή που θέλουμε να φέρουμε, στη νέα κατάσταση που πρέπει δημιουργήσουμε, στο νέο εαυτό μας που θέλουμε να δούμε.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software