Πολλοί άνθρωποι ξέρουν να θέτουν στόχους; λίγοι ξέρουν πώς να τους πετύχουν

targetτου Γιάννη Αραχωβίτη (SuccessMentor)

«Για να πετύχεις, η επιθυμία σου για την επιτυχία θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το φόβο σου για την αποτυχία»- Bill Cosby

Οι σπουδαίοι άντρες τολμούν να ονειρεύονται σπουδαία πράγματα  και τολμούν να πληρώσουν το κόστος για την επίτευξή τους ενάντια σε δυσκολίες και εμπόδια. Είναι οπλισμένοι με επιμονή, υπομονή, πάθος, αυτοπεποίθηση και πίστη. Αυτοί συνήθως οδηγούνται από την εσωτερική τους δύναμη, επιβεβαιώνοντας την απόφασή τους για την επίτευξη των σκοπών τους που τους οδηγεί με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και πάθος.

Κάνουν αυτό που τους εκφράζει και το αγαπούν για αυτό τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη πορεία τους. Αντίθετα οι μέτριοι ποτέ δεν τολμούν να ονειρευτούν  και φοβούνται στο αντίκρισμα των πρώτων δυσκολιών εγκαταλείποντας την προσπάθεια. Οι σπουδαίοι άνθρωποι ποτέ δεν εγκαταλείπουν και τα δίνουν όλα μέχρι την τελική νίκη.

Διαβάστε ακόμη:

Η άνοιξη που θέλεις, φρόντισε να την αξίζεις

anoiksiτου Γιάννη Αραχωβίτη

Όλοι μας επιθυμούμε το καλύτερο για τον εαυτό μας. Πόσοι όμως είμαστε πρόθυμοι να εργαστούμε συστηματικά και μακροχρόνια για να δημιουργήσουμε τη ζωή που θέλουμε; Πόσοι είμαστε προετοιμασμένοι να ιδρώσουμε, να παλέψουμε και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τις προκλήσεις ώστε να ανταμειφτούμε με ανοιξιάτικες μέρες;

Περισσότερα

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να εστιάζεις στους στόχους;

Του Γιάννη Αραχωβίτη (SuccessMentor)

stoxoiΞέρω ότι κάποιοι θα ξεφωνήσουν.. «Μα πως μπορεί να το λέει αυτό;» Και δικαιολογημένα ίσως. Όταν όλοι οι γκουρού επιτυχίας λένε / γράφουν, « Βάλε στόχους και focus σ’ αυτούς!!!!» , ποιος είναι ο Αραχωβίτης που θα μας πει «Μην εστιάζεις στους στόχους».

Χιλιάδες βιβλία και άρθρα γύρω από την ανάπτυξη (προσωπική, οικογενειακή, κοινωνική, επαγγελματική) καθημερινά, εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια) διατυμπανίζουν το «Focus on your goals like a laser!!». Μη χάνεις ούτε στιγμή τα μάτια σου από το στόχο σου.

Όμως πως γίνεται το 90% των ανθρώπων, να βάζει κάθε στόχους κάθε πρωτοχρονιά και κάνα δυο μήνες αργότερα το 99% να έχει ήδη αποτύχει; Και την επόμενη χρονιά το ίδιο. Και το συναίσθημα της αποτυχίας μας κατακλύζει για άλλh μια φορά και γίνεται η ζωή μας μίζερη νοιώθοντας ανάξιοι και ένοχοι.

Προφανώς κάτι δεν πάει καλά. Το ποσοστό αποτυχίας είναι τρομακτικό! Αυτό από μόνο του θα πρέπει να μας κάνει καχύποπτους με την υπερβολή του «Focus on your goals!!». To ακούω συνεχώς εδώ και χρόνια να το διαλαλούν σοβαροί και ασόβαροι, ψαγμένοι και μη.

Για να είμαι ειλικρινής το έκανα και εγώ. Και συνεχώς αποτύγχανα όπως και η πλειοψηφία. Μάλιστα το ίδιο τροπάριο το έδινα συμβουλή και σε άλλους (που και αυτοί με τη σειρά τους αποτύγχαναν). Αυτό με έκανε να ψαχτώ. Το να φάω τα μούτρα μου από δικό μου φταίξιμο είναι οκ (δεν λέω ότι το χαίρομαι αλλά δεν με κάνει να χάσω τον ύπνο μου). Αλλά να αποτυγχάνουν άλλοι εξ αιτίας μου επειδή ακολούθησαν τη συμβουλή μου είναι κάτι που ως άνθρωπο και επαγγελματία με ενοχλεί ιδιαίτερα. Γι’ αυτό και το έψαξα πολύ , μα πολύ. Και μάλιστα το εφάρμοσα σε μένα και σε άλλους. Άλλαξα τον τρόπο που «άγιαζα» τους στόχους. Άλλαξα τη προσέγγιση. Και άλλαξε η ζωή μου σε όλους τους τομείς. Και είμαι και πιο ισοροποιημένος, ευτυχισμένος και επιτυχημένος. Και βλέπω /χαίρομαι με πιο πολλά στη ζωή από το «μόνο τους στόχους σου!!»

Σημ. Δεν λέω είναι κακό να έχετε στόχους. Μην βιαστείτε να βγάλτε συμπεράσματα!! Καλές γιορτές!!

Γιάννης Αραχωβίτης

Περισσότερα

Οι αποφάσεις μας χτίζουν ή γκρεμίζουν τη ζωή μας

Οι αποφάσεις μας χτίζουν ή γκρεμίζουν τη ζωή μας

-του Γιάννη Α. Αραχωβίτη

Κάθε απόφαση και πράξη που κάνεις σε δυναμώνει ή σε εξασθενίζει, σε ωφελεί ή σε βλάπτει.

Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι δελεάζονται και κάνουν παρορμητικές αγορές, αποκτώντας πράγματα που δεν χρειάζονται.

Περισσότερα

  • Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Σημαντική διεθνής διάκριση & επίτευξη στόχου!

    Φέτος, είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ρητορικής. Κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά, μιας και η χώρα μας, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε τη δυνατότητα να διαγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες των Τ.Μ.Ιnternationals.

    Περισσότερα

  • Μεγάλη Επιτυχία

    Μεγάλη Επιτυχία

    Η μεγαλύτερή μου χαρά, ως SucceesMentor & Top Performance Trainer, είναι να βλέπω τους "μαθητές" μου , να βελτιώνονται και να φτάνουν ψηλότερα μέσα από την συνεργασία μας.

    Περισσότερα

  • International Coach Federation

    International Coach Federation

    O Γιάννης Αραχωβίτης με τον κ. Dave Wondra, PCC, USA,Chairman ICF Global Board



    e-genius.gr ...intelligent web software