Οι καιροί καλούν για δράση, για αλλαγή , για ανατροπή!!!

hopeτου Γιάννη Αραχωβίτη (SuccessMentor)

«Στις πιο μαύρες στιγμές της ζωής, πρέπει να εστιάζουμε όλη μας την ενέργεια στην αναζήτηση του φωτός» -Αριστοτέλης Ωνάσης

Οι εποχές που περνάμε σίγουρα δεν είναι οι καλύτερες, οι ευκολότερες, ούτε και οι πιο χαρούμενες. Αυτό όσο και να μην θέλουμε να το αποδεχτούμε, η πραγματικότητα το επιβεβαιώνει.

Όμως υπάρχει τεράστια διαφορά από τα να τα βλέπουμε όλα μαύρα και άραχνα και να πετάμε λευκή πετσέτα στον αγώνα. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν δυσκολίες. Τις βλέπουμε και τις ζούμε. Αλλά αν τις δούμε με θετικό μάτι και αγωνιστικό πνεύμα, τότε ευκαιρία είναι να τις ξεπεράσουμε, να δυναμώσουμε και να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Στα δύσκολα είναι που φαίνεται η αξία και η καρδιά του καθενός και από τι μέταλλο είναι φτιαγμένος. Σε εύκολες εποχές όλοι σαλπάρουμε χαλαρά και όμορφα, όταν όμως πιάνει τρικυμία, τότε είναι που πρέπει να παλέψουμε με τα κύματα, να κρατηθούμε στην επιφάνεια και να βγούμε στην απέναντι ακτή. Η μουρμούρα, η αδράνεια και η ηττοπάθεια δεν συνεισφέρουν στη σωστή και αναγκαία ψυχολογία για την εξεύρεση σωστών επιλογών και λύσεων.

Βρείτε το φως στο σκοτάδι. Βρείτε ανθρώπους που μπορούν να σας στυλώσουν, να σας εμψυχώσουν, που είναι θετικοί και αισιόδοξοι. Αποφύγετε αυτούς που σας μαυρίζουν την καρδιά. Σύντροφο στη μιζέρια τους ψάχνουν. Έχουν υπάρξει και χειρότερα και όμως αυτοί που είχαν τη σωστή στάση τα κατάφεραν. Δεν σήκωσαν τα χέρια, δεν γύρισαν την πλάτη αλλά κινητοποιήθηκαν και ψάχτηκαν. Και όταν είδαν το φώς το ακολούθησαν, όπως ο Οδυσσέας το μίτο της Αριάδνης και βγήκαν στην επιφάνεια.

Οι καιροί καλούν για δράση, για αλλαγή , για ανατροπή. Θα χρειαστεί να ξεβολευτούμε, να ξεχάσουμε κάποιες ανέσεις και να χτίσουμε νέες συνήθειες. Όσο πιο γρήγορα υιοθετήσουμε μια στάση αποφασιστικής πάλης, τόσο πιο γρήγορα και εύκολα θα ξεφύγουμε από τις συμπληγάδες. Θέλει αρετή και τόλμη. Αλλά αξίζει και πιστεύω πως είναι και η μοναδική σωστή επιλογή.

Διάβασε επίσης:

1) Κέρδισε τον συνομιλητή σου! Τα 5 μυστικά του καλού ακροατή!!  

2) Ένα μεγάλο μυστικό των ομιλητών

3) Πάτησε «Μου αρέσει» στη ΣΕΛΙΔΑ μας για να λαμβάνεις ΔΩΡΕΑΝ άρθρα, ενημερώσεις & προσφορές.                                                            

 

Διαβάστε ακόμη:

Διάλεξε αυτούς που βάζεις στην ζωή σου!

dialekseτου Γιάννη Αραχωβίτη

Διάλεξε αυτούς που προσθέτουν χρώμα και αξία στη ζωή σου. Οι παρέες που κάνουμε καθορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την πορεία μας, την ευτυχία μας και την υγεία μας.
Είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που θα πρέπει να κάνεις στη ζωή σου. Να ξεχωρίσεις τους θετικούς από τους αρνητικούς.
Οι μεν πρώτοι σε ενθαρρύνουν και σε προστρέχουν , οι δε δεύτεροι προσπαθούν να τραβήξουν στην δική τους μιζέρια.

Περισσότερα

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, η σοφία του Τσάρλι Τσάπλιν

chaplinΌλοι γνωρίζουμε τον κωμικό Τσάρλι Τσάπλιν... Πόσοι όμως τη σοφία του;

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, μπόρεσα να καταλάβω ότι ο συναισθηματικός πόνος και η θλίψη, απλώς με προειδοποιούσαν να μη ζω κόντρα στην αλήθεια μου. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα σε πόσο δύσκολη θέση ερχόταν κάποιος με το να του επιβάλλω τις επιθυμίες μου, παρότι ήξερα ότι ούτε ήταν κατάλληλη η στιγμή ούτε ο άνθρωπος ήταν έτοιμος, ακόμα κι αν αυτός ο άνθρωπος ήμουν εγώ. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software